Built in CD How long to display listings on MP3 CD - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 14:46 Thread Starter
Supporter
 
pjelsworth's Avatar
 
Join Date: 14th May 2006
Location: Halifax, W. Yorks
Posts: 382
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
How long to display listings on MP3 CD

Does anyone have the same problem as me where it takes about 5 minutes to provide the list of songs on the CD?
pjelsworth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 15:02
Smell My Cheese!
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Yup.
richierich is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 15:13
Cad
estranged
 
Cad's Avatar
 
Join Date: 5th June 2006
Location: Upstairs GB
Posts: 391
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Yep, same here
Cad is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 15:45
 
Ancient Nerd's Avatar
 
Join Date: 5th May 2006
Location: Norfolk
Posts: 347
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
To say nothing of the ridiculous wait to continue playing everytime play is interrupted, e.g. by traffic reports. It obviously has to reload from scratch every time.
Ancient Nerd is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 19:17
Supporter
 
Honda100's Avatar
 
Join Date: 31st May 2006
Location: Stockport
Posts: 246
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Happens to me as well, first time I thought that there was somethign wrong with my CD.
Don't you find that the characters are also on the large size!
If they halved them they would still be legible and yet you would be able to read more of the track or have a combination of track/artist/album.
Honda100 is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 20:27
Smell My Cheese!
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
It only takes a long time when you initially put the CD in, when you turn the car off it seems to remember. But it is frustrating.
richierich is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 20:32
Supporter
 
scol78's Avatar
 
Join Date: 22nd July 2006
Location: leicester
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Send a message via AIM to scol78 Send a message via Yahoo to scol78
How many MP 3 are you putting on the disc you will find that up to 100 files it is fast any more things slow down
scol78 is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 6th September 2006, 20:37
Smell My Cheese!
 
richierich's Avatar
 
Join Date: 17th May 2006
Location: Bicester, Oxfordshire ENGLAND
Posts: 1,888
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 9 Posts
iTrader: (0)
Around 160, I only burn MP3 at 128kbps, I figured with the quality of the standard speakers plus road noise no point going higher.
richierich is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 7th September 2006, 17:57
 
Join Date: 2nd September 2006
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Honda100
Happens to me as well, first time I thought that there was somethign wrong with my CD.
Don't you find that the characters are also on the large size!
If they halved them they would still be legible and yet you would be able to read more of the track or have a combination of track/artist/album.
hi the size of the characters is crazy , and you could see all the title if it was half the size, it would be much better , i have a thread on this forum asking if its possible to scroll the display that would help but it doesnt seem possible , very annoying ! oh well !
fusion1296 is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 13th October 2006, 16:09
Supporter
 
shiftswiftly's Avatar
 
Join Date: 28th September 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
I have the es model with mp3 and no sat nav, does anyone know how to change the radio station number to the staion name.....ive tried but not had much luck....cheers guys.
shiftswiftly is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 13th October 2006, 16:36
Galaxy class starship
 
Copycat's Avatar
 
Join Date: 5th May 2006
Location: Vantaa, Finland FI
Posts: 1,053
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Send a message via MSN to Copycat
No sure if this is what you mean, but pressing one of the number buttons for two seconds will set that frequency under the channel number you've just pressed.
Copycat is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 13th October 2006, 18:09
 
Dave Taylor's Avatar
 
Join Date: 5th September 2006
Posts: 64
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Hold in the Radio On/Off button for a few seconds, you then get some options, The 1 to 6 keys toggles the options, I believe Station Name / Freq is one of the options.

Re Dave
Dave Taylor is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 14th October 2006, 11:19
Supporter
 
shiftswiftly's Avatar
 
Join Date: 28th September 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
**** guys, i`ll give it a try....
shiftswiftly is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 14th October 2006, 18:33
Supporter
 
Stef's Avatar
 
Car: 13 CRV / 14 Accord / 04 S2K
Join Date: 14th October 2006
Location: Belgium BE
Posts: 1,209
Thanks: 62
Thanked 127 Times in 81 Posts
iTrader: (0)
MP3 / WMA listing wait

You are all so ugratefull.
In my previous car (CRV 03) I installed a Pioneer SATNAV system, (3000Euro !).
It did NOT show the track name list at all!
To select a track you had to use next or back !
It did not store the tuner RDS preset name at all
It did not play WMA
NOW THAT was frustrating!

One of the reasons I traded in my CRV for a Civic is the amazing good MP3/WMA player with amazing ease of use!
I get 255 songs on one CD WMA 64Kb variable bit rate, still amazing quality! I do not mind the waiting once and a while
Stef is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC/Heater How long does it take to get hot air? matg Bugs, faults and irritations (8G) 44 16th December 2007 18:03
Not long now longitude Buying, Dealers and Servicing 8 20th September 2007 15:21
how long TFL Buying, Dealers and Servicing 1 21st June 2007 14:13
Dealers How long with he Dealer Maldax Buying, Dealers and Servicing 7 26th August 2006 23:02
How Long To Tax A Car ? Pezza General Discussion (8G) 18 30th July 2006 23:49

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome