New 2.2ES Startup Screen - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 11:41 Thread Starter
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
New 2.2ES Startup Screen

Hi all,

I've had my new 2.2ES for about a month now and its been a really great drive! I miss my Type R to bits but I must say I'm really enjoying the smoother ride in the new ES. Here's some pics










The only problem I have is that in the last week when I start up the car the computer shows this screen every time and leaves it on-screen for about a minute.



I've looked in the manual and as far as I can see it is saying that there is 3 people sitting in the back with no seatbelts on. Is this right and has anyone had this? It never did it for the first three weeks of the cars life.

Cheers all,

Trev


Uploaded with ImageShack.us
trevolly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 11:44
Resident Civinfo Nutter
 
NeoFlare's Avatar
 
Car: 2010 1.5 PWP CRZ-GT navi
Join Date: 14th November 2008
Location: Lurgan, Craigavon EUROPEANUNION
Posts: 4,451
Thanks: 78
Thanked 267 Times in 256 Posts
iTrader: (4)
Send a message via MSN to NeoFlare
I think the car usualy shows that screen when one of the door opens?
Like when a passenger is leaving the car? or maybe the rear seats have weight sensors like the front seats?
NeoFlare is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 11:49
Supporter
 
Car: 2009 1.8 Civic ES-GT
Join Date: 10th July 2011
Location: Middlesbrough ENGLAND
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
You havent got any heavyish items on the back seats have you?
blomoff is offline  
 
post #4 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 11:57
Supporter
 
NoNumpty's Avatar
 
Car: 2008 2.2 i-CTDi ES NHB
Join Date: 20th May 2008
Location: Cheshire UK GB
Posts: 4,106
Thanks: 59
Thanked 347 Times in 331 Posts
iTrader: (0)
From the manual

When you turn the ignition switch to
the ON (II) position, the upper
segment of the multi-information
display shows the rear seat belt use.
This monitor goes off after about 30
seconds. It will also go off when you
change the display by pressing the
system message button on the
steering wheel.
NoNumpty is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 12:02 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by blomoff View Post
You havent got any heavyish items on the back seats have you?
No nothing on them at all mate.
trevolly is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 12:03 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by NoNumpty View Post
From the manual

When you turn the ignition switch to
the ON (II) position, the upper
segment of the multi-information
display shows the rear seat belt use.
This monitor goes off after about 30
seconds. It will also go off when you
change the display by pressing the
system message button on the
steering wheel.
But they are not being used, is this just a generic screen?
trevolly is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 12:11
Supporter
 
NoNumpty's Avatar
 
Car: 2008 2.2 i-CTDi ES NHB
Join Date: 20th May 2008
Location: Cheshire UK GB
Posts: 4,106
Thanks: 59
Thanked 347 Times in 331 Posts
iTrader: (0)
I am saying this is normal for this indicator to show for 30 seconds when you turn it on

Here is a picture from the page in the manual
Attached Images
File Type: jpg seatbelt.jpg (78.6 KB, 77 views)
NoNumpty is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 12:20
ivtec just kicked out,YO!
 
Yassian's Avatar
 
Car: 2011 FK2 Milano red
Join Date: 27th January 2011
Location: Croatia HR
Posts: 1,007
Thanks: 131
Thanked 168 Times in 161 Posts
iTrader: (1)
8th gen can also shows that screen on info display, just indication that there are 3 seats in the back. Only front seats have "weight" detection. If any of the passengers in the back had their seatbelts on, the picture would show what seat has the buckle connected. All normal
Yassian is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 15:59
Supporter
 
Alwaysblack's Avatar
 
Car: 2012 2.2 EX GT Crystal Black
Join Date: 21st September 2006
Location: S E London / Kent ENGLAND
Posts: 365
Thanks: 35
Thanked 27 Times in 22 Posts
iTrader: (0)
Trev.
Like you, also missing the sound and power delivery of the Type R. Had her for nearly 5 years, but I have to admit, I am really appreciating the ride and comfort of this new 9th gen.
Mine shows that display on start up as well. Still not even half way through the manual so learning all the time.
Alwaysblack is offline  
Thanks to Alwaysblack from:
post #10 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 17:56 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Alwaysblack View Post
Trev.
Like you, also missing the sound and power delivery of the Type R. Had her for nearly 5 years, but I have to admit, I am really appreciating the ride and comfort of this new 9th gen.
Mine shows that display on start up as well. Still not even half way through the manual so learning all the time.
Cheers mate. I can understand it showing if someone is actually in the back but seems a bit pointless if there isnt .

There were almost tears when I got rid of the Type R, but a new job and longer travelling distances called for it.
trevolly is offline  
post #11 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 20:54
Supporter
 
dotdk's Avatar
 
Car: 2009 1.8 5d Alabaster Silver
Join Date: 9th October 2010
Location: Denmark DK
Posts: 175
Thanks: 1
Thanked 12 Times in 12 Posts
iTrader: (1)
I like those wheels
dotdk is offline  
post #12 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 22:48 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by dotdk View Post
I like those wheels
They are the 17" Radium Alloys mate
trevolly is offline  
post #13 of 17 (permalink) Old 2nd July 2012, 22:54
LOUD NOISES!!!
 
gadgetman68's Avatar
 
Car: 60 FN2 M200
Join Date: 5th February 2009
Location: Derbyshire, UK ENGLAND
Posts: 5,369
Thanks: 990
Thanked 765 Times in 624 Posts
iTrader: (6)
Quote:
Originally Posted by trevolly View Post
They are the 17" Radium Alloys mate
Nice rims
gadgetman68 is offline  
post #14 of 17 (permalink) Old 3rd July 2012, 10:48
 
elegance's Avatar
 
Car: 2012 2.2 i-dtec EX GT
Join Date: 20th October 2008
Location: London, UK ENGLAND
Posts: 365
Thanks: 19
Thanked 21 Times in 21 Posts
iTrader: (0)
The display is standard on start-up.

If it bothers you that much, just press the 'i' (information) button on the left hand side of the steering wheel and it will disappear.

Steve
elegance is offline  
post #15 of 17 (permalink) Old 3rd July 2012, 21:05
Supporter
 
Bob H's Avatar
 
Join Date: 9th October 2007
Location: Jersey GB
Posts: 873
Thanks: 32
Thanked 85 Times in 72 Posts
iTrader: (0)
Same colour as mine but with better wheels... As the OP said the warning flag is normal...

One day, just maybe, it will stay dry enough after I have washed the car to post a few pics...!!
Bob H is offline  
post #16 of 17 (permalink) Old 3rd July 2012, 23:33
 
Milu's Avatar
 
Car: 2008 2.2 Ictdi FK3 Civic
Join Date: 3rd December 2010
Location: Bregenz, AT AT
Posts: 266
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to Milu Send a message via Skype™ to Milu
The new civic is very very beautyful !!!
Milu is offline  
post #17 of 17 (permalink) Old 6th July 2012, 20:02 Thread Starter
** Thread starter **
 
Join Date: 14th August 2011
Location: UK ENGLAND
Posts: 24
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by elegance View Post
The display is standard on start-up.

If it bothers you that much, just press the 'i' (information) button on the left hand side of the steering wheel and it will disappear.

Steve
Thanks Steve - I know that....
trevolly is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > Electronics and ICE (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CTR StartUp....NO EXHAUST :) Spank My Car Type-R 32 13th January 2012 13:57
Engine Smell of petrol during startup summ0004 Bugs, faults and irritations (8G) 3 23rd July 2011 13:04
Satnav Sat Nav Startup Screen cornishboy Electronics (8G) 1 17th April 2010 17:55
MPG Engine Startup - How many revs does yours sit at nelster Engines and Transmission (8G) 7 8th December 2007 11:48
Faults big yellow (!) on startup pikkumies Engines and Transmission (8G) 36 11th January 2007 14:35

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome