Technical Mirror link help - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 18th April 2019, 21:26 Thread Starter
 
darkside's Avatar
 
Car: 1.8 SE Plus Twilight Blue
Join Date: 9th February 2007
Location: Peterborough ENGLAND
Posts: 140
Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Mirror link help

Hi I have a 2015 Civic and when I connected my new phone with usb lead I had a message on the phone saying mirror link connect then agree, but after that i cant do anything on the phone screen until I disconnect the cable.
If i swipe the head unit screen it says loading but I left it ages and nothing changes. Does anyone know what I should see or how long it should take before anything else happens please?
The phone is Huawei P20 Pro with Android/EUMI 9.
darkside is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 18th April 2019, 22:34
 
hatter's Avatar
 
Car: 2016 CR-V EX 1.6 i-dtec auto
Join Date: 23rd July 2016
Location: Rotherham, South Yorkshire ENGLAND
Posts: 165
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
Do you have the Connect system?
hatter is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 18th April 2019, 23:24
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 1,904
Thanks: 45
Thanked 270 Times in 245 Posts
iTrader: (3)
Garage
Has your headunit ever been updated to RC8?

I had similar prior to the update; The tantalising suggestion of functioning mirror link but never actually worked. After RC8, all works well.
Haltamer is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 19th April 2019, 09:25
 
hatter's Avatar
 
Car: 2016 CR-V EX 1.6 i-dtec auto
Join Date: 23rd July 2016
Location: Rotherham, South Yorkshire ENGLAND
Posts: 165
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
You must have the Connect system then (not sure of Civic as got CRV), so agree with Haltamer, update to RC8. Many more phones are now able to mirrorlink, though you need mirrorlink enabled apps installed on the phone for it to work, and unfortunately there's not too many of them.
hatter is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 20th April 2019, 21:12 Thread Starter
** Thread starter **
 
darkside's Avatar
 
Car: 1.8 SE Plus Twilight Blue
Join Date: 9th February 2007
Location: Peterborough ENGLAND
Posts: 140
Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks Haltamer and Hatter,

Sorry for the delay in getting back to you.

Yes it does have the connect system.

I have a service booked for May 8 so will ask them if they will do the update then. Is it normally FOC outside of the warranty?
darkside is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 21st April 2019, 08:19
 
hatter's Avatar
 
Car: 2016 CR-V EX 1.6 i-dtec auto
Join Date: 23rd July 2016
Location: Rotherham, South Yorkshire ENGLAND
Posts: 165
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
Something you would have to ask the dealer regarding out of warranty updates. Would have thought it would be free but you might be charged for labour.

Don't just ask for it, tell them the head unit isn't working properly. It keeps dropping Bluetooth, for example, when using hands free.

One other thing is to check on the mirrorlink website (mirrorlink.com) to see if your phone is supported. I've just had a look and only the P10 and P10 Pro are mentioned.

It is worth having the update anyway for other stability issues.


Sent from my iPad using Tapatalk
hatter is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 21st April 2019, 11:33 Thread Starter
** Thread starter **
 
darkside's Avatar
 
Car: 1.8 SE Plus Twilight Blue
Join Date: 9th February 2007
Location: Peterborough ENGLAND
Posts: 140
Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
This is what I get when i connect the phone to the usb.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (67.2 KB, 15 views)
File Type: jpg 2.jpg (69.4 KB, 13 views)
File Type: jpg 3.jpg (65.8 KB, 14 views)
File Type: jpg 4.jpg (76.1 KB, 15 views)
darkside is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 21st April 2019, 13:27
 
hatter's Avatar
 
Car: 2016 CR-V EX 1.6 i-dtec auto
Join Date: 23rd July 2016
Location: Rotherham, South Yorkshire ENGLAND
Posts: 165
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
The 'loading' screen could be because you've not got any mirrorlink apps on your phone.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
hatter is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 21st April 2019, 14:18 Thread Starter
** Thread starter **
 
darkside's Avatar
 
Car: 1.8 SE Plus Twilight Blue
Join Date: 9th February 2007
Location: Peterborough ENGLAND
Posts: 140
Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by hatter View Post
The 'loading' screen could be because you've not got any mirrorlink apps on your phone.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Thanks Hatter,
Do you have any suggestions please?
darkside is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 21st April 2019, 14:23
 
hatter's Avatar
 
Car: 2016 CR-V EX 1.6 i-dtec auto
Join Date: 23rd July 2016
Location: Rotherham, South Yorkshire ENGLAND
Posts: 165
Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
Yes. Go to Google Play Store and search for mirrorlink. It will give you a list of mirrorlink enabled apps. Just install one to see if it then works. Other apps, are shown on the mirrorlink website..

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
hatter is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > Electronics and ICE (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome