Electrics Glovebox light - Civinfo
 1Likes
  • 1 Post By Haltamer
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 18:58 Thread Starter
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 71
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Glovebox light

Hi all,

I’ve noticed my glovebox light doesn’t work. All the interior lights work otherwise. I e tried changing the bulb, but that didn’t make a difference.

Anyone have any ideas? I’d check the fuse but I don’t know where the interior ones are, or which number!

Thanks!
patchmau5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 19:08
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,017
Thanks: 46
Thanked 293 Times in 263 Posts
iTrader: (3)
Garage
C35, 7.5A is the fuse you need, in the under dash fuse box.

However, That also does...
Ambient light*15, Audio unit*8*22, Climate control unit*17, Driver's door inner handle illumination*24, Driver's door linning illumination*24, Driver's seat heater switch light*19, ECON switch light, Front passenger's door inner handle illumination*24, Front passenger's door linning illumination*24, Front passenger's seat heater switch light*19, Glove box light*8, Hazard warning switch light, Headlight leveling switch light*11, Headlight washer switch light, Idle stop OFF switch light*1, LDW OFF switch light, Parking and back-up sensor OFF switch light, Passenger's airbag ON/OFF indicator*23, Sunshade switch light*16, Ultrasonic sensor OFF switch light*25, VSA OFF switch light


So It's probably not the fuse

I'd have a dig around and make sure the light fitment is actually plugged in correctly. If you're using an LED bulb, try flipping it around (Polarity!)

Probably also worth trying it with the side lights explicitly turned on; I'm not sure if the glovebox light is only on with side / headlights?
Haltamer is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 19:21 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 71
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Wow, very knowledgeable reply. How do you know It does all of those?

Gutted. I tried a couple of different bulbs I had knocking about and none of them worked. They were identical to what I pulled out too.

Iíll try the side lights too. Thatís a good point.
patchmau5 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 19:56 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 71
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
I tried turning on all the lights and couldnít get any of them to initiate the glovebox light. So I can only think the bulb has gone, or all of my spares are duds.

Has anyone else got the pre-faceliftís glovebox and can confirm what bulb type should be fitted, and when itís meant to come on?

As a side note, the glovebox switch looks springy/undamaged.
patchmau5 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 20:02
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,017
Thanks: 46
Thanked 293 Times in 263 Posts
iTrader: (3)
Garage
Quote:
Originally Posted by patchmau5 View Post
Wow, very knowledgeable reply. How do you know It does all of those?
The worlds most mediocre superpower, a handy archive of excerpts from the honda service manual
https://drive.google.com/drive/folde...h2?usp=sharing

I think the bulb should be a T10, but that's very much a random guess. If you've got a multimeter you could take a reading at the terminals to see if you've got any power, which would allow you to pin it down to something upstream.
He_Who_Is_T likes this.
Haltamer is offline  
Thanks to Haltamer from:
post #6 of 9 (permalink) Old 29th May 2019, 23:07
Supporter
 
jc40's Avatar
 
Car: 2012 CIVIC 2.2 I-DTEC SE
Join Date: 22nd February 2014
Location: Leeds, UK ENGLAND
Posts: 307
Thanks: 9
Thanked 46 Times in 45 Posts
iTrader: (0)
Sidelights have to be switched on for it to work.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
jc40 is offline  
Thanks to jc40 from:
post #7 of 9 (permalink) Old 30th May 2019, 08:49 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 71
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Quote:
Originally Posted by jc40 View Post
Sidelights have to be switched on for it to work.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Thanks for confirming. I'm sure I tested it on Sidelights, but maybe I had a duff bulb in it. I'll check again later - thanks.
patchmau5 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 30th May 2019, 12:46 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 71
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Sorted - thanks all. I was being thick.

If you're thick like me and can't work out a Glovebox light and stumble upon this, you should check:

- Fuse 35, 7.5A [Dashboard Fusebox, Drivers Side - Responsible for all interior lights, i.e. if they work then it won't be this]
- Ignition Set to II or Engine Started
- Lights set to Side Lights or Headlights ON ['Auto' will only work for Glovebox Lights if Side Lights or Headlights are on]
- Replace bulb as necessary, centre of Glovebox ceiling - pull directly out [W5W]
patchmau5 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 31st May 2019, 08:29
 
He_Who_Is_T's Avatar
 
Car: 2013 Civic 2.2 i-Dtec
Join Date: 26th January 2018
Location: Hartlepool, North East
Posts: 145
Thanks: 52
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (0)
Garage
Quote:
Originally Posted by Haltamer View Post
The worlds most mediocre superpower, a handy archive of excerpts from the honda service manual
https://drive.google.com/drive/folde...h2?usp=sharing

I think the bulb should be a T10, but that's very much a random guess. If you've got a multimeter you could take a reading at the terminals to see if you've got any power, which would allow you to pin it down to something upstream.
Again another little post that's such a good little upgrade. Glovebox now has a nice bright t10 led in like the rest of the car!
He_Who_Is_T is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > Electronics and ICE (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome