Alarm aftemarket alarm - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 (permalink) Old 3rd June 2007, 08:01 Thread Starter
Supporter
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
aftemarket alarm

anybody installed aftermarket alarm system in car? could it work with factory alarm or what's the best thing to do
ante00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 3rd June 2007, 11:41
Supporter
 
Type S Bournemouth's Avatar
 
Join Date: 4th October 2006
Location: Bournemouth
Posts: 1,040
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to Type S Bournemouth Send a message via MSN to Type S Bournemouth
Why not just stick with the Honda Alarm?
Type S Bournemouth is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 4th June 2007, 13:25 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
because i want to install it....so i can close windows on lock down....or se if somebody is near car (my neibourhood isn't very safe....usually they brake mirrors on cars...kinds!).....
ante00 is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 25th July 2007, 03:43
Supporter
 
MikaK's Avatar
 
Join Date: 28th September 2006
Location: Helsinki, Finland
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by ante00 View Post
anybody installed aftermarket alarm system in car? could it work with factory alarm or what's the best thing to do
There is car alarm available from Defa. I installed it beginning of the year. Works fine. The car alarm should be CAN-BUS model, otherwise I can only wish you good luck. I install car alarms as other electrical stuff for living.
MikaK is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 25th July 2007, 08:25
Supporter
 
TTDegs's Avatar
 
Car: '08 2.2 NHB CRV
Join Date: 4th August 2006
Location: Cardiff WALES
Posts: 7,762
Thanks: 97
Thanked 106 Times in 97 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by MikaK View Post
There is car alarm available from Defa. I installed it beginning of the year. Works fine. The car alarm should be CAN-BUS model, otherwise I can only wish you good luck. I install car alarms as other electrical stuff for living.
Is that electrical installer code for "you'll have no end of grief if it's not"?
TTDegs is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 25th July 2007, 12:49
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
I know that Cargard T70C-0 alarms have been installed in Civics.
You can use the original key-sender thingy but I dont think they interface at all with the existing alarm, it is an additional installation.

www.cargard.se (in Swedish only, sorry)



FWH is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 19th September 2007, 11:34 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
few months ago I opened this post for aftermarket alarm and as Mikak that alarm has to be CAN-BUS and FWH posted page for alarm but in swedish....so while looking other civic forums and I found this link for civic aftermarket alarm which works with orginal civic key
AMPIRE CAN-Bus alarmsystems for Honda cars
ante00 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 19th September 2007, 11:38
Supporter
 
Type S Bournemouth's Avatar
 
Join Date: 4th October 2006
Location: Bournemouth
Posts: 1,040
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to Type S Bournemouth Send a message via MSN to Type S Bournemouth
too much money just to close your windows etc. Dont see the point.
Type S Bournemouth is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 19th September 2007, 11:51 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
Quote:
Originally Posted by Type S Bournemouth View Post
too much money just to close your windows etc. Dont see the point.
well yes and no!.....in my one opinion it's go to have this one in car with factory one.....because factory doesn't have many options like this one and in my civic factory doesn't protect inside and doesn't go off if you try to hit it on hood....while my previous car reacted to that.....I tried the factoy alarm and only went on when I locked myslef in car and try to move steering wheel!.....so that isn't very good protection.....

but as they say: "It's better to solve the problem before it becomes problem" and you never know when will you need it.....Lock down after you forget to lock car sometimes doesn't work....once happened to me and car was left on parking lot unlocked over night!.....(I thought I have locked it. but I was wrong and didn't lock it self automaticlly that time....and thank to anybody who didn't try to open it)!!!
ante00 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 19th September 2007, 16:44
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Another question is if us non-UK owners can fit the extra motion sensors (or whatever they are called) afterwards?



FWH is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 19th September 2007, 21:45 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
ante00's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Sport MT (Vivid)
Join Date: 18th April 2007
Location: Zagreb, Croatia HR
Posts: 1,467
Thanks: 76
Thanked 140 Times in 137 Posts
iTrader: (13)
Eco display
Send a message via MSN to ante00
Quote:
Originally Posted by FWH View Post
Another question is if us non-UK owners can fit the extra motion sensors (or whatever they are called) afterwards?
I aked my dealer about that when I bought car and his answer was that that isn't possible and only comes in my country in exacutive models (with glass roof)....why?....I'm not sure but thats what they said.....
ante00 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alarm alarm going off TimV-W Electronics (8G) 3 21st April 2011 11:30
Alarm Alarm beepee Electronics (8G) 5 5th April 2007 11:08
Alarm 2 Way alarm System beachead21 Electronics (8G) 4 2nd November 2006 08:35
Alarm aftermarket alarm scottie,b Electronics (8G) 0 9th September 2006 23:58
EX car alarm stu_iow General Discussion (8G) 1 26th August 2006 20:52

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome