My install No power or display from OEM or Double Din Install - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 28th December 2017, 14:37 Thread Starter
 
michaelblack77@live.co.uk's Avatar
 
Join Date: 16th August 2017
Location: Edinburgh
Posts: 1
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Garage
No power or display from OEM or Double Din Install

Iíve spent most of the day installing a Pioneer double din unit and connects 2 kit. Everything was tested and it was all ok. I proceeded to sort the cabling at the rear and clip the fascia unit in place. Once this was done and the power turned on there was no longer any power to the Pioneer or the cars time/ aircon display. Removed the unit and unplugged the cables etc but still no luck. Plugged the oem head unit back in and it all worked. Tried it again and now the oem wonít work. Fuse 35 looks ok and not blown. Any help???
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 29th December 2017, 11:43
Supporter
 
Stonesie's Avatar
 
Car: 2.2 Silver SI
Join Date: 23rd November 2016
Location: Doncaster UK ENGLAND
Posts: 105
Thanks: 6
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
It sounds like a wire being pulled as you install the unit, next time you pull it out give them all a jiggle and see if that's the case but try replacing the fuse anyway first (it could have shorted out). It can be tricky to see a tiny break in the wire through the tinted plastic so I use the continuity (beep) setting on a multi meter to check them before removing, they can use standard low profile micro blade fuses or the mini blade fuses.

I can't think what else to check really, it must be something that you have disturbed.
Stonesie is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 30th January 2018, 15:27
Supporter
 
Trev27's Avatar
 
Car: 2010 Civic Si 2.2
Join Date: 5th January 2018
Location: Stockton on Tees GD
Posts: 321
Thanks: 0
Thanked 30 Times in 28 Posts
iTrader: (0)
Garage
did you get it sorted ??
Trev27 is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My install Brightness adjustment on clock display after double din install Az110880 Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 3 4th June 2015 11:35
My install Double din install help please ? stokiedan Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 11 20th November 2013 07:40
Head Unit Install Honda OEM satnav or Double din headunit? ballisma Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 5 28th February 2010 02:40
My install Double Din Install Dayz Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 42 8th August 2008 07:19

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome