Head Unit Satnav / Hands free issue - Civinfo
 3Likes
  • 1 Post By nturnb
  • 1 Post By Steve_m
  • 1 Post By Steve_m
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 12th March 2018, 21:22 Thread Starter
Ex-Pat Geordie!
 
nturnb's Avatar
 
Car: 2015 Civic S Navi I-dtec
Join Date: 17th November 2013
Location: Irvine, Ayrshire GB
Posts: 2,188
Thanks: 119
Thanked 223 Times in 204 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Satnav / Hands free issue

Hi,

Wonder if anyone else has experienced some of the issues I've had today? Started car outside work today and pressed OK when the Nag screen appeared. Everything seemed ok till I went to make a Hands Free call, got a message that said "HTS App is Shutdown". Tried switching off the car a couple of times and this didn't fix it. After that selected the SatNav and the Go Home option as it's good for traffic information. After about 5 seconds no matter how many times I've tried it just goes to the options screen on the head unit and it will not work.

Car is still in warranty so going to contact the dealer tomorrow about getting it in, just wondering of this has happened to anyone on here? My car is the facelift with NAV.

Cheers.
Neil.
nturnb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 12th March 2018, 23:39
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,021
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Interesting - Haven't had this myself, Have you tried a hard reset? Hold power button for 10 Seconds, reboot etc., And, depending on how much you have programmed, have you considered a factory reset?
Haltamer is online now  
post #3 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 09:42 Thread Starter
Ex-Pat Geordie!
** Thread starter **
 
nturnb's Avatar
 
Car: 2015 Civic S Navi I-dtec
Join Date: 17th November 2013
Location: Irvine, Ayrshire GB
Posts: 2,188
Thanks: 119
Thanked 223 Times in 204 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
Interesting - Haven't had this myself, Have you tried a hard reset? Hold power button for 10 Seconds, reboot etc., And, depending on how much you have programmed, have you considered a factory reset?
I'll try the hard reset for 10 seconds and see what that does.. Other than that, take it to the dealer before warranty expires at end of month as that will be three year old. Saying that, when I got the car they said they warrantied it for 2yr.
nturnb is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 09:52 Thread Starter
Ex-Pat Geordie!
** Thread starter **
 
nturnb's Avatar
 
Car: 2015 Civic S Navi I-dtec
Join Date: 17th November 2013
Location: Irvine, Ayrshire GB
Posts: 2,188
Thanks: 119
Thanked 223 Times in 204 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Hi Haltamer,

Went out and did the hard reset and all is now working as it should be Cheers for the info. Saves me a trip to the dealer and the indignity of a Fiat 500 courtesy car
Haltamer likes this.
nturnb is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 11:05
 
Steve_m's Avatar
 
Car: 2019 Civic 5D 1.5 Sport+
Join Date: 9th September 2007
Posts: 850
Thanks: 1
Thanked 264 Times in 219 Posts
iTrader: (0)
Have you updated the Honda App Centre before?
That can be the cause of many issues if you are running an old version of App Centre.
Steve_m is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 11:30
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,021
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Not quite the app centre, but my car, pretty much an end of the line model, still has RC4 Honda connect - I'm considering bringing this up to RC8 and preparing a guide using the files that were released on XDA.

Personally, I've not updated the Honda app center as it disables the standard workaround for installing 3rd Party apps, though, given the new methods for rooting Honda Connect I may give it a second innings and see how it goes.
Haltamer is online now  
post #7 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 12:43
 
Steve_m's Avatar
 
Car: 2019 Civic 5D 1.5 Sport+
Join Date: 9th September 2007
Posts: 850
Thanks: 1
Thanked 264 Times in 219 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
Not quite the app centre, but my car, pretty much an end of the line model, still has RC4 Honda connect - I'm considering bringing this up to RC8 and preparing a guide using the files that were released on XDA.

Personally, I've not updated the Honda app center as it disables the standard workaround for installing 3rd Party apps, though, given the new methods for rooting Honda Connect I may give it a second innings and see how it goes.

Installing RC8 will completely stop you installing 3rd party apps, even after a factory reset and the new rooting method only works on 10G Honda connect and not previous versions.


As long as you have installed the Honda permissions app before you do any app centre update, you can then just change the whitelist afterwards anyway once its updated.
Haltamer likes this.
Steve_m is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 12:56
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,021
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Did wonder if that would be the case.

I've been making less use of the 3rd Party apps that I do have given the s l o w nature of the head unit - I believe they rectified some of that in RC6, So by leapfrogging to RC8 I'm hoping to use Sygic / Waze etc with mirrorlink instead, rather than further strain the limited resources of the headunit.

I believe one of the RC6 Versions still allows the installation of 3rd Party apps, If you have a copy of the installation files I wouldn't mind trying it?
Haltamer is online now  
post #9 of 9 (permalink) Old 13th March 2018, 13:40
 
Steve_m's Avatar
 
Car: 2019 Civic 5D 1.5 Sport+
Join Date: 9th September 2007
Posts: 850
Thanks: 1
Thanked 264 Times in 219 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
I believe one of the RC6 Versions still allows the installation of 3rd Party apps, If you have a copy of the installation files I wouldn't mind trying it?

You can go up to RC6.1 before the 3rd party app install is stopped
Haltamer likes this.
Steve_m is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > Electronics and ICE (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hands Free telephone Mk 9 Civic without SatNav poor1 General Discussion (9G) 4 2nd March 2018 19:26
Phone Accord Hands Free Phone (HFT) Issue Skomaz Electronics (8G) 0 16th March 2017 10:10
Voice recog Satnav / Hands free question Brizzlekiddy Electronics (8G) 3 21st February 2011 19:34
Satnav where is mic for satnav hands free sam3115 Electronics (8G) 11 12th March 2010 22:08
Other Hands Free bigal Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 9 14th January 2009 23:01

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome