AUX in Ice>Link Gateway 100 or DICE iPod Car Kit - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 29 (permalink) Old 27th March 2008, 01:08 Thread Starter
 
Join Date: 8th July 2006
Location: Hartlepool
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to smi99th Send a message via Yahoo to smi99th
Ice>Link Gateway 100 or DICE iPod Car Kit

I really need some sort of iPod integration and I think I've narrowed my choices down to these two, mainly because it appears I can still control the iPod whilst it is connected, unlike the official Honda connection for example.

Before I make the plunge, I'd be interested to find out the views of anyone who has either of these set up already!

I know Ice>Link appears to be the more popular - is there a reason for this??


Thanks in advance!
smi99th is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 29 (permalink) Old 28th March 2008, 19:25
Supporter
 
tonysee's Avatar
 
Car: 2012 Honda CRV
Join Date: 1st March 2008
Location: Southampton, UK ENGLAND
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I have an Ice link gateway 100, and it works ok. Took a while to sort out the controls, but once there it's fine. Downside, you CAN'T control the ipod once it's connected - only via HU or steering wheel controls - no big prob.
And the HU screen only presents numbers, 1 thru x not the text titles of the playlist, album, track or artist.

Apart from these smalley probs it does what it says on the tin and mines working fine and has been for a few weeks.

tc
tonysee is offline  
post #3 of 29 (permalink) Old 29th March 2008, 00:15
Foglight Covers FORSALE
 
gray52's Avatar
 
Join Date: 23rd November 2006
Location: East Anglia EUROPEANUNION
Posts: 3,171
Thanks: 67
Thanked 130 Times in 122 Posts
iTrader: (60)
i have the dice and i think i was the 1st one on here to get one. i know a few others also have it, and you can control the ipod when ts connected.
gray52 is offline  
 
post #4 of 29 (permalink) Old 30th March 2008, 03:57
Supporter
 
seiken's Avatar
 
Join Date: 19th September 2007
Location: Sydney, Australia AU
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by tonysee View Post
I have an Ice link gateway 100, and it works ok. Took a while to sort out the controls, but once there it's fine. Downside, you CAN'T control the ipod once it's connected - only via HU or steering wheel controls - no big prob.

tc
You CAN control the ipod once it's connected, you just need to change the mode the gateway 100 is in, go to disc 6 track 2 and hold down >> on the headunit. that changes the mode to ipod user interface which allows you to control the ipod via the click wheel or the HU controls.

Seik
seiken is offline  
post #5 of 29 (permalink) Old 30th March 2008, 12:48
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
Just had the Dension fitted yesterday!

The job was supposed to take one hour but actually took 3! Was supposed to cost £150 but actually cost £175 because of labour! In sayting that, it does work and sound incredibly good, the wire/connector for the IPOD comes out in the little cubby hole (with door) just under the stereo, its all controlled directly through the steering wheel and there is no need to set up playlist (although I beleive you can), I have just had it on random which works well for me. If anyone needs the contact details for the company who did it please let me know (In Newcastle).
stuartlockey02 is offline  
post #6 of 29 (permalink) Old 30th March 2008, 20:16
FWH
Supporter
 
FWH's Avatar
 
Car: MX-5, C6 Vette & MB S212
Join Date: 3rd June 2007
Location: Where Polar Bears roam the streets SE
Posts: 22,623
Thanks: 558
Thanked 1,029 Times in 772 Posts
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by stuartlockey02 View Post
Just had the Dension fitted yesterday!

The job was supposed to take one hour but actually took 3! Was supposed to cost 150 but actually cost 175 because of labour! In sayting that, it does work and sound incredibly good, the wire/connector for the IPOD comes out in the little cubby hole (with door) just under the stereo, its all controlled directly through the steering wheel and there is no need to set up playlist (although I beleive you can), I have just had it on random which works well for me. If anyone needs the contact details for the company who did it please let me know (In Newcastle).
2 hours labour for 25 is not bad.



FWH is offline  
post #7 of 29 (permalink) Old 30th March 2008, 21:26
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
No, your right, im very pleased with it to be honest and sounds incredibly good. Here is a link to the company who installed if anyone is interested Online shopping, KTD UK Ltd
stuartlockey02 is offline  
post #8 of 29 (permalink) Old 1st July 2008, 11:10
 
Iluvtobrevved's Avatar
 
Join Date: 30th March 2008
Location: Edinburgh, Scotland SCOTLAND
Posts: 250
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by stuartlockey02 View Post
Just had the Dension fitted yesterday!

The job was supposed to take one hour but actually took 3! Was supposed to cost 150 but actually cost 175 because of labour! In sayting that, it does work and sound incredibly good, the wire/connector for the IPOD comes out in the little cubby hole (with door) just under the stereo, its all controlled directly through the steering wheel and there is no need to set up playlist (although I beleive you can), I have just had it on random which works well for me. If anyone needs the contact details for the company who did it please let me know (In Newcastle).
do u have an 07 civic?
Iluvtobrevved is offline  
post #9 of 29 (permalink) Old 1st July 2008, 21:13
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
Yes, 07 Type GT.
stuartlockey02 is offline  
post #10 of 29 (permalink) Old 2nd July 2008, 11:25
 
Iluvtobrevved's Avatar
 
Join Date: 30th March 2008
Location: Edinburgh, Scotland SCOTLAND
Posts: 250
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
did u have a panasonic or pioneer HU
Iluvtobrevved is offline  
post #11 of 29 (permalink) Old 2nd July 2008, 15:08
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
Not 100% sure, whatever comes as standard, think its the Pioneer. I just quoted them the make and model I found in the Wiki info.
stuartlockey02 is offline  
post #12 of 29 (permalink) Old 3rd July 2008, 08:35
 
Iluvtobrevved's Avatar
 
Join Date: 30th March 2008
Location: Edinburgh, Scotland SCOTLAND
Posts: 250
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
ah u see i had a panasonic so dension and dice and connects 2 dont make there stuff for a panasonic HU.
Iluvtobrevved is offline  
post #13 of 29 (permalink) Old 14th July 2008, 16:20
 
iamholam's Avatar
 
Join Date: 9th April 2008
Location: Livingston SCOTLAND
Posts: 287
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
iTrader: (0)
How can you tell the difference between the pioneer and panasonic HU? I have the sat nav one if it's different?
iamholam is offline  
post #14 of 29 (permalink) Old 14th July 2008, 20:50
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
Not 100% sure mate to be totally honest but I remember when I called them to book it and the guy said "is it the one with SatNav (no), it should be ok then", so presumng it does make a difference.
stuartlockey02 is offline  
post #15 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 16:10
 
stocksytyper's Avatar
 
Join Date: 7th November 2007
Location: grimsby ENGLAND
Posts: 25
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
hi
do you have a problem with the volume i have to put the ipod on full on the stereo on 40 to get it loud but its still not as loud as a cd or radio on 30
thanks
stocksytyper is offline  
post #16 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 17:39
Supporter
 
aslz78's Avatar
 
Join Date: 17th September 2007
Location: - GB
Posts: 287
Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by stocksytyper View Post
hi
do you have a problem with the volume i have to put the ipod on full on the stereo on 40 to get it loud but its still not as loud as a cd or radio on 30
thanks
Putting a CD on at 30 would be deafening surely!!
aslz78 is offline  
post #17 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 18:34
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
It is a little bit quiter than the CD/radio but certainly dony have to turn it up that loud, normally between 20-25 I would say.
stuartlockey02 is offline  
post #18 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 19:12
 
stocksytyper's Avatar
 
Join Date: 7th November 2007
Location: grimsby ENGLAND
Posts: 25
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
ok thanks i must have a problem with my interface will have it checked out thanks, also does the track name and tilte appear on your dash or does it just say cdc ?
stocksytyper is offline  
post #19 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 20:23
The Talented Mr. Robbieee
 
Robbieee's Avatar
 
Car: Ford Fiesta Zetec S
Join Date: 28th September 2007
Location: Glasvegas SCOTLAND
Posts: 3,295
Thanks: 105
Thanked 135 Times in 132 Posts
iTrader: (14)
Quote:
Originally Posted by stocksytyper View Post
ok thanks i must have a problem with my interface will have it checked out thanks, also does the track name and tilte appear on your dash or does it just say cdc ?
No adapter displays this information. CDC= CD changer. And i have had problems with the loudness using my DICE adapter, i think its got to do with the original track and its bitrate.
Robbieee is offline  
post #20 of 29 (permalink) Old 28th August 2008, 23:40
 
Join Date: 17th February 2008
Location: Durham ENGLAND
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Send a message via AIM to stuartlockey02
Will always say CDC, your car thinks its the multi-changer, will never display track info.
stuartlockey02 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Honda supplied iPod link dblanc42 Wiki Article Discussion 35 12th February 2015 16:37
AUX in iPod EX interface - Dice has possible solution! gnyf Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 2 18th August 2007 00:04
AUX in Ipod link info islandaire Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 5 18th June 2007 10:04
iPod link Should I bother RichRob General Discussion (8G) 8 27th December 2006 00:17
AUX in ipod link for EX from audioleads gray52 Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 2 30th November 2006 22:04

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome