2006+ Honda Civic Forum banner

service cost in Greece

1M views 13K replies 313 participants last post by  Panos88 
#1 · (Edited)
Εγκαινιάζω το κομμάτι των σέρβις στο οποίο θα γράφουμε τις χρεώσεις των σερβις και που αυτά έγιναν.
σήμερα έκανα το περιβόητο ετήσιο σέρβις.
Χρέωση:

λιπαντικό 4λ 10-40 45,54
ροδέλα τάπας καρτερ 0,34
εργατικά 0
τελικό 45,88+19% φπα 54,59
Έχω πληρώσει 79 ευρώ στο πρώτο άρα συνολικά 133,59 ετήσιο κόστος.
Έβγαλα και κάρτα καυσαερίων 10 ευρώ.

Ο αντιπρόσωπος είναι ο Μαρίνης στην Λεωφόρος δημοκρατίας στο Μενίδι. Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί από τον ίδιο στην έκθεση των Αγίων Αναργύρων.
 
#2 ·
Χαιρετω και εγω με την σειρα μου το καινουριο thread. Σημερα εκανα το πρωτο σερβις των 10.000 χιλιομετρων (εξαμηνο εκλεισα νωριτερα, αλλα ο κολλητος μου ειναι μηχανικος εδω και στο εξαμηνο βαλαμε μονο τις σφραγιδες που χρειαζοταν και ετσι θα κανω τα σερβις βασει χιλιομετρων και οχι χρονικου περιορισμου!). Πληρωσα 54 ευρω (δεν μου πηρε μαστορικα), θεωρω οτι ειναι καλη τιμη για ανταλακτικα. Ακουω κατι τιμες που παιζουν στην Αθηνα-Θεσ/νικη (myphone.gr) και απορω!
 
#3 ·
Παιδια εγω αυτα πληρωσα στους 6 μηνες,στους 12 και στους 18 μηνες. Στη πρωτη φωτο ειναι η εργασια. Στους 6 μηνες δε μου χρεωσαν εργασια,ηταν το πρωτο servise. Στη δευτερη φωτο ειναι τα λαδια της Honda 5w-40 Συνθετικο και το φιλτρο λαδιου. Μια φορα μου αλλαξαν τη ροδελα 0,36λεπτα συν ΦΠΑ και μια καρτα καυσαεριων 7,50 συν ΦΠΑ. Φιλτρο αερα και φιλτρο καμπινα δε τους αφησα να τα αλλαξουν,αλλα καθε φορα τα φυσαμε. Στους 24 μηνες θα τα αλλαξω.Τα servise εγιναν στο Βολο ΜΑΤΣΙΚΑ Α.Ε. Απο εκει πηρα και το αμαξι. Καλο το συνεργειο ,και το κυριοτερο για μενα,παρατηρω απο κοντα το τι κανουν στο αμαξι μου. Η αιθουσα αναμονης ειναι διπλα απο τα ανυψωτικα μηχανηματα. Παραπονο εχω απο τον υπευθηνο του συνεργειου. Ενω γνωριζε για τα αμορτισερ,δεν εδωσε τη πρεπουσα προσοχη.Ενω κοιταξε τις ανακλησεις,μου εβαλε το ειδικο ελασμα στη ταπα βενζινης για να ανοιγει καλυτερα,για τα αμορτισερ τιποτα. Γι'αυτο πηγα στη Λαρισα. Εκει βρηκα καλυτερη αντιμετωπηση για το προβλημα. Η αιθουσα αναμονης ομως ειναι πολυ μακρια. Στη Λαρισα ομως εχουν μονο λαδια Aral. Honda λαδι ουτε για δειγμα,ουτε να παραγγειλουν δεχονται. Στο Βολο εχουν και της Βρ ημισυνθετικο με 11 ευρω για πιο οικονομικα.
 

Attachments

#4 ·
Ποσταρω ετσι για συγκριση...σημερα πηγα για service το αμαξι της μανας μου. Ειναι ενα golf fsi 1.4 90hp. Καναμε το γενικο service που περιλαμβανει λαδια και ολα τα φιλτρα του αυτοκινητου. Πληρωσα 275 euros με 15% εκπτωση!!! Με τις υγειες μας λοιπον!! Να δω και ο ινδιανος μου ποσο θα κοστισει οταν ερθει η ωρα!


Τι λαδια βαζετε εσεις? 5W-40?? Βλεπω οτι μπορουμε να επιλεξουμε και 0W-30 , 5W-30 , 0W-40. Τι λετε? Απο μαρκα? Εγω γουσταρω πολυ την castrol, τη motul (οχι τα 300V!!!) και τη mobil (ειναι κορυφαια νομιζω..)
 
#5 ·
Παιδιά, εγώ έκανα το πρώτο (με σχεδόν 6κ χιλιόμετρα) σέρβις, και το συνολικό κόστος ήταν 113 ευρώ. Τα λάδια μόνο (Honda 5-40) κόστισαν 72,3 (τελική με ΦΠΑ). Το "φθηνό" αυτό σέρβις ήταν στου Ζαφείρη στο Γαλάτσι. Ο τύπος, αφού κάναμε συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, με χαράτσωσε κανονικά. Βέβαια, δεν θα ξαναπατήσω ποτέ εκεί. Λυπάμαι γι'αυτό και για το μαγαζί του. Χειρότερη διαφήμιση δεν υπάρχει.....
Το δυστυχώς ήταν ότι βιαζόμουν και δεν το έψαξα και πολύ (μένω Πεύκη). Αλλά τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.....
 
#6 ·
Φιλε μου μονο η εργασια του συγκεκριμενου συνεργρειου ηταν ακριβη. Η τιμη των λαδιων ειναι κανονικη για συνθετικα λαδια. Στο εμποριο ισως να υπαρχουν πιο οικονομικα συνθετικα λαδια, αλλα πια η ποιοτητα τους ???!!! Εγω ενγνωση μου πληρωνω κατι παραπανω στα λαδια αλλα νιωθω οτι βαζω στη μηχανη το λαδι με τις προδιαγραφες που θελει η HONDA για τους κινητηρες της. Εγω κατι αλλο θελω να αναφερω και να σας ρωτησω.... Στη πρωτη αλλαγη λαδιων και εγω αλλα και ο μηχανικος γνωριζα οτι χρειαζεται 4 λιτρα λαδι μαζι με την αλλαγη φιλτρου. Τα 4 λιτρα ομως δεν επαρκουσαν για να φτασει το λαδι στο δεικτη στο ανω σημειο. Χρειαστηκε αλλα 300 γραμαρια περιπου. Ετσι στη πρωτη αλλαγη χρεωθηκα και πεμπτο λιτρο. Το οποιο το εχω και για τις επομενες αλλαγες γιατι δε φτανουν τα 4 λιτρα λαδι. Τελικα ποσο λαδι χρειαζεται ο κινητηρας μας ??? Στο βιβλιο που εχουμε για 3,7 λιτρα λαδι νομιζω γραφει οτι χρειαζεται για αλλαγη μαζι με φιλτρο. Εσεις ποσα λιτρα βαζεται???
 
#7 · (Edited)
Τα καλυτερα λάδια τα βρισκεις στην αγορα (οχι σε συνεργειο) 45 ευρώ το πολυ.. Τα 75 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! :eek:

μια παρενθεση για το ιξωδες λαδιου ωστε να αποφασισουν οι αναποφασιστοι:

Οι βαθμοί ιξώδους κατατάσσουν τα λιπαντικά τετράχρονων κινητήρων με κριτήριο τα χαρακτηριστικά του ιξώδους (πόσο γλοίο) σε ζέστη ή κρύο.
Αυτοί οι βαθμοί ερμηνεύονται όπως παρακάτω :
-βαθμός χειμώνα, ακολουθείται απο το γράμμα W (winter), πχ 15W
-βαθμός καλοκαιριού, αυτό το ψηφίο ακολουθεί το ψηφίο του χειμώνα
Οσο μικρότερος είναι ο βαθμός χειμώνα (0W,5W,10W,15w,20W,25W)τόσο περισσότερο το λιπαντικό παραμένει σε ρευστή μορφή στις χαμηλές θερμοκρασίες και ως εκ τούτου τόσο πιο εύκολα γίνεται η εκκίνηση του κινητήρα σε πολύ κρύες καιρικές συνθήκες.

Οσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός καλοκαιριού(20,30,40,50,60,τόσο περισσότερο το λάδι παραμένει ιξώδες (γλοιώδες) σε υψηλές θερμοκρασίες (100οC) και για τον λόγο αυτό περιβάλλει με περισσότερη ασφάλεια τον κινητήρα κατα την διάρκεια σκληρής χρήσης. Στην εποχή μας οι κινητήρες σχεδιάζονται να λειτουργούν με ιξώδες ζέστης SAE 40.

Κατα την διάρκεια του χειμώνα το SAE 15W είναι δυνατόν να δώσει εκκίνηση χωρίς ανωμαλίες. Ενα λιπαντικό άρα SAE 15W-40 είναι κατάλληλο για θερμοκρασίες -10C έως +40C (και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή)

Το ιξώδες του λαδιού προκύπτει απο την εσωτερική τριβή(μέσα στο ίδιο το λάδι)όσο πιο ιξώδες το λάδι τόσο περισσότερη τριβή υπάρχει εσωτερικά. Χρησιμοποιώντας λάδι χαμηλού ιξώδους(0W-30) στον κινητήρα οι απώλειες που δημιουργούνται απο την εσωτερική τριβή(στο λάδι) μειώνονται , η κατανάλωση βενζίνης για τον λόγο αυτό αυξάνει για κάποια %.
 
#8 ·
Παιδια εγω αυτα τα λαδια εννοω,οχι της shell. Αυτα τα λαδια εμπιστευομαι για το κινητηρα και τα πληρωνω 17 ευρω το λιτρο. Ολοι μας πιστευω,εμπιστευομασται τα γνησια ανταλακτικα της Honda και φυσικα τα πληρωνουμαι λιγο παραπανω. Γιατι να μην επιστευτουμαι και τα γνησια λαδια της???
 

Attachments

#1,754 ·
Που τα βρισκεις jimp? Στην αντιπροσωπια που ρωτησα μου ειπαν οτι πλεον ο Σ φερνει λαδια σε βαρελι και μονο 10-40!!! Πανε λιπον αδιαζουν απο το βαρελι και σου βαζουν!!! Τωρα τι ο θεος και η ψυχη τους!!! Εγω εβαζα παντα 5-40 και αναγκαστικα πηρα απο βενζιναδικο και τα πληρωσα χρισα!!! Πες μου σε παρακαλω που τα βρισκεις και αν μπορω και εγω να τα παραγκιλω να μου τα φερουν!!! Ειναι πραγματι της Χοντα? που κατασκευαζοντε?
 
#9 ·
Πιστευω ότι καλύτερο είναι το λαδάκι ενός εξειδικευμένου κατασκευαστη λιπαντικών (bp, shell, castrol, motul, κλπ), παρά της Honda, VW, Seat, ή άλλου κατασκευαστή αυτοκινήτου. Μπορεί αυτό που η Honda βαφτίζει δικό της, να είναι Helix ;). Ποτέ δεν θα το μάθουμε βέβαια...

Η Ferrari τόσα χρόνια δεν θα μπορούσε να έχει φτιάξει δικά της λάδια; γιατί να βάζει Shell ;

Να μην εμπιστευόμαστε οτιδήποτε μας πλασσάρουν.
 
#10 ·
Πιστευω ότι καλύτερο είναι το λαδάκι ενός εξειδικευμένου κατασκευαστη λιπαντικών (bp, shell, castrol, motul, κλπ), παρά της Honda, VW, Seat, ή άλλου κατασκευαστή αυτοκινήτου. Μπορεί αυτό που η Honda βαφτίζει δικό της, να είναι Helix ;). Ποτέ δεν θα το μάθουμε βέβαια...

Η Ferrari τόσα χρόνια δεν θα μπορούσε να έχει φτιάξει δικά της λάδια; γιατί να βάζει Shell ;

Να μην εμπιστευόμαστε οτιδήποτε μας πλασσάρουν.
Ουτε ανταλακτικα κατασκευαζει η Honda, γιατι τα εμπιστευομαστε τοτε??? Τα εμπιστευομαστε γιατι συνεργαζεται η χοντα με το προμηθευτη που φτιαχνει τα ανταλακτικα. Και τα ανταλακτικα κατασκευαζονται με προδιαγραφες τις Χοντα,γι΄αυτο τα εμπιστευομαστε. Γιατι δε παιρνουμε ημιτασιον ανταλακτικα ??? Γιατι δεν γνωριζουμε τι προδιαγραφες εχουν. Κανω λαθος ??? Αρα πιστευω πως και το λαδι της Χοντα εχει τις καταλληλες και αντιτριβικες προδιαγραφες για το κινητηρα μας. Οσο για τη Φεραρι,σιγουρα πιστευω οτι τα λαδια της shell εχουν ειδικες προδιαγραφες για τους κινητηρες της,οι οποιες δε βρισκονται στο μονοκιλα που πουλουνται στην Ελλαδα !!!
 
#12 ·
εγώ θα συμφνωνήσω με τον jimp..θα εμπιστευτώ τη πρόταση της χόντα...εξάλου λένε ότι για να ισχυεί η 10ετή εγγύηση θέλουμε να τηρείς αυστηρά κάποιους κανόνες...ένας από αυτούς είναι το να βάζεις τα λάδια που προτείνει ο κατσκευαστής!!

;)εκτός από το άλτις...υπάρει και το SITIA από κρήτη...με μικρότερη οξύτητα...και είναι και παρθένο!;)
 
#13 ·
Οι επιλογες ειναι οι εξης:
  1. CASTROL SYNTEC 5W40
  2. CASTROL SLX Professional 5W-40
  3. CASTROL GTX Magnatec 5w-40
  4. MOTUL 8100 5W40 X-cess
  5. MOTUL 6100 SYNERGIE 5w-40
  6. BP VISCO 5000 SAE 5W-40
  7. SHELL Helix Ultra 5W40
  8. Mobil 1 SAE 5w-40 Higher Mileage
  9. Mobil Synt S SAE 5w-40
  10. EKO MEGATRON Synthetic 5W-40
  11. Honda VTEC LEV SL 5W40 Fully Synthetic

    για τον φιλο μου τον jimp :)
 
#14 ·
Οι επιλογες ειναι οι εξης:
  1. CASTROL SYNTEC 5W40
  2. CASTROL SLX Professional 5W-40
  3. CASTROL GTX Magnatec 5w-40
  4. MOTUL 8100 5W40 X-cess
  5. MOTUL 6100 SYNERGIE 5w-40
  6. BP VISCO 5000 SAE 5W-40
  7. SHELL Helix Ultra 5W40
  8. Mobil 1 SAE 5w-40 Higher Mileage
  9. Mobil Synt S SAE 5w-40
  10. EKO MEGATRON Synthetic 5W-40
  11. Honda VTEC LEV SL 5W40 Fully Synthetic

    για τον φιλο μου τον jimp :)
Και ποιες οι τιμες των παραπανω επιλογων ???
 
#20 ·
Απο την αντιπροσωπια του Βολου τα περνω φιλε.
 
#17 · (Edited)
Αφου φαινονται οι προδιαγραφες στα μπουκαλια της honda!!! Ειναι οι ACEA A3/B3/B 4 και API SL/CF. Ολα, και αν οχι ολα, το 95% των λαδιων στο συγκεκριμενο ιξωδες (5w 40) αυτες και ακομη περισσοτερες τηρουν. Τις γραφουν πανω τα μπουκαλια τους! Δεν υπαρχει τιποτα μα τιποτα αλλο απο πλευρας προδιαγραφων. Τα λαδια της honda σιγουρα τα παραγει καποια απ τις γνωστες εταιριες λιπαντικων. Πχ τα λαδια που βαζουμε στη VW εχουν ετικετα VW/AUDI group αλλα ειναι της castrol. To θεωρω ασκοπο να πληρωνει καποιος 17ευρω!!! το λιτρο ενα λαδι που μπορει στη αγορα να το παρει το πολυ 12-13 και ισως αυτο που θα παρει να ειναι και καλυτερο!! Απλα το ταμπελακι honda παιζει ρολο στο ψυχολογικο μας..οτι βαλαμε το καλυτερο λαδι που θα μπορουσαμε κτλ...ΚΤΛ...
Τα castrol που ειδα πιο πανω
CASTROL SYNTEC 5W40
CASTROL SLX Professional 5W-40
CASTROL GTX Magnatec 5w-40
δεν βγαινουν πλεον. Σε 5w-40 βγαινει μονο το magnatec. SLX kai syntec εχουν καταργηθει και οποιος τα αγορασει τωρα θα παρει στοκαρισμενα παλια λαδια. ΣΕ castrol εχουμε η το magnatec 5w-40 η το edge 0w-40 που θεωρειται κορυφαιο!!
Κορυφαιο πρεπει να ειναι και το mobil σε 5w-40 αλλα δεν ξερω καλα..
Το motul θεωρειτε παρα παρα πολυ καλο, στη σειρα 8100 μονο!
Απο shell για μενα μακρυα!!! Το προηγουμενο αμαξι μου ηταν peugeot και στην αντιπροσωπεια βαζανε shell. Μεχρι και οι ιδιοι οι μηχανικοι τα κραζανε τα λαδια (φαντασου!!) και γενικα θεωρουνται λαδια του μεσου ορου. Για ΕΚΟ δεν ξερω..

Εγω θελω να δω τα castrol 0w-40 αν μπορω να τα βαλω με σιγουρια στο μοτερ (τα προτεινει και το site της castrol για τον κινητηρα μας) , αλλιως ειμαι μεταξυ mobil 1 και motul 8100.
 
#21 ·
Δηλαδη η διαφορα ειναι 4 με 5 ευρω το λιτρο απο τα λαδια που προτεινεται ??? Αξιζει η διαφορα των χρηματων ανα λιτρο απο αυτη των 17 ευρω να ψαχνουμαι να τα προμηθευτουμαι ??? Στην αντιπροσωπεια θα τα δεχτουν ??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια αρχιζει καιει λαδια το μοτερ,υπαρξει μια απροβλεπτη φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση η θα μας πουνε,να τα αποτελεσματα απο τα λαδια της δικη μας επιλογης ??? Και δε σε φτιαχνω τιποτα..... Ενα αλλο που ξερω ειναι οτι ο κινητηρας μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης υλικα που εχουν πολυ χαμηλη τριβη μεταξυ τους. Skam νομιζω εσυ το εχεις αναφερεις καπου? Νομιζω οτι γνωριζεις το θεμα με τα υλικα τριβης. Στους νεους κινητηρες της χοντα 1,3 και 1,5 χρησιμοποιουν τα ιδια υλικα τριβης με τον 1,8 και ερωτω---Εχουν τα λαδια που αναφερεται τα σωστα αντιτριβικα στοιχεια που χρειαζονται τα εξελιγμενα υλικα που βαζει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ? ? ? Skam τι λες,αξιζει να βαλουμε οικονομικο λαδι επειδη τα αλλαζουμε συχνα με τετοιες υψηλες θερμοκρασιες που επικρατουν στη Ελλαδα. Στη παγωνια παλι, αν δεν εχει την ικανοτητα να λαδωσει τι κανουμε ??? 20 ευρω περιπου το εξαμηνο ειναι η διαφορα στα 4 λιτρα, η επιλογη δικη σας παιδια........
 
#19 ·
η δική μου ερώτηση είναι η ακόλουθη...αξίζει για κάποιον που κάνει 5-7 χιλιάδες χιλιόμετρα το εξάμηνο να ψάχνεται για λάδια ποιότητας όταν ξέρει ότι ότι και να του βάλουν θα το αλλάξει στο εξάμηνο;;; Προσέξτε δεν μιλώ για απόδοση αλλά για κέρδος και ουσιαστικά ίδια αξιοπιστία. Το μόνο επιχείρημα που θα μπορούσε να σταθεί είναι η δράση των ακριβών λιπαντικών σε συνθήκες εκκίνησης κρύου μοτέρ ή καύσωνα.
 
#22 ·
Συμφωνω απολυτα, δεν αξιζει να βαζεις συνθετικα λαδια για 6000-7000 χιλιομετρα, αλλα ημισυνθετικα.. Οσο ακραιες και να ειναι οι καιρικες συνθηκες εδω στην Ελλαδα, τα ημισυνθετικα θα κανουν τελεια την δουλεια τους για τοσα χιλιομετρα..
 
#25 · (Edited)
φίλε jimp καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Θεωρείς τα λάδια ως το α και το ω της καλής συντήρησης του οχήματος σου και υπό αυτό το πρίσμα θέλεις τα καλύτερα για αυτό. Όταν όμως αυτά αλλάζονται ανά 6μήνες τι σημασία έχει;;; Πιστεύεις ότι απέχουν τόσο από τα εργοστασιακά ώστε να αξίζει το παραπάνω ποσό σε ετήσια βάση;;; Από την άλλη σκέψου κάτι το οποίο εγώ το θεωρώ σημαντικό. Πάω εγώ ο έξυπνος να κάνω σέρβις και πηγαίνω και τα λαδάκια μου που πήρα από αλλού. Τα βλέπουν στο συνεργείο και σκέφτονται "τσάμπα θα δουλεύουμε σε αυτόν;;;". Κάνουνε μια μικρή ζημιά ή αγνοούν κάποια άλλη στο μέλλον και την πληρώνω τότε. Για φαντάσου ακόμα να σου πουν ότι άλλαξαν κάτι χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ. Θα το δεις;;; Δεν έχει νόημα φίλε. Άμα δεν είσαι μέσα στα κόλπα σε τρώνε στα συνεργεία. Ακόμα και στην Αγγλία με τους πανίσχυρους συλλόγους καταναλωτών έχουν κρούσματα κακών συνεργείων. Πόσο μάλλον εδώ...που, ο επαγγελματισμός τελειώνει συνήθως με την παράδοση του νέου αυτοκινήτου. Σκέψου τι σου γράφω και θα καταλάβεις το πνεύμα μου. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε μηχανικοί αυτοκινήτων αλλά χομπίστες. Σε αυτή την λόξα μας πατάνε για να κερδίσουν.
 
#26 ·
φίλε jimp καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Θεωρείς τα λάδια ως το α και το ω της καλής συντήρησης του οχήματος σου και υπό αυτό το πρίσμα θέλεις τα καλύτερα για αυτό. Όταν όμως αυτά αλλάζονται ανά 6μήνες τι σημασία έχει;;; Πιστεύεις ότι απέχουν τόσο από τα εργοστασιακά ώστε να αξίζει το παραπάνω ποσό σε ετήσια βάση;;; Από την άλλη σκέψου κάτι το οποίο εγώ το θεωρώ σημαντικό. Πάω εγώ ο έξυπνος να κάνω σέρβις και πηγαίνω και τα λαδάκια μου που πήρα από αλλού. Τα βλέπουν στο συνεργείο και σκέφτονται "τσάμπα θα δουλεύουμε σε αυτόν;;;". Κάνουνε μια μικρή ζημιά ή αγνοούν κάποια άλλη στο μέλλον και την πληρώνω τότε. Για φαντάσου ακόμα να σου πουν ότι άλλαξαν κάτι χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ. Θα το δεις;;; Δεν έχει νόημα φίλε. Άμα δεν είσαι μέσα στα κόλπα σε τρώνε στα συνεργεία. Ακόμα και στην Αγγλία με τους πανίσχυρους συλλόγους καταναλωτών έχουν κρούσματα κακών συνεργείων. Πόσο μάλλον εδώ...που, ο επαγγελματισμός τελειώνει συνήθως με την παράδοση του νέου αυτοκινήτου. Σκέψου τι σου γράφω και θα καταλάβεις το πνεύμα μου. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε μηχανικοί αυτοκινήτων αλλά χομπίστες. Σε αυτή την λόξα μας πατάνε για να κερδίσουν.
Ναι φιλε μου θεωρω πως τα λαδια ειναι το α και το ω οπως και τα καυσιμα.Ολοι μας πιστευω εχουμε αυτη τη θεωρια στο μυαλο μας. Σε ρωτησα κατι για τα ειδικα εξελιγμενα υλικα τριβης πουν εχει το μοτερ μας σε καποια σημεια ,εμβολα,κυλινδροι,κουζινετα,γνωριζεις κατι?? Γι' αυτα τα εξελιγμενα υλικα που καποιοι επιστημονες ασχοληθηκαν μερες και χρονια για να μπορεσουν να τα εξελιξουν και να τα βαλουν στο κινητηρα μας,δε θα προτιμισω το σογιελαιο που αναφερεται πιο πανω!!!! Λες οτι αλλαζουμαι καθε 6 μηνες και δε χρειαζεται να βαζουμαι ακριβα λαδια. Θα αναφερω ενα παραδειγμα με φιλο μου που εχει Citroen Xsara και του βαζουν ημισηνθετικα λαδια. Μεχρι τα 4500 χλμ δε καιει λαδια. Μετα απο εκει,καθε 1000 χλμ του αναβει ενδειξη στο ταμπλο οτι χρειαζεται συμπληρωμα. Εσεις τι καταλαβενεται??? Εγω καταλαβαινω οτι το λαδι δεν αντεχει μετα τα 4500 χλμ. Να αναφερω οτι ο φιλος μου δε το κηνυγα το αμαξι. Για του Χοντακιδες ξερω οτι τα κηνυγουν τα αμαξια,θ αντεξουν τα ημισηνθετικα λαδια στις 4000 και 6000 που τα δουλεουμαι ??? Οσο για τα συνεργεια καταλαβαινω τι μου λες. Ειχα αναφερει αν θυμασαι,στο Βολο ειμαι σε αμεση επαφη με το αμαξι και τι κανουν,ενω στη Λαρισα το βλεπεις με τα κυαλια !!!
 
#27 · (Edited)
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι λάδια με τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες λειτουργίας ενός μοντέρνου οικογενειακού μοτέρ για 4500χλμ. Μάλλον η σιτροεν του φίλου σου πάσχει από κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα όπως συχνά τα γαλλικά και δεν έχει να κάνει με τα λάδια. Γνώμη μου βέβαια...αν το βάλει στον εγκέφαλο ίσως δει κάτι αν και δεν ειμαι σιγουρος με τα γαλλικά.
Το μοτέρ μας παρά την έξυπνη τεχνολογία που ενσωματώνει δεν αποτελεί εξωτική υλοποίηση με απαιτήσεις για ιδιαίτερη μεταχείρηση αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί συμβατική τεχνολογία εξελιγμένη σχεδόν στα όρια της με έξυπνο και αποδοτικό τρόπο. Πουθενά δεν έχω ακούσει για επιτακτική ανάγκη χρήσης ειδικών λαδιών. Οι προδιαγραφες του λαδιού που χρειάζεται γράφονται στο μανουαλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδεύεις τόσο...εκτός και αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα...εκεί πάω πάσο. Στο σαιτ που σας έδωσα για το τζαζ υπάρχει και αναλυτική απρουσίαση του δικού μας μοτερ. Επισης στο διαδίκτυο υπάρχει το επίσημο βίντεο για το μοτερ από την χοντα. Ρίξε μια ματιά στο youtube στο θέμα "1.8i-vtec."
 
#28 ·
Μακαρι να ηταν ηλεκτρολογικο προβλημα στο Citroen,δεν ειναι ομως. Μαζι με το φιλο μου πηγαινουμε στο συνεργειο του και συμπλυρωνει λαδι μπροστα μας ο μηχανικος. Επειτα σβυνει απο μονο του το μαυρο κουτακι που αναβει στο ταμπλο,χωρις να το βαζει σε εγκεφαλο. Το ειπε και ο μηχανικος , την επομενη φορα θα αλλαξουμε λαδι.----- Δε λεω πουθενα για αναγκη χρησης ειδικων λαδιων, απλως ρωταω και αναφερω μηπως τα λαδια της Χοντα ειναι ενα κλικ καλυτερα απο τα υπολοιπα. Μια απλη συζητηση κανουμε και ας βγαλουν οι φιλοι μας ενα συμπερασμα για το τι ειναι καλυτερο για το δικο τους αμαξι. Δεν εχετε ακουσει οτι οταν καιει ενα αμαξι λιγα λαδια ,υπαρχει περιπτωσει με αλλαγη τη μαρκα λαδιων να σταματησει να καιει η να καιει λιγοτερα??? Εγω ειχα το Rover 416, τα Elf τα εκαιγε πολυ πιο ευκολα απο τα Motul. Ας σταματησουμε εδω τη συζητηση, και ας επιλεξει ο καθενας οτι του αρεσει. Οι φιλοι μας οι Αγγλοι εδω στο φορουμ τι μαρκα βαζουν λαδια???
 
#30 ·
φίλε jimp δεν τσακωνόμαστε διάλογο κάνουμε. Απλά δεν θεωρώ ότι τα λάδια του κατασκευαστή είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα στην αγορά κυκλοφορούν καλύτερα λάδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζουν το παραπάνω κόστος. Αν σε τελική ανάλυση σε 5 χρόνια το μοτέρ σου βγάζει 1-2 άλογα παραπάνω από των υπολοίπων ή καίει 100ml λιγότερο πιο το κέρδος αν αυτό σου έχει στοιχίσει 500ευρώ;;; Ελπίζω να κατάλαβες τον τρόπο σκέψης μου. Βέβαια η προσέγγιση του θέματος συντήρηση σε αυτό το επίπεδο είναι καθαρά υποκειμενική οπότε σέβομαι την επιλογή σου δίχως όμως να την ασπάζομαι. Εγώ θα βάζω εκείνα που επιλέγει ο αντιπρόσωπος και δεν θ' ασχολούμαι περαιτέρω.
 
#31 ·
Φυσικα και κανουμε διαλογο φιλε μου και απαντω.... Πληρωσες στο σερβις σου 13 ευρω το λιτρο μαζι με το ΦΠΑ. Το γνησιο λαδι Χοντα εχει 17 ευρω το λιτρο. Αρα η διαφορα ειναι 4 ευρω το λιτρο,στο εξαμηνο 4ευρω επι 4 λιτρα=16 ευρω, στο χρονο ειναι 32 ευρω και στα 5 χρονια ειναι 160 ευρω και οχι 500 ευρω που εγραψες. Η φθορα χρησιμοποιοντας ενα οχι και τοσο καλο λαδι δεν ειναι 1-2 αλογα λιγοτερο η 100 ml λαδι να καιει περισσοτερο,δε συμφωνω με αυτο που γραφεις. Κανενας μα κανενας δε μπορει να ξερει τη φθορα που θα προκαλεσει ενα οχι και τοσο καλο λαδι. Σημασια εχει να προλαβεις τη φθορα και οχι να τη ρισκαρεις. Λες επισης, οτι εσυ θα βαζεις αυτα που επιλεγει ο αντιπροσωπος... Γιατι στο Βολο εκτος απο τα γνησια εχουν και της Βρ, στη Λαρισα εχουν μονο Aral καποιος αλλος εχει shell αλλα για την υπολοιπη συντηρηση βαζουν μονο γνησια ανταλακτικα ??? Γιατι εχουν ακρες με τα λαδια,κανουν συμφωνιες τα παιρνουν φθηνα και τα οικονομουν χοντρα !!!! Δε φασκουν και αντιφασκουν??? Αν υπηρχε μονο shell δε θα το ελεγα αυτο, αλλα εδω κατι παιζεται με τα λαδια,δε το βλεπεται ??? Ζητησα απο τη Λαρισα να παραγγειλουν Γνησιο λαδι Χοντα και δε παραγγελνουν...
 
#33 ·
Αυτο εννοω και εγω φιλε μου,παιζουν μεγαλο παιχνιδι με τα λαδια. Στο ερωτηματολογιο που μας στελνουν το εχω αναφερει. Απο τη μια εχουν οτι λαδια θελουν στο μαγαζι τους (γιατι εκει μπορουν και βγαζουν μεγαλυτερο κερδος) και απο την αλλη βαζουν γνησια ανταλακτικα. Δε φασκουν και αντιφασκουν ???
 
#34 ·
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα πως το λαδι της Honda το φτιαχνει η εταιρια πετρελαιοειδων (όπως π.χ. η Petronas) IDEMITSU.

Στην σελιδα της μαλιστα λεει πως προμηθευει τους παρακατω κατασκευαστες:
"Afla-Romeo, Audi, BMW, Citroen, Daihatsu, Daimler-Chrysler, Ferrari, Fiat,
Ford, GM, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Lotus, Mazda, Mitsubishi,
Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Proton, Renault, Rolls-Royce,
Rover, Saab, Toyota, etc."

Welcome to Idemitsu


Μαλιστα σε καποια αλλη σελιδα προτεινει ορυκτελαιο για τους κινητηρες v-tec και i-vtec!

"
The Honda "VTEC-LEV" engine oil is meant for the low-emissions rated engines, e.g. D15B 3-stage VTEC or the D17 on the new Civic. This oil is mineral and is spec'ed at 10W-30."
 
#35 ·
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα πως το λαδι της Honda το φτιαχνει η εταιρια πετρελαιοειδων (όπως π.χ. η Petronas) IDEMITSU.

Στην σελιδα της μαλιστα λεει πως προμηθευει τους παρακατω κατασκευαστες:
"Afla-Romeo, Audi, BMW, Citroen, Daihatsu, Daimler-Chrysler, Ferrari, Fiat,
Ford, GM, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Lotus, Mazda, Mitsubishi,
Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Proton, Renault, Rolls-Royce,
Rover, Saab, Toyota, etc."

Welcome to Idemitsu


Μαλιστα σε καποια αλλη σελιδα προτεινει ορυκτελαιο για τους κινητηρες v-tec και i-vtec!

"The Honda "VTEC-LEV" engine oil is meant for the low-emissions rated engines, e.g. D15B 3-stage VTEC or the D17 on the new Civic. This oil is mineral and is spec'ed at 10W-30."
Μπραβο rallakia, εκανες πολυ καλη δουλεια. Δε μπορω να βρω ομως σε ποια σελιδα λεει για το ορυκτελαιο που προτεινει για τους κινητηρες της Χοντα. Μπορεις να με βοηθεισεις λιγο???
 
#38 ·
Rallakia δεν ειχα προσεξει οτι ειχες ανοιξει σελιδα για τα λαδια στο αντιστοιχο τοπικ και ανοιξα και εγω μια για την συζητηση που κανουμε. Αυτα που εγραψα τα εβαλε ο Pottsy στη δικη σου σελιδα. Λοιπον αυτη η φωτο που ξεχωρισα,λεει καποια πραγματα απο αυτα που εχω στο μυαλο μου και θελω να σας μεταφερω. Οι φιλοι μας οι Αγγλοι αναφερουν το 0w30 της castrol για καλυτερο και ας ειναι ψιλο,κανει για την Ελλαδα. Για το χειμωνα ισως να το εβαζα,αλλα για το καλοκαιρι το δικο μας ???!!! Πολυ ψιλο δεν ειναι ??? Τα λαδια Indemitsu να τα εισαγει κανεις εδω στην Ελλαδα ??? Μηπως τα βρουμε πιο οικονομικα σε καποιο μαγαζι.....
 

Attachments

#39 ·
Σχετικά με συνεργεία? Ψάχνω να βρώ ενα καλό συνεργείο να πηγαίνω το CIVIC-ακι μου.
Άκουσα για τον Γκιουλπαλόγλου (Μεταμόρφωση). Είναι κοντά στην δουλεία μου και θα με βόλευε. Εχει ακουσει κανεις κατι (καλό-κακό)?
Το προηγούμενο αμαξι μου ήταν Τoyota (Yaris), και είχα "καλομάθει" - απίστευτο after sales. Mε την Honda δεν έχω ιδέα προς το παρόν.
 
#44 ·
Στο Λου εκανα service το προηγούμενο μου αυτοκίνητο, (επίσης Civic) και έχω να παρατηρήσω τα εξης:

Από τη μία εκεί έιδα καλύτερο κλίμα, πολύ φιλική εξυπηρέτηση (ότι ώρα και να πας σε εξυπηρετούν), αρκετή πελατεία (το οποίο γενικά είναι ένα καλό δείγμα) και λογικές τιμές.

Από την άλλη, αν και είναι επίσημο εξουσιοδοτημένο, δεν προτείνει πάντα ΟΕΜ ανταλλακτικά, αλλά προτιμάει τους 3rd parties (χωρίς να ρωτήσει τον πελάτη), δεν κόβει απόδειξη και η τιμολόγηση είναι λίγο "ανάλογα με τη διάθεση" - χωρίς αυτό σημαίνει ότι βέβαια είναι εξωπραγματική. Βασικότερο όλων είναι ότι (όπως και κάθε επίσημο συνεργείο) ΔΕΝ ακολουθεί το επίσημο service book (δε νομιζω να το έχει διαβάσει κανένας) και επισκευάζουν σύμφωνα με την εμπειρία και ότι θυμούνται από τα προηγούμενα μοντέλα. Σε εξειδικευμένη βλάβη ή ειδικό upgrade - αφήστε το.

Συμπέρασμα: μαλλον ναι, γιατί τα όχι ισχύουν για όλους τους Ελληνες αντιπροσώπους - after sales - service παρόχους.

Αλήθεια ποιος από εσάς έχει δει μηχανικό με ροπόκλειδο να δένει την ανάρτηση ? εγω προσωπικά, ποτε...:( όλοι με αεροπίστολο και όποιον παρει ο χάρος....
 
Top