Other iPhone 4s, no music ?? - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 18:21 Thread Starter
JPP
 
Welshivic's Avatar
 
Car: 2008 2.2 EX Nighthawk Black
Join Date: 29th April 2011
Location: Newport, S.Wales WALES
Posts: 1,555
Thanks: 61
Thanked 222 Times in 213 Posts
iTrader: (4)
Question iPhone 4s, no music ??

Just got an iPhone 4s but it wont play any music, it charges when plugged in but not a peep of music from it. When I plug my iPod in no problem with that playing music. Any ideas apple fans ???
Welshivic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 18:32
Supporter
 
Clarkstar's Avatar
 
Car: 2009 CTR, NHB GT
Join Date: 21st June 2013
Location: Thrapston Northants ENGLAND
Posts: 1,663
Thanks: 490
Thanked 221 Times in 193 Posts
iTrader: (8)
Call someone and put it on loud speaker if you get no sound your speakers knackered like mine it doesn't ring play music or loudspeaker in calls only plays music through headphones or a iPod player only vibrates when I get a call or text so I solely rely on vibrations now lol
Clarkstar is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 18:42 Thread Starter
JPP
** Thread starter **
 
Welshivic's Avatar
 
Car: 2008 2.2 EX Nighthawk Black
Join Date: 29th April 2011
Location: Newport, S.Wales WALES
Posts: 1,555
Thanks: 61
Thanked 222 Times in 213 Posts
iTrader: (4)
Yes mate speaker works on phone, should have said its when its plugged into the iPhone connector in the car linked to the stereo....
Welshivic is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 18:46
Supporter
 
Clarkstar's Avatar
 
Car: 2009 CTR, NHB GT
Join Date: 21st June 2013
Location: Thrapston Northants ENGLAND
Posts: 1,663
Thanks: 490
Thanked 221 Times in 193 Posts
iTrader: (8)
Quote:
Originally Posted by Welshivic View Post
Yes mate speaker works on phone, should have said its when its plugged into the iPhone connector in the car linked to the stereo....
Hmmm I'm lost then mate as I don't have an iPod connector in my car only an itrip device and mine plays fine
Clarkstar is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 19:15
Supporter
 
FireBIade's Avatar
 
Car: M200, er.....CW
Join Date: 5th November 2010
Location: Bournemouth, UK ENGLAND
Posts: 1,101
Thanks: 19
Thanked 152 Times in 141 Posts
iTrader: (0)
I have to hard reset my phone sometimes to get it to work with the USB connection. Close all your apps, hold down home and power until the phone swicthes off, then after a few moments press power to start the phone again. Re-connect it to the USB and see if it works.

Also the edge connectors get very dirty and prevent proper connectivity sometimes.
FireBIade is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 19:33
Supporter
 
Bench's Avatar
 
Car: 2010 CTR M200
Join Date: 2nd March 2013
Location: Hull ENGLAND
Posts: 821
Thanks: 60
Thanked 158 Times in 147 Posts
iTrader: (19)
Yeah sounds like dirty connectors on your phone
Bench is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 20:07
Supporter
 
Mel P's Avatar
 
Car: R 133/200 CW FN2 MUGEN
Join Date: 7th July 2013
Location: Cowdenbeath ENGLAND
Posts: 322
Thanks: 112
Thanked 82 Times in 74 Posts
iTrader: (4)
Probably a stupid question mate but as you say you've just got the phone have you actually downloaded your tunes onto your phone?
Please feel free to call me a numpty!!!
Mel P is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 21:58 Thread Starter
JPP
** Thread starter **
 
Welshivic's Avatar
 
Car: 2008 2.2 EX Nighthawk Black
Join Date: 29th April 2011
Location: Newport, S.Wales WALES
Posts: 1,555
Thanks: 61
Thanked 222 Times in 213 Posts
iTrader: (4)
Quote:
Originally Posted by Bench View Post
Yeah sounds like dirty connectors on your phone
Any idea what is the best way to clean the connectors ??
Welshivic is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 30th October 2013, 22:00 Thread Starter
JPP
** Thread starter **
 
Welshivic's Avatar
 
Car: 2008 2.2 EX Nighthawk Black
Join Date: 29th April 2011
Location: Newport, S.Wales WALES
Posts: 1,555
Thanks: 61
Thanked 222 Times in 213 Posts
iTrader: (4)
Quote:
Originally Posted by Mel P View Post
Probably a stupid question mate but as you say you've just got the phone have you actually downloaded your tunes onto your phone?
Please feel free to call me a numpty!!!

Good point mate but yes music is definitely on the phone as it plays through phones speakers as normal......
Welshivic is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 6th November 2013, 10:58
Supporter
 
l7kus's Avatar
 
Car: 2006 2.2,5 door,NighthawkBlk
Join Date: 21st August 2010
Location: North Yorkshire/Port Talbot WALES
Posts: 429
Thanks: 28
Thanked 34 Times in 30 Posts
iTrader: (3)
Is it an aftermarker Ipod kit? XCarlink/Honda/Connects2?
l7kus is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 6th November 2013, 23:40 Thread Starter
JPP
** Thread starter **
 
Welshivic's Avatar
 
Car: 2008 2.2 EX Nighthawk Black
Join Date: 29th April 2011
Location: Newport, S.Wales WALES
Posts: 1,555
Thanks: 61
Thanked 222 Times in 213 Posts
iTrader: (4)
Quote:
Originally Posted by l7kus View Post
Is it an aftermarker Ipod kit? XCarlink/Honda/Connects2?
Hey mate it was fitted by Honda when the car was new, the instructions I got with the car says its a USA SPEC model PA11-HON2y

Been in contact with the company, no help at all........

Just wondering if its a loose connection, looks like a strip down.
Welshivic is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 7th November 2013, 16:59
Supporter
 
l7kus's Avatar
 
Car: 2006 2.2,5 door,NighthawkBlk
Join Date: 21st August 2010
Location: North Yorkshire/Port Talbot WALES
Posts: 429
Thanks: 28
Thanked 34 Times in 30 Posts
iTrader: (3)
Ah sorry im stumped then
l7kus is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 7th November 2013, 17:42
SHOCKD
 
JackW's Avatar
 
Car: BMW 116i 2.0
Join Date: 4th November 2012
Location: Newcastle, UK ENGLAND
Posts: 4,351
Thanks: 208
Thanked 669 Times in 632 Posts
iTrader: (11)
Clean the connectors with alcohol wipes or if that fails - dip a cotton bud into some decent vodka and that will do the trick
JackW is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing music from my iPhone in my fn2 CJLyness89 Type-R 12 9th October 2012 07:02
Phone Connecting iphone to play music herc182 Electronics (8G) 12 8th October 2012 20:22
Other iPod for Music and iPhone for everything else? jasonrflash Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 11 14th April 2010 13:15
Other What will it take to get iPhone to play music and display video iamholam Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 9 21st June 2008 15:13
Phone iPhone - Streaming music?? Fuzion Electronics (8G) 4 27th December 2007 17:13

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome