Satnav Sat Nav Voice query - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 18 (permalink) Old 18th October 2011, 16:56 Thread Starter
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Sat Nav Voice query

Hi everyone, please can anyone tell me if the voice on my Honda Civic 2.2 ctdi should be constantly giving instructions like my TomTom sat nav, so far the only way I can get the voice to work is to keep pressing the voice button as I approach a junction which is a bit pointless. Is there a setting somewhere that needs to be set up.

Thanks in advance to anyone who replies.

Regards Brian
unclefester25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 18th October 2011, 17:37
...............Daedalus
 
mpn_daedalus's Avatar
 
Car: CW Type R No. 460
Join Date: 5th August 2010
Location: Norfolk, UK GB
Posts: 3,687
Thanks: 236
Thanked 445 Times in 413 Posts
iTrader: (3)
Should do it automatically. There's a setting to turn her off and change her volume in the settings menu (Menu button then right on the dial).

That might solve your problem.
mpn_daedalus is offline  
Thanks to mpn_daedalus from:
post #3 of 18 (permalink) Old 19th October 2011, 07:18
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
^ what he says ^
Kremmen is offline  
 
post #4 of 18 (permalink) Old 19th October 2011, 09:38 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks for that I will go check settings see if I can get it to work.

Brian
unclefester25 is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 19th October 2011, 19:55 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Hi guys well unfortunately it still doesnt give me constant voice commands like my Tomtom sat nav.
I have pushed the OK button which does bring up the Voice panel on the Left side but then when I push this it gives me one instruction and that is all.
Does anyone have any other suggestions at all, as I cant keep pressing the button as I approach junctions etc.

Brian
unclefester25 is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 07:28
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
So in the Settings Menu (1) you have selected the Voice panel and then turned the dial clockwise whilst it produces rising 'bongs' until you find the level you want and press to select that level ?
Kremmen is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 10:51 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Ok so I tried that and it still doesnt work DOH!!, I set a destination pressed the ok button turned it to the voice pushed it and turned the dial to the right which she tells me to proceed to the marked route but then nothing after that unless I keep pushing the button as I approach junctions ????????
unclefester25 is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 11:01
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 851 Times in 676 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Press the Menu Button, On the top right of the screen you will see 'Settings ->'. This indicates you have push the joystick to the right... this takes you to the settings menu.

Rotate the dial to select voice and press 'OK' you can then adjust the voice volume by rotating the dial.

My guess is yours is set to off.

Please don't take this the wrong way, but have you looked at the manual?
Bog is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 11:28 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks Bog I will try it all again and see what happens.

I wont take it the wrong way but im a man there aint no pride if you use the guide lol.

I did try to work it out with manual but it isnt very good hence im stuck.

Thanks again
unclefester25 is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 11:29
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 851 Times in 676 Posts
iTrader: (34)
Eco display
lol OK
Bog is offline  
post #11 of 18 (permalink) Old 20th October 2011, 21:22 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 4th October 2011
Location: wakefield ENGLAND
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Hey Bog you did it, thanks for your advice I finally have a sat nav that works, Cheers Bog



Big thumbs up from me

Brian
unclefester25 is offline  
post #12 of 18 (permalink) Old 21st October 2011, 07:31
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Kremmen View Post
So in the Settings Menu (1) you have selected the Voice panel and then turned the dial clockwise whilst it produces rising 'bongs' until you find the level you want and press to select that level ?
Quote:
Originally Posted by Bog View Post
Press the Menu Button, On the top right of the screen you will see 'Settings ->'. This indicates you have push the joystick to the right... this takes you to the settings menu.

Rotate the dial to select voice and press 'OK' you can then adjust the voice volume by rotating the dial.

My guess is yours is set to off.

Please don't take this the wrong way, but have you looked at the manual?
Quote:
Originally Posted by unclefester25 View Post
Hey Bog you did it, thanks for your advice I finally have a sat nav that works, Cheers Bog



Big thumbs up from me

Brian
Kremmen is offline  
post #13 of 18 (permalink) Old 21st October 2011, 11:16
Banned
 
Jpetrie's Avatar
 
Car: 2008 2.2 NHB Type S GT
Join Date: 11th March 2011
Location: Southampton GB
Posts: 1,929
Thanks: 169
Thanked 290 Times in 219 Posts
iTrader: (7)
I find she talks too much which irritates me. Just turn her off and follow the blue line!
Jpetrie is offline  
post #14 of 18 (permalink) Old 21st October 2011, 12:58
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
I've also got mine silenced 99% of the time. Only turn the voice on when I'm expecting to have to make quick decisions in a town where I should be watching the road.
Kremmen is offline  
post #15 of 18 (permalink) Old 21st October 2011, 13:39
 
Greedy's Avatar
 
Join Date: 29th June 2007
Location: Swindon
Posts: 328
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by unclefester25 View Post
im a man there aint no pride if you use the guide lol.
Nope but it sure as hell beats the ear bashing from the Misses and daughters when they read it and put you right.

RTFM
Greedy is offline  
post #16 of 18 (permalink) Old 19th May 2017, 13:44
 
Gintas Radavicius's Avatar
 
Join Date: 18th April 2017
Posts: 111
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Can I leave voice only on GPS?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Gintas Radavicius is offline  
post #17 of 18 (permalink) Old 19th May 2017, 14:03
Enjoying life
 
flashy's Avatar
 
Car: '06 Cosmic Grey EP3 prem CTR
Join Date: 30th June 2015
Location: Swindon ENGLAND
Posts: 8,502
Thanks: 383
Thanked 662 Times in 625 Posts
iTrader: (13)
There has to be something that will work

http://www.civinfo.com/forum/electro...g-jpurney.html
flashy is offline  
post #18 of 18 (permalink) Old 19th May 2017, 15:07
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Gintas Radavicius View Post
Can I leave voice only on GPS?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes
Kremmen is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sat nav voice pekwah1 Honda Accord 1 11th July 2009 21:59
Voice Control Supernutter Wiki Article Discussion 1 9th May 2008 09:10
Satnav sat nav voice red baron Electronics (8G) 2 15th February 2008 01:31
Satnav Voice of the Sat Nav crazyjammer Electronics (8G) 13 29th September 2007 22:47
Voice recog Voice control Copycat Electronics (8G) 24 10th October 2006 12:00

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome