Satnav TMC stopped working. - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 15th December 2011, 18:53 Thread Starter
Supporter
 
SimontheGeordie's Avatar
 
Car: 2007 CTR GT Satnav+HFT, AS
Join Date: 10th January 2011
Location: Newcastle/Oxford, UK ENGLAND
Posts: 109
Thanks: 19
Thanked 5 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
TMC stopped working.

My traffic warning function has stopped working. The TMC symbol seems to stay red (scanning) for ever and a day and when it eventually goes blue there are no warnings displayed, even though I know there should be as there are major roadworks going on, near me in Oxford, that have showed every other day. When I used to zoom out I could see warning symbols across the entire country but when I zoom out now not one single symbol appears.

Anyone have any ideas?

Cheers and Merry Christmas.
SimontheGeordie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 15th December 2011, 23:03
-=SBZ=-
 
snowboundzero's Avatar
 
Car: 2.2 EX
Join Date: 19th March 2011
Location: Sheffield S12 ENGLAND
Posts: 901
Thanks: 155
Thanked 80 Times in 71 Posts
iTrader: (4)
Funny you should say that, since updating neither have I and i've only just realised.
Whats version are you running on your satnag?
snowboundzero is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 16th December 2011, 07:26
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Join Date: 7th January 2007
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Have a dig around the forum and use the '3 finger salute' to get into the menu's.

Once in there, there is a display that will show 'TMC Providers' and how many have been found. If this number remains on zero then you have a reception problem. The display does show the unit searching for them.

If it does list one or more then Google up the frequencies and see which stations it's trying to use.

I had a short spell a few years ago when Eagle radio in Surrey became a 'provider' but didn't actually transmit any info for the first few weeks so I had no TMC until I got closer to London and a stronger station took over.
Kremmen is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics HFT Stopped working FlashAsh99 Electronics (8G) 40 15th May 2012 19:43
AC/Heater aircon stopped working budd3n Bugs, faults and irritations (8G) 1 4th August 2011 20:35
AUX in USB stopped working ScottB Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 3 3rd August 2011 12:02
Dropped my PS3! now its stopped working! leepickering16 Any non Civic chat here please! 18 26th November 2009 16:19
Faults VTEC just stopped working!!! 19 milano Engines and Transmission (8G) 56 10th November 2009 20:55

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome