Display current MPG on Info Display - Civinfo
 1Likes
  • 1 Post By Kremmen
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 08:58 Thread Starter
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 54
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Display current MPG on Info Display

Hi All,

I'd like to know if it's possible to change the Information Display to show current MPG in a figure rather than the rising and falling 0-100MPG status bar. Is this possible? I've pressed almost every button I can find!

Thanks
patchmau5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 10:47
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,553
Thanks: 11
Thanked 126 Times in 125 Posts
iTrader: (1)
You talking about the centre panel on to or the screen a
On the head unit
My 9g face lift model shows it as a figure and sliding scale for current journey
As for actual instant fuel economy dont even bother looking at that as it's up and down that much you wont be looking at the road ahead
scaramanga is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 11:15
 
Car: Civic Tourer 1.6DTEC
Join Date: 3rd December 2015
Location: Herts, UK GB
Posts: 214
Thanks: 5
Thanked 14 Times in 12 Posts
iTrader: (0)
I dont think you can turn off the bargraph but have you tried holding in the i button on the steering wheel and then cycling through the options. I vaguely remember instantaneous MPG being one of the options although I might be wrong

I cant see it being particularly useful though, the bargraph is easier to see in the corner of your eye, rather than having to interpret a number
sasquartch is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 13:21 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 54
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Hi - thanks both. I'm referring to the Centre Panel screen, where the reversing camera shows up. I don't have one of your fancy headunits!

All I see now if I cycle to that menu is a barograph and remaining miles. But I'd be more interested in an average number displayed.

Didn't know you could hold it in. I've been tapping it through the four different menus. I'll give that a go - thanks!

EDIT: Looked at the Manual HERE and on page 120 it explains it. As you two described.

Last edited by patchmau5; 23rd May 2019 at 13:38.
patchmau5 is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 14:36
Super Moderator
 
M8TJT's Avatar
 
Car: 10G 1.5 Civic Prestige
Join Date: 10th October 2015
Location: Bexhill, Sussex GB
Posts: 2,524
Thanks: 74
Thanked 172 Times in 165 Posts
iTrader: (1)
Ah Ha, it seems like the old RTFM trick worked then.
M8TJT is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 14:41
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,930
Thanks: 857
Thanked 1,705 Times in 1,428 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
I knew that was coming
M8TJT likes this.
Kremmen is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 19:26 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 54
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Well, it did't work! My manual doesn't match up to that one linked either. Holding the I button doesn't do anything more than switch screens.

Back to the drawing board! You must be able to do it. Maybe it works in conjunction with the trips? Hmm.
patchmau5 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 23rd May 2019, 21:08
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,553
Thanks: 11
Thanked 126 Times in 125 Posts
iTrader: (1)
what age and spec of car do you have
someone with same setup might be able to help
scaramanga is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 24th May 2019, 05:23
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,930
Thanks: 857
Thanked 1,705 Times in 1,428 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
I can display average MPG as a figure but the instant MPG is the bar graph.

Also, if you have a MY12 you need to be stationary with the handbrake on to change some iMid displays.
Kremmen is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 24th May 2019, 08:14
Super Moderator
 
M8TJT's Avatar
 
Car: 10G 1.5 Civic Prestige
Join Date: 10th October 2015
Location: Bexhill, Sussex GB
Posts: 2,524
Thanks: 74
Thanked 172 Times in 165 Posts
iTrader: (1)
As someone up thread said, an instant MPG readout would be about as useful as a chocolate fireguard. It would be changing so quick, you wouldn't be able to read it. Perhaps Honda thought of that.
I can display average MPG per trip, and perhaps that's what patchmau5 means.
M8TJT is offline  
post #11 of 15 (permalink) Old 24th May 2019, 14:53
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,930
Thanks: 857
Thanked 1,705 Times in 1,428 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
My average MPG is since it was last reset.
Kremmen is offline  
post #12 of 15 (permalink) Old 26th May 2019, 13:59 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 54
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Well I took it back to the dealer for something else and when I took it back it had the Trip's MPG displayed :P Not sure what I was missing but it has something to do with setting the trip.

Will take some fiddling about with but for now I'm happy!
patchmau5 is offline  
post #13 of 15 (permalink) Old 26th May 2019, 15:14
Administrator
 
Kremmen's Avatar
 
Car: MY13 1.8 EX Auto
Join Date: 7th January 2007
Location: West London ENGLAND
Posts: 20,930
Thanks: 857
Thanked 1,705 Times in 1,428 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
Resetting the trip, easily, is that little joystick looking thing behind the wiper stalk. It presses and rotates.

When you press it, the speedo display moves from trip A to trip B for whichever you want to initialise.

I've got trip A as a manual reset and trip B to auto initialise with a fuel topup.
Kremmen is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 26th May 2019, 15:37 Thread Starter
** Thread starter **
 
patchmau5's Avatar
 
Join Date: 13th May 2019
Posts: 54
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Garage
Woah, I had no idea this was there! You'd think with all the other media buttons and interface they would just bundle it in somewhere else.

Thanks, I'll have more digging around now. Still don't know why the manual I have is different to the one linked. It's mostly the same but the pages don't match. Maybe they redid it for the later models.
patchmau5 is offline  
post #15 of 15 (permalink) Old 26th May 2019, 16:44
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 1,827
Thanks: 45
Thanked 256 Times in 234 Posts
iTrader: (3)
Garage
Quote:
Originally Posted by patchmau5 View Post
Woah, I had no idea this was there
If you turn it, it also changes the instrument brightness
Haltamer is offline  
Reply

  Civinfo > 9th Generation Euro Honda Civic (2012 - 2016) > General Discussion (9G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other LCD display removal (2006 model) civicduties Bugs, faults and irritations (8G) 2 26th January 2019 10:50
Selecting Info display always prompts sasquartch General Discussion (9G) 5 3rd August 2018 20:24
HELP:Installing OEM CD player+Navi display on non Navi Civic mk8 without DVD player peetangel General Discussion (8G) 24 19th March 2018 23:09
Head Unit Double Din Install - Bodge Display leehutchinson Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 3 2nd February 2018 12:05
Built in CD Does EX Display Info for Normal CD's? pjelsworth Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 6 8th October 2006 10:19

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome