Touchscreen forgets icon placement - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 01:26 Thread Starter
 
Join Date: 3rd June 2008
Location: UK ENGLAND
Posts: 237
Thanks: 79
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Touchscreen forgets icon placement

Does this happen to anyone else? I rearrange my home screen icons how I want them then every now and then they just go back to the default mess all over the place. Same happens after a reboot of the system (holding down audio off soft button).

It drives me crazy having to arrange them all the time. Is there a way to save the setup so a reboot doesn't scramble it?
stephentw is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 09:56
 
ikbenben's Avatar
 
Car: 2017 1.5T Sport +
Join Date: 11th April 2012
Location: Belgium BE
Posts: 485
Thanks: 19
Thanked 54 Times in 50 Posts
iTrader: (0)
Garage
Yep, mine does that too. I don't bother anymore because I barely use the home screen.
ikbenben is offline  
Thanks to ikbenben from:
post #3 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 10:13 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 3rd June 2008
Location: UK ENGLAND
Posts: 237
Thanks: 79
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
OK thanks. Surely thats a bug though? It can't be the intended behaviour.
stephentw is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 15:19
Super Moderator
 
M8TJT's Avatar
 
Car: 10G 1.5 Civic Prestige
Join Date: 10th October 2015
Location: Bexhill, Sussex GB
Posts: 2,926
Thanks: 87
Thanked 222 Times in 214 Posts
iTrader: (1)
Mine don't. They stay where I put them.
Are you using the default screen or the 'big horrible squares' screen?
I use the default.
M8TJT is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 15:29
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,022
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Hmm; Sounds as though the unit is resetting.
Have a look in the settings; you may find something along the lines of "Memory Refresh" - Disable that and see how you get on.
Haltamer is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 16:27
Supporter
 
D84rk_Knight's Avatar
 
Car: 2017 1.0 SR, White
Join Date: 30th June 2018
Location: London, UK GB
Posts: 118
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
I get the same problem but I just gave up rearranging after a couple of times. Seems like a bug.
D84rk_Knight is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 16:32 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 3rd June 2008
Location: UK ENGLAND
Posts: 237
Thanks: 79
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
The big horrible squares. It looks way better than the default ones and is easier to use.

I looked at every setting earlier on but I'll see if I can find the one mentioned.

Last edited by stephentw; 13th February 2019 at 16:37.
stephentw is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 16:58
Super Moderator
 
M8TJT's Avatar
 
Car: 10G 1.5 Civic Prestige
Join Date: 10th October 2015
Location: Bexhill, Sussex GB
Posts: 2,926
Thanks: 87
Thanked 222 Times in 214 Posts
iTrader: (1)
I beg to differ, but try it back at the default view and see if it still does it. As I said, mine remembers stuff.
M8TJT is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 17:45
Supporter
 
D84rk_Knight's Avatar
 
Car: 2017 1.0 SR, White
Join Date: 30th June 2018
Location: London, UK GB
Posts: 118
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
When I had mine on the default view, it was fine. Its just in the other view.
D84rk_Knight is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 13th February 2019, 23:31
 
ikbenben's Avatar
 
Car: 2017 1.5T Sport +
Join Date: 11th April 2012
Location: Belgium BE
Posts: 485
Thanks: 19
Thanked 54 Times in 50 Posts
iTrader: (0)
Garage
Quote:
Originally Posted by M8TJT View Post
Mine don't. They stay where I put them.
Are you using the default screen or the 'big horrible squares' screen?
I use the default.
I also use the alternate skin.

Quote:
Originally Posted by M8TJT View Post
I beg to differ, but try it back at the default view and see if it still does it. As I said, mine remembers stuff.
It doesn't do that on the default skin.
ikbenben is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 14th February 2019, 16:06 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 3rd June 2008
Location: UK ENGLAND
Posts: 237
Thanks: 79
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
Hmm; Sounds as though the unit is resetting.

Have a look in the settings; you may find something along the lines of "Memory Refresh" - Disable that and see how you get on.
OK found this, disabled it and done the hold audio soft key reboot, still doesn't remember icon placement. Damn.
stephentw is offline  
Reply

  Civinfo > 10th Generation Euro Honda Civic (2017 - ) > Electronics and ICE (10G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics Dash dipped beam icon not illuminating shaft Electronics and ICE (9G) 12 14th February 2019 04:53
Type R Side Decals. Fitting and Placement Lofty-42 Type-R 13 31st July 2012 08:09
Add-on nav Custom Icon of a Civic for a Nuvi? FergusG Electronics (8G) 3 18th May 2010 17:47
Icon Pack \ Icon Plus Pack \ Style Pack DarrenN Type-R 18 8th November 2009 12:53

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome