Picture Hack for the satnav - Page 8 - Civinfo
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #141 of 176 (permalink) Old 8th April 2012, 00:37
Type EX,A guy called Mark
 
markvirgo's Avatar
 
Car: 2015 Peugeot 208 GTI, 208BHP
Join Date: 22nd June 2007
Location: Northamptonshire ENGLAND
Posts: 3,435
Thanks: 201
Thanked 651 Times in 555 Posts
iTrader: (12)
Quote:
Originally Posted by Cagl1ostro View Post
OK! Try this..

..and check: all file .bin and exe,must are in the same folder!! No sub-folder!
Hi

No still can't get it working, Can anyone see where I am going wrong?.

Would anyone like to have a go for me if I email the files to them?.

Many thanks for all your help

markvirgo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #142 of 176 (permalink) Old 12th April 2012, 02:19
 
myuser's Avatar
 
Join Date: 24th February 2008
Location: London, UK UZ
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
Background Hack for the Satnav (Tested in 09 version)

This is a Step-by-step to change the satnav background.

1- Create a folder (c:\SATNAV)
2- Copy the Dvd content to the folder (Double Layer Size Disk)
3- Make a Bitmap with the following characteristics:
- 480x234
- 72x72 dpi
- 16 bit depth
- Color
- 224.712 bytes (* must be exact)
- Check the tips from mel2401
4- Use Bysin to update (Opening1.bmp) in all the bin's (*2.bin) in the folder created (c:\SATNAV) with the new Bitmap.
5- Open favorite software to burn your DVD (single layer)
-Add all files to the compilation (root)
-Sort by size (smallest to biggest)
-Remove the biggest files until you can burn the DVD (single layer)
-Burn it
6- Update the new disk in Sat Nav.
Start the satnav, put the DVD (single layer) just created and close the lid. After an error, go into the diagnostic menu (3 buttons) and chose Version and then Download. Wait a few minutes for the data to load and bingo!
7- Place the new version DL-DVD (another disk) to navigate

I use a Blank unbranded single layer to make the background change and a TDK double layer to make a backup (direct ISO burn) to replace in the Sat Nav.

Hope this clears all doubt's

Last edited by myuser; 12th April 2012 at 02:22.
myuser is offline  
post #143 of 176 (permalink) Old 12th April 2012, 09:43
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 849 Times in 675 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Quote:
Originally Posted by myuser View Post
This is a Step-by-step to change the satnav background.

1- Create a folder (c:\SATNAV)
2- Copy the Dvd content to the folder (Double Layer Size Disk)
3- Make a Bitmap with the following characteristics:
- 480x234
- 72x72 dpi
- 16 bit depth
- Color
- 224.712 bytes (* must be exact)
- Check the tips from mel2401
4- Use Bysin to update (Opening1.bmp) in all the bin's (*2.bin) in the folder created (c:\SATNAV) with the new Bitmap.
5- Open favorite software to burn your DVD (single layer)
-Add all files to the compilation (root)
-Sort by size (smallest to biggest)
-Remove the biggest files until you can burn the DVD (single layer)
-Burn it
6- Update the new disk in Sat Nav.
Start the satnav, put the DVD (single layer) just created and close the lid. After an error, go into the diagnostic menu (3 buttons) and chose Version and then Download. Wait a few minutes for the data to load and bingo!
7- Place the new version DL-DVD (another disk) to navigate

I use a Blank unbranded single layer to make the background change and a TDK double layer to make a backup (direct ISO burn) to replace in the Sat Nav.

Hope this clears all doubt's
Good stuff... will try tonight

Bog is offline  
 
post #144 of 176 (permalink) Old 12th April 2012, 10:07
Type EX,A guy called Mark
 
markvirgo's Avatar
 
Car: 2015 Peugeot 208 GTI, 208BHP
Join Date: 22nd June 2007
Location: Northamptonshire ENGLAND
Posts: 3,435
Thanks: 201
Thanked 651 Times in 555 Posts
iTrader: (12)
I tried that but bysin will not update the bin files. I get the unable to open bin file message?.


Right I tried on the 3.52 version and got these errors

unable to stat file Opening1.bmp

tried again and got error
invalid rom header

tried again and now
unable to open bin file

confused?

Last edited by markvirgo; 12th April 2012 at 11:25. Reason: add
markvirgo is offline  
post #145 of 176 (permalink) Old 12th April 2012, 21:35
 
myuser's Avatar
 
Join Date: 24th February 2008
Location: London, UK UZ
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by markvirgo View Post
I tried that but bysin will not update the bin files. I get the unable to open bin file message?.


Right I tried on the 3.52 version and got these errors

unable to stat file Opening1.bmp

tried again and got error
invalid rom header

tried again and now
unable to open bin file

confused?
Ok... Is your OperationSystem Windows7 (check folder permissions, please do not perform the update process in the root).
Check also if the file is not read only...
and make:
C:\SATNAV>bysin smga2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp
Update all the bin's (*2.bin)
myuser is offline  
post #146 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 05:56
Type EX,A guy called Mark
 
markvirgo's Avatar
 
Car: 2015 Peugeot 208 GTI, 208BHP
Join Date: 22nd June 2007
Location: Northamptonshire ENGLAND
Posts: 3,435
Thanks: 201
Thanked 651 Times in 555 Posts
iTrader: (12)
Right I have tried CEBin to change the file Opening1.bmp in
SEAX2.bin SMGA2.bin SJAZe2.bin 10AVNe2.bin 09AVNe2.bin 07AVNe2.bin and that has worked but when I put the disc in and run the update I get the check disc error.

I burned the disc at 2x using imgburn and have tried cd and dvd discs , they check ok after burning.
markvirgo is offline  
post #147 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 08:45
 
Cagl1ostro's Avatar
 
Join Date: 29th October 2011
Location: Mantova IT
Posts: 8
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Exclamation

Quote:
Originally Posted by markvirgo View Post
Right I have tried CEBin to change the file Opening1.bmp in
SEAX2.bin SMGA2.bin SJAZe2.bin 10AVNe2.bin 09AVNe2.bin 07AVNe2.bin and that has worked but when I put the disc in and run the update I get the check disc error.

I burned the disc at 2x using imgburn and have tried cd and dvd discs , they check ok after burning.
Hi,
The error message is right!
Check section 6 of the myuser post..
simultaneously press the three buttons for 5 sec.(Menu, Map, Cancel) .. and forces the Diagnostic menu!
..and chose Version and then Download.. Wait..
---Do it all with the engine running!---
Good luck!
Cagl1ostro is offline  
post #148 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 11:39
Type EX,A guy called Mark
 
markvirgo's Avatar
 
Car: 2015 Peugeot 208 GTI, 208BHP
Join Date: 22nd June 2007
Location: Northamptonshire ENGLAND
Posts: 3,435
Thanks: 201
Thanked 651 Times in 555 Posts
iTrader: (12)
The error message was when I selected download from the menu. Is this due to the pic
markvirgo is offline  
post #149 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 15:42
OMG8THGENEX
 
Andy_K's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Civic EX
Join Date: 2nd January 2008
Location: Leeds, UK ENGLAND
Posts: 840
Thanks: 48
Thanked 55 Times in 41 Posts
iTrader: (5)
...does anyone have the original Nav Splash they can upload for me? or is there a simple method for extracting it from the disc?
Andy_K is offline  
post #150 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 15:52
R.I.P - (User sadly passed away)
 
J. Derek Riddell's Avatar
 
Car: 2007 1.8 'Executive' (EX)
Join Date: 8th November 2007
Location: Isle of HundvŚg, Stavanger, Norway NO
Posts: 9,228
Thanks: 297
Thanked 1,110 Times in 830 Posts
iTrader: (5)
Why not contact [windstar] via his personal eMail address - see Supporters Section - the latest version 3.60 has changed the sizes \ specs for the start-up screen(s) ...
J. Derek Riddell is offline  
post #151 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 15:57
OMG8THGENEX
 
Andy_K's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Civic EX
Join Date: 2nd January 2008
Location: Leeds, UK ENGLAND
Posts: 840
Thanks: 48
Thanked 55 Times in 41 Posts
iTrader: (5)
Cheers JDR... already done that .
The disc I have contains a custom Splash screen only and I want to edit it back to the original. Having a try myself until Windstar replies and I'm not doing too bad... I've so far managed to rip the original splash from an older 3.52 disc I had laying around....just looks as if I need to update the 6 .BIN files using bysin now
Andy_K is offline  
post #152 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 16:12
R.I.P - (User sadly passed away)
 
J. Derek Riddell's Avatar
 
Car: 2007 1.8 'Executive' (EX)
Join Date: 8th November 2007
Location: Isle of HundvŚg, Stavanger, Norway NO
Posts: 9,228
Thanks: 297
Thanked 1,110 Times in 830 Posts
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by Andy_K View Post
Cheers JDR... already done that . The disc I have contains a custom Splash screen only and I want to edit it back to the original. Having a try myself until Windstar replies and I'm not doing too bad... I've so far managed to rip the original splash from an older 3.52 disc I had laying around....just looks as if I need to update the 6 .BIN files using bysin now
Ahh, "there's the rub" - all versions up to and including 3.52 use the same parameters for the Startup Screen(s) - for 3.60, NavTeq have sneakily amended it by a tiny amount, but it's enough to render all previous 'Hacks' obsolete ...
J. Derek Riddell is offline  
post #153 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 17:34
OMG8THGENEX
 
Andy_K's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Civic EX
Join Date: 2nd January 2008
Location: Leeds, UK ENGLAND
Posts: 840
Thanks: 48
Thanked 55 Times in 41 Posts
iTrader: (5)
I was beginning to wonder that JDR ... ah well, I'm just burning a copy using this method from Windstar...

http://www.civinfo.com/forum/how/318...tml#post858154

...If this fails I'll just sit looking miserable until he replies LOL.

I'll report back in an hour either way.
Andy_K is offline  
post #154 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 19:01
OMG8THGENEX
 
Andy_K's Avatar
 
Car: 2007 1.8 Civic EX
Join Date: 2nd January 2008
Location: Leeds, UK ENGLAND
Posts: 840
Thanks: 48
Thanked 55 Times in 41 Posts
iTrader: (5)
I can confirm that the above method works fine for version 3.60.
Andy_K is offline  
post #155 of 176 (permalink) Old 14th April 2012, 22:05
 
Cagl1ostro's Avatar
 
Join Date: 29th October 2011
Location: Mantova IT
Posts: 8
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by markvirgo View Post
The error message was when I selected download from the menu. Is this due to the pic
you can zip a pic 1024x720 min. of the file index of your mod cd??
..the pic is too small to read all files..

i use DVD decrypter for create cd.. Very similary to imgburn..
Cagl1ostro is offline  
post #156 of 176 (permalink) Old 15th April 2012, 00:53
 
myuser's Avatar
 
Join Date: 24th February 2008
Location: London, UK UZ
Posts: 42
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: (0)
Compatibility FYI

This compatibility list is for version 3.60 (from NavTeq)

Legend 2006 - 2010
Accord 2006 - 2011
CR-V 2007 - 2010
Civic 3dr 2006 - 2011
Civic 5dr 2006 - 2011
Civic 4dr (IMA) 2008 - 2011
CR-Z 2010 - 2011
Insight 2009 - 2011

should work also with 3.52 and previous... just guessing
myuser is offline  
post #157 of 176 (permalink) Old 29th October 2012, 01:28
 
Join Date: 26th October 2012
Location: UK IE
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Picture Hack for the satnav

Hey Guys,

This thread seems to have gone quiet. I recently got hold of a 2009 accord. It has DVD Sat nav and the DISCLBL.INF file states "BATMAN 3.31"

The DVD does not have 10AVNe2 on it, just 07AVNe2.bin and 09AVNe2.bin

bysin successfully updates the opening1.bmp files ( I used photoshop to output the bmp and confirmed that after a bysin update, a bysin extract on the file also spat out the correct file.)

Following descriptions on the thread here I copied all files to CD-R but system hits a Disc read error on the download option...

Any ideas?

Below is the script I am using prior to burning to disc. ( the main set of files are in the SATNAV folder, the ones I modify with bysin are in a separate folder) :-

---
bysin 07AVNe2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp
bysin 09AVNe2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp
bysin SJAZe2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp
bysin SMGA2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp
bysin SEAX2.bin update Opening1.bmp Opening1.bmp

copy 07AVNe2.bin ..\iso\
copy 09AVNe2.bin ..\iso\
copy SJAZe2.bin ..\iso\
copy SMGA2.bin ..\iso\
copy SEAX2.bin ..\iso\

copy "S:\My Backups\SatNav\07AVNe.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\09AVNe.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\A0000_00.MNG" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\DCA0.REG" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\PRG_INFO.MNG" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SEAX.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SJAX.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SJAX2.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SJAZe.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SMGA.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SMGX.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\SMGX2.bin" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\UPDATE_APL.exe" ..\iso\
copy "S:\My Backups\SatNav\UPDATE_APL_AVN_EU.exe" ..\iso\
---
ilscoupe is offline  
post #158 of 176 (permalink) Old 29th October 2012, 07:25
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 849 Times in 675 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Are you burning as an iso?
Bog is offline  
post #159 of 176 (permalink) Old 21st November 2012, 09:30
 
Car: 2006 Executive 1.8
Join Date: 21st November 2012
Location: minsk BY
Posts: 3
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
movies can be viewed on this screen from the disk?
Mikrob is offline  
post #160 of 176 (permalink) Old 22nd November 2012, 11:01
 
Car: 2006 Executive 1.8
Join Date: 21st November 2012
Location: minsk BY
Posts: 3
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
For this you can use the screen, except for navigation?
Mikrob is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > This is How To ... (Guides Only) (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: https://www.civinfo.com/forum/how-guides-only-8g/318-picture-hack-satnav.html
Posted By For Type Date
Forums CivicYume - Consulter le sujet - [How To] Modifier l'image d'initialisation du GPS This thread Refback 15th August 2013 20:06
Untitled document This thread Refback 6th May 2013 09:29
Untitled document This thread Refback 10th September 2011 18:01
Untitled document This thread Refback 17th August 2011 23:07
Forums CivicYume • Consulter le sujet - [HOW TO] Modifier l'image d'initialisation du GPS This thread Refback 12th August 2011 16:00
Untitled document This thread Refback 30th May 2011 09:40
Neue Funktion Civic FK? : Seite 17 : Und was soll das sein? noch sicherer als sicher? lol This thread Refback 13th January 2011 18:53
Untitled document This thread Refback 15th December 2010 15:23
Untitled document This thread Refback 16th July 2010 21:39
Untitled document This thread Refback 24th February 2010 20:06
www.clubhondacivic.com - Ver Tema - [BRICO] Cambiar la imagen inicial al encender el Navegador This thread Refback 8th December 2009 12:07
Untitled document This thread Refback 16th November 2009 22:18
hussein.j's civinfo Bookmarks on Delicious This thread Refback 7th November 2009 14:47
hussein.j's Bookmarks on Delicious This thread Refback 25th August 2009 07:41
Untitled document This thread Refback 10th August 2009 14:47
Untitled document This thread Refback 11th March 2009 17:15
HONDA CIVIC CLUB - Online Users This thread Refback 5th January 2009 20:40
Neue Funktion Civic FK ??? : Seite 17 : Honda Civic FK, FN, FD This thread Pingback 7th October 2008 18:39
Untitled document This thread Refback 7th October 2008 17:02
www.FnHatch.de :: Thema anzeigen - Erffnungsbildschirm beim Navi wechseln This thread Refback 15th May 2008 20:07
www.clubhondacivic.com :: Ver tema - navegador y radares This thread Refback 13th January 2008 14:21
Navigatore - Elettronica This thread Refback 19th November 2007 10:58
www.clubhondacivic.com :: Ver tema - [BRICO] Cambiar la imagen inicial al encender el Navegador This thread Refback 18th November 2007 11:01
Neue Funktion Civic FK ??? : Honda Civic FK, FN, FD This thread Refback 17th November 2007 16:01

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Satnav Sat Nav Nag Screen Hack DigitalPlumber Electronics (8G) 32 18th February 2015 23:08
Brakes Brake calipers painted picture example anyone? Ditmar Wheels, Tyres, Suspension and Brakes (8G) 3 4th March 2007 08:23
Creating a post with a picture Pottsy Basic tutorials 0 10th December 2006 16:11
Transmission Picture of i-shift Paddles anywhere? Munky Engines and Transmission (8G) 8 1st September 2006 17:20
S-Silver London Motor Show Picture of the Honda Civic Alan Gallery (8G) 5 28th July 2006 22:20

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome