AUX in Whining after Connects2, help me? - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 24th April 2008, 19:55 Thread Starter
 
Jani's Avatar
 
Join Date: 8th October 2006
Location: Finland FI
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Whining after Connects2, help me?

Hi guys! Today I finally installed connects2 box in Civic. Installation was easy, and nobody shouldn't be scared to do that.

I have connected my laptop to the connects2 box, and when the motor is running, speakers keep annoying whining noise. Noise is very loud, and it really bothers me.
Any tips how to get rid off the noise, and what might cause it?

My laptop takes power from the cigarette plugin adapter, and I have other devices plugged in cigarette plugin adapter too. If I unplug the computer from the power, noise doesn't end and whining level stays almost same. That makes me wonder, could it be something else than cigarette adapter power connection.

Is there anyone else suffergin same problem?
Jani is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 24th April 2008, 20:15
 
Join Date: 13th September 2006
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
sounds like you have created a ground loop take the car apart again and check all your connections as well as checking you havent pinched the cable if all good you will have to fit a ground loop suppressor
BERT is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 24th April 2008, 20:36 Thread Starter
** Thread starter **
 
Jani's Avatar
 
Join Date: 8th October 2006
Location: Finland FI
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Hi, actually I run few tests and found out that myt touchpanel is the one that makes noise. If I unplug the screen, whining stops.
Could someone advice what should I do with it..

I didn't test yet if it's VGA or USB cable, or if it's just basically the screen..
Jani is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 24th April 2008, 23:28 Thread Starter
** Thread starter **
 
Jani's Avatar
 
Join Date: 8th October 2006
Location: Finland FI
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I was still thinking about what I tested today..and..

Laptop was on, touchscreen was on, and they were both powered by cig lighter.
There was loud whining.

I unplugged the audiocable from the laptop, to another laptop without no
touchscreen, and sound was clear, no interference.

So...

It's not screens power, it's not AUX IN connects2box, it's not head unit, problem has to be something between laptop and touchscreen..

Could it be VGA, or USB cables..

Tomorrow I'm going to test unplug those cables and see what happens. I'm preparing myself allread, that problem is there. Well what can be done if it's VGA or USB interference...?
Jani is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 25th April 2008, 00:22
Supporter
 
The Phantom's Avatar
 
Join Date: 18th March 2007
Location: Scotland SCOTLAND
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Are you sure it's not the Connects 2 ?

Reason I ask is that there is a problem with the H+K Drive and Play iPod connection which is similar. There are a few folk experiencing a low whine, most noticeable on mellower tracks and the silence between songs. Weird thing is that the whine is linked to engine revs. The pitch gets higher with more engine revs.

I had a sneaky feeling that this was a ground loop fault too.

Power is coming off the HU feed to my Parrot Handsfree for the D&P.
The Phantom is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 25th April 2008, 07:35 Thread Starter
** Thread starter **
 
Jani's Avatar
 
Join Date: 8th October 2006
Location: Finland FI
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Well, if I unplug touchscreen noise stops.. If I connect another laptop without the touchscreen connection, sound is clear without interference..

That's why I think that it has to be the touchscreen. Wouldn't there be noise if connecting what ever device to connects2box, if it's box making the interference.

Last edited by Jani; 25th April 2008 at 08:07.
Jani is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 25th April 2008, 10:03
Supporter
 
The Phantom's Avatar
 
Join Date: 18th March 2007
Location: Scotland SCOTLAND
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Yeah, your right.

The fact that it goes away means it can't be the Connects box.
The Phantom is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 25th April 2008, 12:41 Thread Starter
** Thread starter **
 
Jani's Avatar
 
Join Date: 8th October 2006
Location: Finland FI
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I got rid off that annoying sound.

I tested it today, and I found out that it doesn't matter which laptop was connected. Yesterday I was probably so tired, that most of the sound was coming from my head..

I moved laptops place from under the passengers seat to different place and interference wasn't that loud anymore. Then I went to car-audio store, and bought ground-loop isolator.
That was the cure. Interference is finally gone, and I'm happy.

That was your first quess too, so thank you for that!!
Jani is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AUX in Connects2 rogie Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 11 31st May 2008 21:48
AUX in Connects2 Box Bosco Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 3 20th March 2008 14:28
AUX in connects2 rogie Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 1 16th March 2008 23:23
AC/Heater Noisey Whining Fan? Barryjm Bugs, faults and irritations (8G) 15 14th February 2008 20:54
AUX in connects2 box darks0l Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 15 15th November 2007 12:21

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome