Head Unit New head unit without hide the original in the glove box? - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 14 (permalink) Old 20th January 2008, 20:31 Thread Starter
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
New head unit without hide the original in the glove box?

Hi,

Im an 1.8 Sport Civic Owner from spain. Im thinking about update my ICE. Well, I want to change my head unit to an Kenwood 7200 or similar, but i dont want to hide the original head unit in the glove Box.

I Know that in others countries the 1.4 i-dsi Base version (lower than comfort version) dont have head unit, and the climate display works correctly, and the time buttons (witch are in my head unit) are in the same display.

Anybody knows the Parts ID that correspond to that LCD?

P.D. I know that the double din Fascia part is


Pocket under the radio:39006S30G01
Fascia:77251SMGG00ZA



but need the rest of the parts (LCD, buttons, etc.)

thanks!!!
lark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 20th January 2008, 22:38
Supporter
 
Fatia_Negra's Avatar
 
Join Date: 7th November 2007
Location: Budapest, Hungary HU
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I found the following in the Honda Electronic Parts Catalog for KG 1.4 Base.
I hope that #6 is what you are looking for.
Attached Images
File Type: jpg 1_4 Base display.jpg (69.4 KB, 611 views)
Fatia_Negra is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 20th January 2008, 23:25 Thread Starter
** Thread starter **
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Hmm,

looking the description, it seems like the total of the parts in the scheme were used to fit a original head unit in a 1.4 i-dsi base without one, but the part description of the display (#6) seems to be what i need....

Thanks for the info!

Anyone knows something more about it?
lark is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 00:53
 
Join Date: 18th January 2007
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
la 6 no es lo que buscas, es la 6 pero del 1.4 tio, ahi no haces nada, eso es lo nuestro
anibalone is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 07:19
Supporter
 
Fatia_Negra's Avatar
 
Join Date: 7th November 2007
Location: Budapest, Hungary HU
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Sorry, but I do not speak spanish. Even Google translate did not help too much...

EPC is a bit strange as it not only shows what belongs to the chosen model but also all those parts which belong to other models. This is why you see the radio here.

I did not find this HVAC display in the electronic service manual so I do not have any information about how it connects and to what. I know that many experts are here so hopefully they can help you with the details.
Fatia_Negra is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 10:06
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
In Sweden, the base version of the "R" also has no radio.

One member on here has one of those with aftermarket ICE.

Does not really answer your question, but confirms that you are right, some version of Civic must have this display sorted out without headunit.

I think these however do not have airconditioning.



FWH is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 11:02 Thread Starter
** Thread starter **
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Thanks for the info. I know that older versions of type R (7th gen) in Spain has no head unit too, but the new model has it. FWH, do you know if 1.4 i-dsi base has climate/air conditioning? If its true, the LCD display of that model would work correctly without the original head unit...
lark is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 11:13
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by lark View Post
Thanks for the info. I know that older versions of type R (7th gen) in Spain has no head unit too, but the new model has it. FWH, do you know if 1.4 i-dsi base has climate/air conditioning? If its true, the LCD display of that model would work correctly without the original head unit...
The 1,4 S (as it is called in the UK) does not have aircon.

I think all cars with aircon have Honda head unit.



FWH is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 11:57
BJJ IS NOT JUST FOR XMAS
 
illegalhunter's Avatar
 
Car: DS3
Join Date: 10th May 2007
Location: On the mat choking people SCOTLAND
Posts: 4,720
Thanks: 9
Thanked 137 Times in 122 Posts
iTrader: (2)
No radio in the R , that sucks
illegalhunter is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 21st January 2008, 12:01 Thread Starter
** Thread starter **
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Well, I´m watching the polonian 5d civic catalog and the 1.4 i-dsi base without head unit has no climate or AC...Anybody knows if exists a 5d-3d-type-R civic model which mounts climate and no head unit?

Thanks!
lark is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 22nd January 2008, 16:14
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by lark View Post
Well, Im watching the polonian 5d civic catalog and the 1.4 i-dsi base without head unit has no climate or AC...Anybody knows if exists a 5d-3d-type-R civic model which mounts climate and no head unit?

Thanks!
at least in Sweden, the base R with no head unit has no AC.



FWH is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 22nd January 2008, 16:37 Thread Starter
** Thread starter **
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Ok, thanks again FWH.

Time to wait for news, or to hide the head unit in the glove box
lark is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 24th January 2008, 18:41
Supporter
 
Fatia_Negra's Avatar
 
Join Date: 7th November 2007
Location: Budapest, Hungary HU
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
lark,

Have a look at this post. Andreyka123 knows the part no. and it works. As you can see on the pic his car has an aircon.

http://www.civinfo.com/forum/ipods-m...tml#post139053
Fatia_Negra is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 24th January 2008, 19:14 Thread Starter
** Thread starter **
 
lark's Avatar
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 151
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Fatia, i saw it minutes ago! What a fantastic news!

I need to know now if the LCD can be a blue-lcd or its only available on red color....
lark is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: https://www.civinfo.com/forum/ipods-mp3-players-ice-8g/10953-new-head-unit-without-hide-original-glove-box.html
Posted By For Type Date
www.clubhondacivic.com - Ver Tema - montaje de 2DIN sin mantener la radio original This thread Refback 27th November 2009 19:48
www.clubhondacivic.com :: Ver tema - montaje de 2DIN sin mantener la radio original This thread Refback 4th February 2008 21:10
www.clubhondacivic.com :: Ver tema - Creeis que es factible a medio plazo? This thread Refback 20th January 2008 20:39

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Head Unit Head Unit replacement chetan Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 6 28th September 2013 11:04
Head Unit panasonic head unit tulleth Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 12 21st March 2008 17:11
Head Unit Aux head unit ITSRICKSCIVIC Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 1 12th July 2007 11:45
Head Unit Double Din Head Unit! Someone help please.. DanKo Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 15 27th April 2007 23:48
Little compartment under Head unit ? daiashthomas Cleaning 1 15th October 2006 20:06

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome