Slightly puzzled and annoyed! Lighting issue - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 25th September 2017, 17:38 Thread Starter
 
Bloocord's Avatar
 
Join Date: 25th September 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Slightly puzzled and annoyed! Lighting issue

How do everyone.

I was a regular on here yonks ago when I had my blue civic ishift (can't remember user name) - that car had covered 104k with no major blips at all... however.....

I had to swap it for an Accord. Tourer, Type s Gt... nice and comfy on the spine....

It's not without a problem. All the lights and whatnot work, with the exception of the interior boot light(s), and oddly. the number plate lights.

Checked the obvious lkke the fuses and bulbs but I fear I'm missing something simple, or potentially expensive.

Don't really wanna go down Honda sealers route as they always charge a packet.

Once I get this sorted, it'll be a perfect ride.

Any help appreciated!
Bloocord is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 25th September 2017, 17:44
Supporter
 
Haltamer's Avatar
 
Car: 9th Gen 1.4 Petrol SE + Navi
Join Date: 13th March 2017
Location: Essex, UK GB
Posts: 2,071
Thanks: 48
Thanked 302 Times in 271 Posts
iTrader: (3)
Garage
Whilst it's complete speculation, It may be worthwhile taking a multimeter to the fuses and the bulb sockets to see where the issue is.

I'd postulate that it is a broken / damaged wire or plug somewhere, being that Boot lights & number plate lights are right at the tail end, and auxiliary lights, rather than Brake / Tail / Indicators which are probably wired separately as they are important, and in their own units.
Haltamer is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 25th September 2017, 19:13 Thread Starter
** Thread starter **
 
Bloocord's Avatar
 
Join Date: 25th September 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Well I aim to get a multi on them (it's the tourer so I'm baffled as to where the loom actually goes, guessing up through the hinge part)

Oddly inhave a complete loom for the "extra" boot lights but have never seen em working on a tourer other than pictures!

I'm pretty sure that when I got the car everything worked so I'm gonna say it's probably a bad connection somewhere... getting into the boot/tailgate panel ain't gonna be easy.

Thanks for the reply tho!
Bloocord is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 26th September 2017, 22:56 Thread Starter
** Thread starter **
 
Bloocord's Avatar
 
Join Date: 25th September 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Well, nobody within a massive radius wants to even entertain the idea of looking at my car. So sadly it's gonna be a mortgage job at the stealers. Tried everything I can think of to get the bloody thing working... Odd thing is boot lights and number pkate lights not working.... was told they aren't on same fuse or circuit but as this is canbus I'm not sure what goes on!

First Honda ibhabe ever had in 30 years that has any kind of fault... and I bet it's not simple or cheap.
Bloocord is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 26th September 2017, 23:07
Supporter
 
scaramanga's Avatar
 
Car: 2015 white orchid 1.6 dtec
Join Date: 9th May 2011
Location: cumbria ENGLAND
Posts: 1,676
Thanks: 11
Thanked 140 Times in 138 Posts
iTrader: (1)
if it is can bus
it isnt just a simple thing like the wrong bulbs are fitteed
you need can bus compatable bulbs if the car is can bus
scaramanga is offline  
Reply

  Civinfo > Other Hondas > Honda Accord

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics Main Dealer Puzzled painter Bugs, faults and irritations (8G) 16 20th October 2015 22:32
puzzled lloydy_1_1_1 General Discussion (8G) 2 23rd January 2010 08:14
Interior Ambient lighting - Think i have an issue :( w3dal Lights (8G) 120 20th October 2009 18:31
Head High Beam Question That Has Puzzled Me!? liamcalland Lights (8G) 3 29th August 2009 20:51
Puzzled Zaanstad-civic Buying, Dealers and Servicing 12 30th May 2007 19:20

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome