Head Unit Double Din Head Unit! Someone help please.. - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 16 (permalink) Old 15th April 2007, 14:58 Thread Starter
 
DanKo's Avatar
 
Join Date: 7th August 2006
Location: Midlands
Posts: 580
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Double Din Head Unit! Someone help please..

Hello

Not so long ago I saw a post linking to another site showing another civic with the double din headunit install, can someone please find me that link?

I have searched for ages but had no luck

Please help! asap!

Thanks
Dan
DanKo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 15th April 2007, 17:52
Administrator
 
Pottsy's Avatar
 
Car: Jag XF 3.0
Join Date: 10th April 2006
Location: Leics ENGLAND
Posts: 12,496
Thanks: 127
Thanked 2,772 Times in 824 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via Skype™ to Pottsy
Dan,

In the Search link there's a Google option - I put in Double Din and it took me to.... http://www.civinfo.com/forum/showthread.php?t=1212
Pottsy is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 15th April 2007, 19:24 Thread Starter
** Thread starter **
 
DanKo's Avatar
 
Join Date: 7th August 2006
Location: Midlands
Posts: 580
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by Pottsy View Post
Dan,

In the Search link there's a Google option - I put in Double Din and it took me to.... http://www.civinfo.com/forum/showthread.php?t=1212
Appriciated, however that isnt the post I'm looking for, Im looking for the one that links to this civic (I think it has red interior lights), and it has an actual double din head unit installed, not a double din facia with 1 din unit installed.

Thank
DanKo is offline  
 
post #4 of 16 (permalink) Old 15th April 2007, 20:13
Administrator
 
Pottsy's Avatar
 
Car: Jag XF 3.0
Join Date: 10th April 2006
Location: Leics ENGLAND
Posts: 12,496
Thanks: 127
Thanked 2,772 Times in 824 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via Skype™ to Pottsy
Sorry Dan,

http://www.civinfo.com/forum/showpos...7&postcount=10 is probably what you're after...
Pottsy is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 20th April 2007, 14:44 Thread Starter
** Thread starter **
 
DanKo's Avatar
 
Join Date: 7th August 2006
Location: Midlands
Posts: 580
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Hey

Yes, that is exactly what Im after, I bought a Pionner headunit 2 din, I was wondering if any one know where can get that fasica from to hold the double din?

I know that The face plate for the with the 2 din headunit is £75 from honda

Will the headunit fit straight in?
DanKo is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 20th April 2007, 17:40
Administrator
 
Pottsy's Avatar
 
Car: Jag XF 3.0
Join Date: 10th April 2006
Location: Leics ENGLAND
Posts: 12,496
Thanks: 127
Thanked 2,772 Times in 824 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via Skype™ to Pottsy
I think you have to do some "magic". Because the head unit controls the display for things like aircon, you actually have to keep the original HU buried away in the dash, and reconnect the speakers and so on to the new one. Bit of an involved job, and would require even more magic to get the steering wheel controls connected.
Pottsy is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 20th April 2007, 19:19
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
really ? if you swap the HU you lose everything ? I've also been looking at Astras and know you loose some bits but I thought it would only be things like the radio station... can you not buy converters that allow you to keep the steering controls ....
SteveTDCi is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 20th April 2007, 19:24
Administrator
 
Pottsy's Avatar
 
Car: Jag XF 3.0
Join Date: 10th April 2006
Location: Leics ENGLAND
Posts: 12,496
Thanks: 127
Thanked 2,772 Times in 824 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Send a message via Skype™ to Pottsy
Quote:
Originally Posted by SteveTDCi View Post
really ? if you swap the HU you lose everything ?
Not everything, but some stuff. Have a look here, post 13 onwards.
Pottsy is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 20th April 2007, 21:29
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
hmmmmmmmm I couldn't be doing with the standard HU so would have to do something.
SteveTDCi is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 21st April 2007, 14:55
 
vatigoal's Avatar
 
Car: Civic 1.8 5D, Black
Join Date: 1st December 2006
Location: LEFKADA GR
Posts: 590
Thanks: 106
Thanked 76 Times in 58 Posts
iTrader: (0)
Send a message via Skype™ to vatigoal
Quote:
Originally Posted by SteveTDCi View Post
hmmmmmmmm I couldn't be doing with the standard HU so would have to do something.
well in case you come up with a solution let us know
vatigoal is offline  
post #11 of 16 (permalink) Old 23rd April 2007, 00:32
 
Join Date: 12th October 2006
Location: Brighton ENGLAND
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
There IS a fascia adaptor, I have ordered it, it comes in 17 pieces and is £175. Pictures week after next.
Rizlam is offline  
post #12 of 16 (permalink) Old 23rd April 2007, 06:44
 
vatigoal's Avatar
 
Car: Civic 1.8 5D, Black
Join Date: 1st December 2006
Location: LEFKADA GR
Posts: 590
Thanks: 106
Thanked 76 Times in 58 Posts
iTrader: (0)
Send a message via Skype™ to vatigoal
Quote:
Originally Posted by Rizlam View Post
There IS a fascia adaptor, I have ordered it, it comes in 17 pieces and is 175. Pictures week after next.
Didi u ordered online? Can u give us a link?
vatigoal is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 23rd April 2007, 11:18
 
Join Date: 12th October 2006
Location: Brighton ENGLAND
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
No, I'm afraid not - it's from Huets Car Audio in Brighton, who have found it from an overseas company. I've not even seen it, but it arrives next Monday when it will be fitted, assuming it's any good.
Rizlam is offline  
post #14 of 16 (permalink) Old 23rd April 2007, 12:25
 
vatigoal's Avatar
 
Car: Civic 1.8 5D, Black
Join Date: 1st December 2006
Location: LEFKADA GR
Posts: 590
Thanks: 106
Thanked 76 Times in 58 Posts
iTrader: (0)
Send a message via Skype™ to vatigoal
so u won't have the chance to see it until it will be fitted?
vatigoal is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 23rd April 2007, 12:47
 
Join Date: 12th October 2006
Location: Brighton ENGLAND
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
No - I'll see it when it arrives and then decide if I want it fitted. However I've had it on order for 5 weeks now!
Rizlam is offline  
post #16 of 16 (permalink) Old 27th April 2007, 22:48
 
Join Date: 7th December 2006
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
I've found a few in america, only I don't think they will fit as they are designed for left hand drives ... you will need to scroll down

http://www.scosche.com/scoschesearch.aspx?qString=honda
SteveTDCi is offline  
Reply

  Civinfo > 8th Generation Euro Honda Civic (2006 - 2011) > Ipods, MP3 Players and ICE (8G)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Head Unit Head Unit replacement chetan Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 6 28th September 2013 10:04
Head Unit Double Din facia with aftermarket head unit and navi - fitted with pictures Rizlam Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 125 18th September 2013 16:42
Head Unit Aux head unit ITSRICKSCIVIC Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 1 12th July 2007 10:45
Head Unit Alpine's New iPod Head Unit. The Phantom Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 0 18th April 2007 22:28
Little compartment under Head unit ? daiashthomas Cleaning 1 15th October 2006 19:06

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome