Electrics Car not starting-sidelights reseated. - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 20:50 Thread Starter
Supporter
 
egraphistudios's Avatar
 
Join Date: 12th August 2008
Location: Planet Earth. ENGLAND
Posts: 945
Thanks: 41
Thanked 88 Times in 81 Posts
iTrader: (5)
Car not starting-sidelights reseated.

quick easy reseating gone wrong..

I currently use Mr Jp's sidelights- one of them was playing up so this afternoon I decided to reseat the connector. My main beam light was also not seated correctly so I disconnected and reconnected the bulb.
Tested bulbs and its working fine (without ignition on). I had the lights on for about an hour as I was levelling them out with the adjusters. Took a while.

Fitted everything back together and re-tried lights; sidelights not working anymore. I also noticed my rear lights had stopped...bummer.
So I checked the manual and it pointed to fuse 15 (7.5amp). Obviously I didnt have a spare so I decided to use the rear fog fuse 20 (also 7.5amp-which I rarely use) and took that one out and placed it in fuse 15.

Tested rear lights and working. Checked front sidelights and nothing. Its now getting dark so I decided to check main beam working which was ok and decided to sort it out later on the in the week.

Come to start the car- Key in, all the normal lights on dash- no errors. press START and it chuckles...
I tried several times and the same. I switched on the lights (with the key in ignition) and they flicker... especially when set to auto. Now i'm scratching my head thinking what the heck went wrong....

My car was sitting idle for 4 days last week and with over an hour of lights switched on the battery maybe flat or not enough charge to get the car started. I've left the car battery charging from the mains and will try once fully charged.

My conerns:
What caused the fuse to blow? Me being an idiot and may have shorted something by accident?
The headlights flickering on AUTO, never happened before.. whats the cause?
After a full charge and IF the car doesnt start what shall I do next?
Is it possible that FUSE 2 under the bonnet (Headlight Main/Ignition Switch Main) has gone? If it has where can I get a replacement asap?
egraphistudios is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 22:15 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
egraphistudios's Avatar
 
Join Date: 12th August 2008
Location: Planet Earth. ENGLAND
Posts: 945
Thanks: 41
Thanked 88 Times in 81 Posts
iTrader: (5)
Just charged car for 3 hours. Tried starting and it worked fine! I'm going to leave it charging over night to fully charge the battery.
egraphistudios is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 22:28
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 851 Times in 676 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Glad it's sorted

The 1.8's battery is pretty weak... I've been caught out a couple of times, so gonna upgrade to a more powerful one.
Bog is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 22:30 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
egraphistudios's Avatar
 
Join Date: 12th August 2008
Location: Planet Earth. ENGLAND
Posts: 945
Thanks: 41
Thanked 88 Times in 81 Posts
iTrader: (5)
lolz.. its the Bosch battery which I fitted about 1.5 years ago. This is what confused me.

I had the car sitting for 4 days last week and with 1 hours main beam on, kinda caused it to drop very low.
egraphistudios is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 22:33
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 851 Times in 676 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Quote:
Originally Posted by egraphistudios View Post
lolz.. its the Bosch battery which I fitted about 1.5 years ago. This is what confused me.

I had the car sitting for 4 days last week and with 1 hours main beam on, kinda caused it to drop very low.
I was wondering what the Bosch battery is like.... I guess quite good if you had the main beams on that long!

The charge in mine gets to low after about 15min with just the radio on
Bog is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 22:52
WARRIOR
 
tinkz's Avatar
 
Car: BMW F30
Join Date: 1st February 2009
Location: Glasgow SCOTLAND
Posts: 2,107
Thanks: 121
Thanked 201 Times in 196 Posts
iTrader: (3)
TBH, if you had left it for a wee while with everything off it probably would have started when you went back to it, you just ran it down by using main beam for so long without engine running.

ive lleft my civ for more than 2 weeks whilst on holand she started 1st turn of the key.
tinkz is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 23rd October 2011, 23:08
Supporter
 
cv65user's Avatar
 
Car: 1.8cc EX, 5dr
Join Date: 21st August 2007
Location: united kingdom AD
Posts: 1,236
Thanks: 59
Thanked 46 Times in 45 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by tinkz View Post

ive lleft my civ for more than 2 weeks whilst on holand she started 1st turn of the key.
you mean at first press of the push to start button ? lol
cv65user is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 24th October 2011, 00:33
WARRIOR
 
tinkz's Avatar
 
Car: BMW F30
Join Date: 1st February 2009
Location: Glasgow SCOTLAND
Posts: 2,107
Thanks: 121
Thanked 201 Times in 196 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by cv65user View Post
you mean at first press of the push to start button ? lol

i stand correctedlol yes
tinkz is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bulbs Best sidelights to go with my EX HID's? rik_t Lights (8G) 29 22nd May 2012 00:44
Bulbs LED sidelights and MOT greasemonkey Lights (8G) 9 18th June 2011 15:13
Bulbs PIAA Sidelights DarrenN Lights (8G) 5 9th August 2008 23:46
Head LED Sidelights? Naresh Lights (8G) 5 1st November 2007 20:08

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome