Sat nav - Civinfo
 8Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 22 (permalink) Old 15th December 2018, 06:25 Thread Starter
Supporter
 
Marcymarcmarc's Avatar
 
Car: 2015 1.6 diesel
Join Date: 28th October 2015
Location: Cornwall ENGLAND
Posts: 56
Thanks: 40
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
Garage
Sat nav

Morning all, can anyone tell me, does my 2015 non-sat nav Civic come with gps pre-installed from factory?
Patsak likes this.
Marcymarcmarc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 (permalink) Old 15th December 2018, 07:31
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
Good question because if you have the Honda Dongle fitted it knows where you are.
Kremmen is offline  
Thanks to Kremmen from:
post #3 of 22 (permalink) Old 15th December 2018, 11:47
 
Car: 2016 Civic Tourer auto
Join Date: 14th September 2008
Location: Brampton, Cumbria, UK GB
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Hi my 2015 Tourer with 6SC4 Connect Head Unit does. Have successfully installed Sygic sat nav to it as it came without navigation.
chasw is offline  
Thanks to chasw from:
 
post #4 of 22 (permalink) Old 15th December 2018, 17:33
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,022
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
As above, have heard a number of peopl that have installed sygic / maps etc. using the methods available and have now got GPS on the factory HU
Haltamer is offline  
Thanks to Haltamer from:
post #5 of 22 (permalink) Old 16th December 2018, 22:37
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,642
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
ive had my sport navi a week now and tested the satnav a few times
every time ive got to say its awful no faith in it at all
routes I know well its telling me to turn right when on straight roads with no turn offs then telling me to turn around
it even wanted me to turn into a petrol station and join the road on the other side
scaramanga is offline  
post #6 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 03:33
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
The Garmin standalone units have similar problems.

On those standalone units the advice, which more than often works according to subsequent replies, is to perform a full master reset, after you backup your favourites. Something to do with installing new maps and the way the units read the HERE mapping.

How you do the same on the built in unit I don't know.
Kremmen is offline  
post #7 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 08:09
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,022
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
I can agree with kremmen on that, as I've said elsewhere, I'd get all manner of dubious routes until I updated to RC8 with a factory reset.

Since then, it's been perfectly good

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
scaramanga likes this.
Haltamer is offline  
post #8 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 09:37
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,944
Thanks: 857
Thanked 1,708 Times in 1,431 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
Which 'begs the question' why don't Garmin inform you to perform a full master reset with a new map.
scaramanga likes this.
Kremmen is offline  
post #9 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 09:59
 
Car: Civic Tourer 1.6DTEC
Join Date: 3rd December 2015
Location: Herts, UK GB
Posts: 235
Thanks: 5
Thanked 16 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
Always been very pleased with he Garmin nav on my 2015 car, much better than the ProNav in my BMW imho
sasquartch is offline  
post #10 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 18:37
 
Join Date: 13th July 2007
Posts: 17
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by chasw View Post
Hi my 2015 Tourer with 6SC4 Connect Head Unit does. Have successfully installed Sygic sat nav to it as it came without navigation.
I managed to install Google Maps for navigation and now very tempted to buy Sygic (currently 42, normally 93). Google Maps was installed by way of a 'hack' and it does the job but on the odd occasion it freezes and sometimes exits by itself. I have always used Google and find it very clear and like the way it recommends alternative route if there is traffic ahead. I did get to use Sygic on trial but that wasn't long enough to get a good comparison against Google. One thing that does stand out with Sygic is it fills the right hand side of the screen with menu buttons unlike Google.

Looking at Auto Express group test it puts Sygic near the bottom and Google around the middle. Having said that I am still drawn towards Sygic because it is designed for MirrorLink in mind.

Is it worth spending on Sygic or shall I keep Google?
SuprUsr is offline  
post #11 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 18:50
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,642
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
I can agree with kremmen on that, as I've said elsewhere, I'd get all manner of dubious routes until I updated to RC8 with a factory reset.

Since then, it's been perfectly good

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
so how do I do a factory reset
and does this remove any updates it might have
I believe as a supporter of this site there is help somehow on how to get updates
I was told it has 2 free updates left from honda but don't really want to take it in unless I have to
scaramanga is offline  
post #12 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 19:03
Super Moderator
 
M8TJT's Avatar
 
Car: 10G 1.5 Civic Prestige
Join Date: 10th October 2015
Location: Bexhill, Sussex GB
Posts: 2,925
Thanks: 87
Thanked 221 Times in 213 Posts
iTrader: (1)
I think you will find that the two 'free updates' that you are referring to are the annual map updates, not soft/firmware updates. Worth checking though.
Map updates seem to be making their way around from about now to January time(ish). Haven't heard any reports of the 2019 maps yet though.
scaramanga likes this.
M8TJT is offline  
Thanks to M8TJT from:
post #13 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 20:29
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,022
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Quote:
Originally Posted by scaramanga View Post
so how do I do a factory reset
and does this remove any updates it might have
As M8 says, the updates you're thinking of are the GPS Map updates - Those are ~5 years from purchase, released early each year - You'll find they come out for certain around March.

Factory resets roll back intermediate updates performed using the honda app store on the unit, but not major versions - RC6, 8 etc.

When you are next in for a service, ask for the RC8 Update - They should do it free of charge; They'll reset the unit for you and pop on RC8. If you ask them nicely, they may even do the maps for you - Though they can be done yourself.

Last edited by Kremmen; 18th December 2018 at 04:39. Reason: fixed **
Haltamer is offline  
post #14 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 21:22
 
Car: 2016 Civic Tourer auto
Join Date: 14th September 2008
Location: Brampton, Cumbria, UK GB
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Regards Sygic you may as well buy the GPS for Android version rather than the Car Navi version as it's only 9.49 and gets all the new features first. Unless if course you want the Mirror Link capability. The Car version uses an older format style.
chasw is offline  
post #15 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 21:36
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,642
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
As ** says, the updates you're thinking of are the GPS Map updates - Those are ~5 years from purchase, released early each year - You'll find they come out for certain around March.

Factory resets roll back intermediate updates performed using the honda app store on the unit, but not major versions - RC6, 8 etc.

When you are next in for a service, ask for the RC8 Update - They should do it free of charge; They'll reset the unit for you and pop on RC8. If you ask them nicely, they may even do the maps for you - Though they can be done yourself.
so how do I find if mine has been updated to rc8
if not how do I do it myself
my car was serviced recently just before I bought it so im wondering if a update has caused the issues
scaramanga is offline  
post #16 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 21:40
 
Car: 2016 Civic Tourer auto
Join Date: 14th September 2008
Location: Brampton, Cumbria, UK GB
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
I think if you look at your system info it starts with a 10 if it's RC8
chasw is offline  
post #17 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 21:56
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,642
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by chasw View Post
I think if you look at your system info it starts with a 10 if it's RC8
looks like it might be rc8 then
Attached Images
File Type: jpg satnav screen.jpg (37.6 KB, 26 views)
scaramanga is offline  
post #18 of 22 (permalink) Old 17th December 2018, 22:35
 
Car: 2016 Civic Tourer auto
Join Date: 14th September 2008
Location: Brampton, Cumbria, UK GB
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Hi. Its the Build Number you need to look at. Mine changed from 09xxxxxxxx to 10xxxxxxx. I think its in Android Settings - System Info.
scaramanga likes this.
chasw is offline  
post #19 of 22 (permalink) Old 18th December 2018, 22:39
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,642
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
I found a option on 1 off the screens that said restore I pressed it
on way back from shopping tonight I went out off town and travelled same road it was trying to get me to turn off side of a bridge and this time all was well so need to do a few more test runs see if its sorted itself out
Kremmen and Farqui like this.
scaramanga is offline  
post #20 of 22 (permalink) Old 19th December 2018, 01:11
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,022
Thanks: 47
Thanked 294 Times in 264 Posts
iTrader: (3)
Garage
Quote:
Originally Posted by scaramanga View Post
on way back from shopping tonight I went out off town and travelled same road it was trying to get me to turn off side of a bridge
What happens when self driving cars have such suicidal thoughts? Perhaps there will be a panic "RESET AI EMOTIONS" Button in place of a horn?
scaramanga likes this.
Haltamer is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > Electronics and ICE (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Satnav None sat nav to sat nav Marcymarcmarc Electronics (8G) 3 2nd November 2015 17:54
Sat nav to non sat nav? james.llewellyn Type-R 3 24th October 2015 20:08
Head Unit Sat nav radio to a non sat nav car Drejc Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 3 4th December 2014 11:50
Electrics Sat Nav or no Sat Nav mckiernan81 Electronics (8G) 5 10th June 2012 06:12
Add-on nav add sat nav to a non sat nav civic? w.car Electronics (8G) 3 15th June 2007 21:24

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome