Audio button not working after AUX in fit?? - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
Old 14th September 2013, 11:23 Thread Starter
Supporter
 
dorsetlad's Avatar
 
Join Date: 27th September 2007
Location: Bournemouth UK ENGLAND
Posts: 100
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Audio button not working after AUX in fit??

Hi all,

Just had a fitter install a connects2 in to my 2007 EX Sat Nav edition... the AUX in works fine but the "Audio" button is no longer functional so I can't display my radio station presets or view tracks/folders on the MP3 music discs that I have.

Any ideas on a resolve for this ??

Cheers, Mark
dorsetlad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 30th October 2013, 21:06
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Audio button not working "57" ex model

Hi mark,

Just wondering did you resolve the issue with the audio button? I just had the aux input done for an iPhone and the audio button and voice control button stopped working? Is it just some wiring that could have got crossed or is it a major issue?

Thanks

Sultan
Civic monkey is offline  
Old 30th October 2013, 21:32 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
dorsetlad's Avatar
 
Join Date: 27th September 2007
Location: Bournemouth UK ENGLAND
Posts: 100
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Hi mate.

Did get it sorted. Was a different specificcable for the EX with Sat Nav. Had the installer out and he sorted it with a Y lead that split between the sat nav and the aux/connects2 box.

All working fine now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dorsetlad is offline  
 
Old 30th October 2013, 22:01
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thanks,

How much did it roughly cost to get it sorted? The audio specialist I used charged 170 and said they had used a verified honda part?!

Would it just be a honda specific y lead? I have no idea I just bought this car I think it's the same model as yours 57 plate ex 2.2 diesel
Civic monkey is offline  
Old 30th October 2013, 22:04 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
dorsetlad's Avatar
 
Join Date: 27th September 2007
Location: Bournemouth UK ENGLAND
Posts: 100
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
The set up uses a connects2 box which connects to the cd changer input on the stereo. It's only an aux in lead. No charging capability but I didn't need that. I paid 95 supplied and fitted works great. Occasional polling noise when my iPhone is plugged in but I can live with that.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dorsetlad is offline  
Old 30th October 2013, 22:09
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I opted for the charging lead but I'm gonna have a talk with the fitter tomorrow and tell him about the Y lead!

Do you have the voice control button on your steering wheel? Mine was affected by the fit and has stopped working? I'm beginning to doubt this guy was a honda audio specialist lol
Civic monkey is offline  
Old 30th October 2013, 22:11 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
dorsetlad's Avatar
 
Join Date: 27th September 2007
Location: Bournemouth UK ENGLAND
Posts: 100
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
I have voice control but never use it so unsure. The voice dialling functions on the hands free all work as normal which isn't saying much I know! Before he rectified it I had no audio directions on the sat nav and the audio button literally did nothing.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dorsetlad is offline  
Old 30th October 2013, 22:18
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Thumbs down

Have you used Bluetooth to connect your phone up? According to the owners manual you use voice commands to install the phone onto list of linked devices and with out it I'm at a loss of how to connect?
Civic monkey is offline  
Old 30th October 2013, 22:29 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
dorsetlad's Avatar
 
Join Date: 27th September 2007
Location: Bournemouth UK ENGLAND
Posts: 100
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Yes connected via Bluetooth.

Pressed the phone button (bigger one not the smaller voice command one) It beeps and I think the spoken command is "phone setup". She then tells you the setup options ... Pair etc. Mine definitely works since the aux install.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dorsetlad is offline  
Old 30th October 2013, 23:01
Bog
Supporter
 
Bog's Avatar
 
Car: 2016 CR-V 1.6 160 4WD
Join Date: 5th October 2006
Location: Radlett, Hertfordshire GB
Posts: 6,455
Thanks: 281
Thanked 849 Times in 675 Posts
iTrader: (34)
Eco display
Sat Nav versions need the Y cable for the aux in boxes to work properly. From Honda approx 80

But thankfully only 15 ish from xcarlink...

Honda Y cable*::*ACCESSORIES*::*XCarLink



I have to say 170 seems very steep
Bog is offline  
Old 30th October 2013, 23:10
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Cool, thanks for the info

Gonna go speak with him ****
Civic monkey is offline  
Old 30th October 2013, 23:11
 
Join Date: 30th October 2013
Location: Birmingham ENGLAND
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Tomorrow
Civic monkey is offline  
Old 20th January 2019, 23:39
 
Join Date: 20th January 2019
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Did the Y cable work? i have a 56 plate civic EX sat nav model, installed one of these into the head unit

ebay dot co dot uk/itm/AUX-Adapter-Cable-for-Honda-Accord-2003-2011-Honda-Civic-2006-2011/282968172459?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid =p2057872.m2749.l2649

i can get power from the USB but pushing the Aux/CD button does nothing except play the CD in the cd player. The audio button doesnt work either which im assuming is due to me disconnecting the cable that was already in the Aux/CD changer part of the head unit.
liambauckham is offline  
 

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrics SEL/SET button on steeringwheel not working! Shaiii Electronics (8G) 14 13th October 2016 23:29
Radio Audio button tdci ex Wattsy08 Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 1 11th February 2013 19:14
Electrics Info (I) steering wheel button not working Biscuits Electronics (8G) 4 29th January 2013 15:44
Electrics info (i) steering wheel button not working Biscuits Bugs, faults and irritations (8G) 1 27th January 2013 21:47
Other Button backlights not working Luke_WBA Electronics (8G) 8 31st December 2009 18:08

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome