Where is the ODB2 port hiding? - Civinfo
 4Likes
  • 1 Post By Haltamer
  • 1 Post By Chrissy0013
  • 1 Post By joooe
  • 1 Post By scaramanga
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 24th September 2018, 21:55 Thread Starter
 
ched999uk's Avatar
 
Car: 2013 Civic EX 1.6 iDTEC
Join Date: 9th January 2016
Location: Sunny Blackpool GB
Posts: 164
Thanks: 104
Thanked 36 Times in 33 Posts
iTrader: (0)
Where is the ODB2 port hiding?

I have an error on screen 'PGM-FI fault' so I need to read the codes but it's dark outside and I can't seem to find the ODB port!

Can someone kindly tell me where it is on a Right Hand Drive mk9?

Thanks.
ched999uk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 24th September 2018, 22:12
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,018
Thanks: 46
Thanked 293 Times in 263 Posts
iTrader: (3)
Garage
Above your left knee, behind the dashboard trim - It's accessible from below.

Get your head in the footwell with a torch and you'll find it quite quickly; It's behind-ish / next to a metal bar that is quite handy for ziptying option connector doodads to
Kremmen likes this.
Haltamer is offline  
Thanks to Haltamer from:
post #3 of 9 (permalink) Old 24th September 2018, 22:32
 
Join Date: 29th August 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Yes l can confirm what Halt said. It’s directly above the clutch pedal/rest, around where your left knee would be. So put your hand under where plastic panel ends and you’ll feel it right there or as Halt also said you’ll see it in the footwell with a torch if you look up towards the top left it’s staring you in the face. (kneeling outside car, head in footwell, look up top left)
ched999uk likes this.
Chrissy0013 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 12:59 Thread Starter
** Thread starter **
 
ched999uk's Avatar
 
Car: 2013 Civic EX 1.6 iDTEC
Join Date: 9th January 2016
Location: Sunny Blackpool GB
Posts: 164
Thanks: 104
Thanked 36 Times in 33 Posts
iTrader: (0)
Cheers, found it😀
Plugged my eml327 Bluetooth box in and connected via Torque lite and I can read ecu data. Unfortunately when I try and view fault codes it says there are none on ecu0.
I have the PGMI-FI error on dash. So there should be codes.

Any ideas on what I am doing wrong?

Thanks
ched999uk is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 13:10
Supporter
 
joooe's Avatar
 
Car: Honda Civic Sport 1.6 i-DTEC
Join Date: 21st March 2011
Location: Lisbon PT
Posts: 110
Thanks: 19
Thanked 16 Times in 14 Posts
iTrader: (0)
Garage
Check for possible problem: https://www.civinfo.com/forum/bugs-f...-fi-fault.html
ched999uk likes this.
joooe is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 18:08 Thread Starter
** Thread starter **
 
ched999uk's Avatar
 
Car: 2013 Civic EX 1.6 iDTEC
Join Date: 9th January 2016
Location: Sunny Blackpool GB
Posts: 164
Thanks: 104
Thanked 36 Times in 33 Posts
iTrader: (0)
Just tried a few other apps like:
Torque (lite)

Clear and Go
ODB Arny
MotorData


None showing any codes!


So is it that I need a better reader than my ELM327?



Reading the thread sounds like it could be the MAP sensor! On the 1.6d any ideas where it is as it's only about 20 so might be worth just fitting. Mind you if I can't reset the fault codes then I am no further on really.
So any ideas or just bite the bullet and take it to Honda?


Cheers
ched999uk is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 20:13
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,641
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
dosnt the pgm fi code clear itself after 3 restarts?
scaramanga is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 20:23 Thread Starter
** Thread starter **
 
ched999uk's Avatar
 
Car: 2013 Civic EX 1.6 iDTEC
Join Date: 9th January 2016
Location: Sunny Blackpool GB
Posts: 164
Thanks: 104
Thanked 36 Times in 33 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by scaramanga View Post
dosnt the pgm fi code clear itself after 3 restarts?
Cheers. I have restarted about 8 times and it hasn't reset yet. Then again I haven't replaced the MAP sensor.
Just need to find the MAP sensor now. Any ideas?
Cheers
ched999uk is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 25th September 2018, 21:18
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,641
Thanks: 11
Thanked 136 Times in 135 Posts
iTrader: (1)
it can come on and not register fault then clear
but if its staying on then there should be a code registered
you could try disconnecting battery for a while
ched999uk likes this.
scaramanga is offline  
Thanks to scaramanga from:
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > General Discussion (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other ODB2 PIDs Tw1stid Electronics (8G) 10 11th January 2013 20:40
Computer Brockway Dgauge ODB2 discus Electronics (8G) 13 22nd December 2012 10:48
USB port/Aux port on ES anipilot General Discussion (8G) 5 28th January 2011 20:57

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome