Parking parking assist - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 7th July 2007, 22:28 Thread Starter
Supporter
 
john1509's Avatar
 
Join Date: 28th August 2006
Location: lancashire
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
parking assist

hi guys had revercing sensors fitted to my car last week. the ones i got fitted ar called. steel mate pts400. there working fine when its dry but when it rains when i put the car in reverse they bleep when nothing is behind me is this normal has anyone else had the same problem
john1509 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 8th July 2007, 00:06
 
shiggy's Avatar
 
Join Date: 14th May 2007
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Hi. I had them fitted when I bought mine. In the recent wet weather it seemed beeped intermittently straight away when I put it in reverse and continually (correctly) when I neared anything. Deffinitely seems to work better now its a bit drier - i.e. nothing, then intermittent, then continual.
shiggy is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 8th July 2007, 09:41
King of the rodeo
 
czechplastik's Avatar
 
Join Date: 24th October 2006
Location: Belfast IE
Posts: 4,824
Thanks: 5
Thanked 11 Times in 11 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to czechplastik
As long as it keeps you from bumping into things I'd be happy enough. Didn't think rain would affect it too much.
czechplastik is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 8th July 2007, 15:17
 
elfa7's Avatar
 
Join Date: 8th May 2006
Location: Cheshire ENGLAND
Posts: 1,712
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by john1509 View Post
hi guys had revercing sensors fitted to my car last week. the ones i got fitted ar called. steel mate pts400. there working fine when its dry but when it rains when i put the car in reverse they bleep when nothing is behind me is this normal has anyone else had the same problem
Take the car back to whoever fitted them. They sound faulty to me.
elfa7 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 8th July 2007, 15:20
 
AubreyS's Avatar
 
Join Date: 12th August 2006
Posts: 463
Thanks: 7
Thanked 7 Times in 7 Posts
iTrader: (0)
I think it has a lot to do with the positioning of them. Have you looked at a Civic with them fitted as factory fitted options to see if they are in exactly the same place? Thats what I did before mine were fitted. If they are in the same place, elfa7 could be right and you should take the car back.
AubreyS is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 8th July 2007, 18:58
FWH
Administrator
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Question is if they are sensing the rain as an object or if water is getting into them and shorting the circuit?



FWH is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 9th July 2007, 20:54 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
john1509's Avatar
 
Join Date: 28th August 2006
Location: lancashire
Posts: 101
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
hi guys phoned the company who fitted my sensors. and they sent someone round to check them out the guy said there faulty so getting them replaced the week he said. here is a link to the guys that fitted them http://www.ecartec.com/home.html the civic on there web site is mine by the way. he did ask if i he can have a photo for his website .
john1509 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 9th July 2007, 22:57
 
Join Date: 21st January 2007
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
mine does that to ,i think there is nothing wrong with then they are just detecting the rain once i drove the car they are fine
panasony is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 10th July 2007, 00:04
 
RaZeR's Avatar
 
Car: 2006 1.8 5 door, Blue/Silver
Join Date: 29th August 2006
Location: Etten-Leur (The Netherlands) NL
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I also have parking sensors but never had a vals alarm with rain.... My brand is Cobra. (not the original ones from Honda).
RaZeR is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Electronics (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parking Parking Sensors Knat Electronics (8G) 33 7th September 2008 20:35
Some forms to assist in a night out. Charles_Harding Any non Civic chat here please! 2 25th October 2007 13:11
Parking Parking sensors darkside Electronics (8G) 10 25th March 2007 02:14
Exterior parking sensors panasony Bugs, faults and irritations (8G) 8 23rd January 2007 21:44
Options Parking Sensors yes or no? candle Buying, Dealers and Servicing 28 15th November 2006 21:25

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome