Head Unit Android headunit - Page 2 - Civinfo
 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 19:57
Supporter
 
anfield786's Avatar
 
Car: 2009 Type R GT Silver
Join Date: 7th April 2016
Location: Birmingham UK ENGLAND
Posts: 885
Thanks: 13
Thanked 100 Times in 98 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by Fkkirk View Post
The aux part won't work I've got no aux connection on this stereo? I take it the ground wire HAS to be connected to ground (chassis) NOT negative ?

Sent from my Robin using Tapatalk
There's a gnd wire on the patch lead (black). Connect it to the gnd wire off the iso patch lead (black).

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
anfield786 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 19:59
Supporter
 
anfield786's Avatar
 
Car: 2009 Type R GT Silver
Join Date: 7th April 2016
Location: Birmingham UK ENGLAND
Posts: 885
Thanks: 13
Thanked 100 Times in 98 Posts
iTrader: (3)
No aux connection on the android units but you may be able to mirror link your phone. Think Iphone is wireless and android needs a cable.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
anfield786 is offline  
post #23 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 19:59 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by anfield786 View Post
Most people refer to it as the temp/date/ time display

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
So when I get this lead that'll be sorted then ?

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
 
post #24 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 20:00
Supporter
 
anfield786's Avatar
 
Car: 2009 Type R GT Silver
Join Date: 7th April 2016
Location: Birmingham UK ENGLAND
Posts: 885
Thanks: 13
Thanked 100 Times in 98 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by Fkkirk View Post
So when I get this lead that'll be sorted then ?

Sent from my Robin using Tapatalk
Yes. Display and steering wheel controls should all work.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
Fkkirk likes this.
anfield786 is offline  
Thanks to anfield786 from:
post #25 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 20:01 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by anfield786 View Post
No aux connection on the android units but you may be able to mirror link your phone. Think Iphone is wireless and android needs a cable.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
Just download mirror link of android market and install it on your phone and headunit this unit has WiFi built in long as I'm near WiFi lol but can mirror my phone for 4G

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #26 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 20:02 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by anfield786 View Post
Yes. Display and steering wheel controls should all work.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
I'll be getting that ordered tonight good man cheers really appreciate bud honestly really do

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #27 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 20:07
Supporter
 
anfield786's Avatar
 
Car: 2009 Type R GT Silver
Join Date: 7th April 2016
Location: Birmingham UK ENGLAND
Posts: 885
Thanks: 13
Thanked 100 Times in 98 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by Fkkirk View Post
I'll be getting that ordered tonight good man cheers really appreciate bud honestly really do

Sent from my Robin using Tapatalk
No worries mate. When you get the kit, connect plugs into both ends of the connects2 module first. Plug black/brown adapters into iso plug. Connect all your wires. Plug green/grey plugs in the car into the corresponding adapters on the connects2 module. Last thing is plug iso plug into the back of the android unit. Make sure antenna lead is secure in the back and blue wires connected.

Any issues then shout up.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
Fkkirk likes this.
anfield786 is offline  
Thanks to anfield786 from:
post #28 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 20:09 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by anfield786 View Post
No worries mate. When you get the kit, connect plugs into both ends of the connects2 module first. Plug black/brown adapters into iso plug. Connect all your wires. Plug green/grey plugs in the car into the corresponding adapters on the connects2 module. Last thing is plug iso plug into the back of the android unit. Make sure antenna lead is secure in the back and blue wires connected.

Any issues then shout up.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
Will do that

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #29 of 34 (permalink) Old 23rd April 2018, 21:05 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by anfield786 View Post
No worries mate. When you get the kit, connect plugs into both ends of the connects2 module first. Plug black/brown adapters into iso plug. Connect all your wires. Plug green/grey plugs in the car into the corresponding adapters on the connects2 module. Last thing is plug iso plug into the back of the android unit. Make sure antenna lead is secure in the back and blue wires connected.

Any issues then shout up.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
All done ordered up.

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #30 of 34 (permalink) Old 24th April 2018, 07:58
Supporter
 
ExperienceWins's Avatar
 
Car: 2010 Type S 1.8 GT
Join Date: 24th July 2017
Location: Bristol, UK
Posts: 55
Thanks: 7
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: (0)
Garage
If you saw smoke coming out of the connects2 box then something is definitely wrong. I'd check to make sure there's no short circuits, bare wires showing or melted cables before going further. Looking at the inside of the connects2 box, I'd say it's had it, that IC Chip shouldnt have a hole melted in it lol.

There's a fuse box under the steering wheel to the right, I'd imagine the fuse for the display and such will be in there, might want to check that if you say the display won't work even with the connects2 plugged in. Couldn't tell you which fuse it is, but theres a schematic somewhere you'll be able to look at.

It could be down to the wrong patch lead being connected to your new head unit that's caused something to blow up, can't say for sure though.

Just out of interest, did you try plugging the black 3.5mm that looks like an aux Jack into anything labelled other than "Steering wheel controlls"?

Hope this helps
ExperienceWins is offline  
post #31 of 34 (permalink) Old 27th April 2018, 22:30 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
All done now that connects 2 kit worked cheers just need to connect the rear camera now 🏻🏻🏻 any one mounted these without it looking utter stupid ...???

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #32 of 34 (permalink) Old 27th April 2018, 22:43
Supporter
 
anfield786's Avatar
 
Car: 2009 Type R GT Silver
Join Date: 7th April 2016
Location: Birmingham UK ENGLAND
Posts: 885
Thanks: 13
Thanked 100 Times in 98 Posts
iTrader: (3)
Great news.

Sent from my SM-N915G using Tapatalk
Fkkirk likes this.
anfield786 is offline  
Thanks to anfield786 from:
post #33 of 34 (permalink) Old 2nd May 2018, 10:26 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
All done now just not rear camera where do purple usually put these cameras I know it's a dumb question.. and stereo I got didn't have a fasica and the fasica that came with the plastic paneling had one but it was too small. .
So had one laser cut draw in Auto cad all done (free)

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
post #34 of 34 (permalink) Old 2nd May 2018, 10:27 Thread Starter
** Thread starter **
 
Fkkirk's Avatar
 
Join Date: 25th August 2016
Posts: 629
Thanks: 84
Thanked 17 Times in 16 Posts
iTrader: (0)
Ow and you can see in the screen my own made led tape interior design lights gutted them and put led tape in.. I work with LEDs 🤣

Sent from my Robin using Tapatalk
Fkkirk is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Head Unit Android HeadUnit or a Headunit from Halfords iMZee Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 6 18th November 2016 17:44
Aftermarket Android headunit Swede Electronics and ICE (9G) 3 19th February 2016 12:24
Other Torque for Android Fr0d Electronics (8G) 9 19th November 2012 12:48

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome