My civic fk2 (r18a2) turbo project - Page 4 - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #61 of 205 (permalink) Old 24th May 2012, 19:52 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Το system too rich εσβησε μονο του. Προφανως ειχε εμφανιστει σε καποιο παραπανω πατημα.
Και τα αλλα οκ. Θα δουμε αν ξαναεμφανιστει τιποτα.
Παρολα αυτα θελει λιγο μαζεμα το προγραμμα.
kostello is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 205 (permalink) Old 24th May 2012, 19:56
Supporter
 
panosm's Avatar
 
Car: 2008 Executive Galaxy Grey
Join Date: 13th June 2008
Location: Athens, Greece GR
Posts: 18,584
Thanks: 2,560
Thanked 3,095 Times in 2,183 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Garage
Τι εννοείς έσβησε μόνο του χωρίς να το σβήσεις από τον hondata;
panosm is offline  
post #63 of 205 (permalink) Old 24th May 2012, 20:38 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Οταν κατεβασαμε τον χαρτη στο προγραμμα και διαβασαμε τα obd diagnostics δεν υπηρχε...
kostello is offline  
 
post #64 of 205 (permalink) Old 24th May 2012, 21:01
Supporter
 
panosm's Avatar
 
Car: 2008 Executive Galaxy Grey
Join Date: 13th June 2008
Location: Athens, Greece GR
Posts: 18,584
Thanks: 2,560
Thanked 3,095 Times in 2,183 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Garage
Επόμενο ήταν, πρώτα διαβάζεις τα error και μετά τα σβήνεις ή κατεβάζεις νέο χάρτη και ότι το ανάποδο.
Στην δεύτερη περίπτωση τα σβήνει ούτως ή άλλως μια και υποτιθεται ότι αλλάζουν οι παράμετροι οπότε ο εγκέφαλος αρχίζει να ελέγχει τι γίνεται με τις νέες παραμέτρους.
Αν έχεις πάλι error θα το δείξει σε 3 κύκλους λειτουργίας.
panosm is offline  
post #65 of 205 (permalink) Old 24th May 2012, 23:51 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Quote:
Originally Posted by panosm View Post
Επόμενο ήταν, πρώτα διαβάζεις τα error και μετά τα σβήνεις ή κατεβάζεις νέο χάρτη και ότι το ανάποδο.
Στην δεύτερη περίπτωση τα σβήνει ούτως ή άλλως μια και υποτιθεται ότι αλλάζουν οι παράμετροι οπότε ο εγκέφαλος αρχίζει να ελέγχει τι γίνεται με τις νέες παραμέτρους.
Αν έχεις πάλι error θα το δείξει σε 3 κύκλους λειτουργίας.
δε πολυ καταλαβα τι λες. απλα την πρωτη φορα διαβασα τον χαρτη και ειδα 4 errors. μετα απο λιγες μερες τον ξαναδιαβασα και ειδα 3 errors.
χωρις να γινει η παραμικρη αλλαγη. απλα το ενα ελειπε...
δεν κατεβασα κανενα νεο χαρτη. τον ιδιο το χαρτη που εχει φτιαχτει εξ αρχης...

τι εννοεις 3 κυκλους λειτουργιας?? πως μετραει αυτο?
kostello is offline  
post #66 of 205 (permalink) Old 25th May 2012, 17:22
Supporter
 
panosm's Avatar
 
Car: 2008 Executive Galaxy Grey
Join Date: 13th June 2008
Location: Athens, Greece GR
Posts: 18,584
Thanks: 2,560
Thanked 3,095 Times in 2,183 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Garage
Quote:
Originally Posted by kostello View Post
δε πολυ καταλαβα τι λες. απλα την πρωτη φορα διαβασα τον χαρτη και ειδα 4 errors. μετα απο λιγες μερες τον ξαναδιαβασα και ειδα 3 errors.
χωρις να γινει η παραμικρη αλλαγη. απλα το ενα ελειπε...
δεν κατεβασα κανενα νεο χαρτη. τον ιδιο το χαρτη που εχει φτιαχτει εξ αρχης...

τι εννοεις 3 κυκλους λειτουργιας?? πως μετραει αυτο?
Τα error είναι θέμα προγράμματος.

Οι 3 κύκλοι λειτουργίας για την ECU μας είναι στην ουσία 3 φορές άναψε-σβήσε το αμάξι. Αν αυτές τις 3 φορές "δει" το ίδιο error από τους sensors τότε ανάβει το check engine.
panosm is offline  
post #67 of 205 (permalink) Old 25th May 2012, 20:38
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Κωστα βρηκατε καμια ακρη?
alexps is offline  
post #68 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 08:47 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Ναι, απλα απενεργοποιήσαμε τον δεύτερο o2 sensor (τον πίσω) και ολα οκ.
kostello is offline  
post #69 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 08:51
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Αυτον που τον εχετε τοποθετησει?
Παντως εφοσον ηταν disabled δεν θα επρεπε να βγαλει σφαλμα. Και ο Πανος και ο Ζωης disabled τον εχουν χωρις προβλημα.
alexps is offline  
post #70 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 09:04 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
αυτος είναι μετα τον καταλύτη. υπάρχει ένας πριν και ένας μετα. κανονικα οταν δεν εχεις στοκ καταλυτη πρεπει να τον απενεργοποιεις αυτον γιατι θα δείχνει ανακριβεις ενδειξεις για τα εξερχομενα καυσαέρια που έχουν περάσει απο τον καταλύτη.

εγω δε τον ειχα disabled. ηταν enabled.
kostello is offline  
post #71 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 09:49
Supporter
 
panosm's Avatar
 
Car: 2008 Executive Galaxy Grey
Join Date: 13th June 2008
Location: Athens, Greece GR
Posts: 18,584
Thanks: 2,560
Thanked 3,095 Times in 2,183 Posts
iTrader: (0)
Eco display
Garage
Πατάτα του μηχανικού ήταν μια και η HONDATA τον έχει sandard disable, άρα το ενεργοποίησε αυτός.
Έτσι μπορείς να το κάνεις και decat.

Τώρα είναι εντάξει;
panosm is offline  
post #72 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 10:10
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Quote:
Originally Posted by kostello View Post
αυτος είναι μετα τον καταλύτη. υπάρχει ένας πριν και ένας μετα. κανονικα οταν δεν εχεις στοκ καταλυτη πρεπει να τον απενεργοποιεις αυτον γιατι θα δείχνει ανακριβεις ενδειξεις για τα εξερχομενα καυσαέρια που έχουν περάσει απο τον καταλύτη.

εγω δε τον ειχα disabled. ηταν enabled.
Ξερω που ειναι οι λαμδα ρε Κωστα. Στο δικο σου ομως που ο καταλυτης πηγε απο κατω τι τον εκανε ο μηχανικος? Τον βιδωσε απλα καπου στο downpipe πριν τον καταλυτη ή το τραβηξε κατω μετα τον καταλυτη? Αν τον εβαλε πριν και δεν τον απενεργοποιησε λογικο ειναι να αναβει check.
alexps is offline  
post #73 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 10:13
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Την πιεση ποτε βλεπεις να την ανεβαζεις? Γιατι το πατε σιγα σιγα με την πιεση? Βαλτο μια και καλη στο 0,5 να ρυθμισεις σωστα να τελειωνεις να το ευχαριστηθεις!
alexps is offline  
post #74 of 205 (permalink) Old 26th May 2012, 19:40
 
Car: CTR FN2
Join Date: 5th September 2011
Location: greece GR
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
προφανως κ ο μηχανικος το παει σιγα σιγα γιατι παει ψαχνωντας!παντως εχει τραβηξει αρκετα ο προγραμματισμος στο αυτοκινητο!
κατεβαζεις datalogs να εχεις μια εικονα κ συ?
kapetanios is offline  
post #75 of 205 (permalink) Old 29th May 2012, 08:09
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Πως παει το θεμα??
alexps is offline  
post #76 of 205 (permalink) Old 29th May 2012, 22:03 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Σήμερα ηρθε το boost controller και μαλλον απο αυριο μπαινει επανω και αλλαζει version το προγραμμα. απλα, δε καναμε τιποτα αυτες τις μερες, και οχι προγραμματισμος δεν εχει τραβηξει καθολου αρκετα ούτε ψαχνουμε τιποτα.
(Εγω ψαχνω φρενα )
Μέχρι στιγμής μια χαρά το αυτοκίνητο, κανενα προβλημα. κατανάλωση μετα απο 500 χιλιομετρα με το τουρμπο, η ίδια με πριν....(με 20 ευρω κανω 110-130χλμ)
kostello is offline  
post #77 of 205 (permalink) Old 30th May 2012, 16:51
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Μπραβο!!!
Ποιο B/C εβαλες και ποσο πηγε το μαλλι?
Αν και γνωμη μου οτι το ηλεκτρονικο boost controller ισως ειναι καπως περιττο. Στις πιεσεις που παιζουμε η "σταθμη" της πιεσης ειναι πανευκολο να ελεγχθει και να σεταριστει. Στις μεγαλες πιεσεις θα ηταν σαφως πιο χρησιμο και ιδιαιτερα σε αυτοκινητα που δουλευουν με map calibration. Απορω πως ο μηχανικος δεν μπορουσε να στο φερει στο 0,5 και σου προτεινε να το βαλεις και αυτο...

Last edited by alexps; 30th May 2012 at 17:45.
alexps is offline  
post #78 of 205 (permalink) Old 30th May 2012, 18:04
 
Car: CTR FN2
Join Date: 5th September 2011
Location: greece GR
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 13 Posts
iTrader: (0)
εχω μια μικρη απορια γιατι εβαλες boost control?
για να εχεις δυο πιεσης?δλδ 0,3 κ 0,5???
kapetanios is offline  
post #79 of 205 (permalink) Old 30th May 2012, 20:17 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
kostello's Avatar
 
Car: 2008 1.8 FK2 Black Perle
Join Date: 14th January 2008
Location: Athens GR
Posts: 1,640
Thanks: 72
Thanked 204 Times in 146 Posts
iTrader: (0)
Send a message via MSN to kostello
Εβαλα boost controller για να εχω 3 πιεσεις. 0.3, 0.55 και 0.5 οικονομικη. Και τι εγινε επειδη ειναι χαμηλες??
Επισης μου.το προτεινε ο μηχανικος γιατι δεν μπορουσε να σταθεροποιηθει η πιεση και οσο ανεβαιναν οι στροφες ανεβαινε και η πιεση. Δηλαδη επιανε ο κοφτης του boost καπου στις 4500-5000. μπορει να ειναι θεμα τουρμπινας που να σπουλαρει απο χαμηλα και σηκωνει πιεση γρηγορα. Δε ξερω!

Πηρα ενα ηλεκτρονικο gizzmo ibc με close loop στη μιση τιμη ολοκαινουριο!
kostello is offline  
post #80 of 205 (permalink) Old 30th May 2012, 20:24
アレックス
 
alexps's Avatar
 
Car: 2008 CTS F/I, Milano Red
Join Date: 3rd October 2007
Location: Athens GR
Posts: 11,177
Thanks: 1,674
Thanked 1,337 Times in 931 Posts
iTrader: (1)
Send a message via MSN to alexps
Απλα ισως να μη σου ειπε ο μηχανικος οτι οταν ενα αμαξι το σεταρουμε με maf δεν γινεται να αλλαζουμε ετσι τις πιεσεις.. Για να γινει αυτο με maf απαιτουνται 3 διαφορετικοι χαρτες (εφοσον θες 3 πιεσεις) , ενας για την καθε πιεση. Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει καθε φορα να φλασαρεις τον αντιστοιχο χαρτη. Με maf calibration ο εγκεφαλος δεν μπορει να αντιληφθει καθε φορα την πιεση, οποτε ο κινδυνος μπαμ ειναι τεραστιος σε περιπτωση που εχουμε εναν χαρτη για ολες τις δουλειες. Η λυση ειναι να σου φτιαξει ενα προγραμμα κασσα... για ολες τις συνθηκες (θα κατι στο μεσο ορο παντου) χωρις να μπορεις να παρεις το maximum πουθενα. Αυτα στα ειπε ο μηχανικος η επειδη δεν μπορεσε να φτιαξει την πιεση (που δεν στεκει, τοσα αμαξια με ιδιες τουρμπινες πως λειτουργουν ??) σου προτεινε την ευκολη λυση γαρνίροντας την με 3 πιεσεις..... Μας κουφανε με την GTX τωρα σου λεει και αυτο....
Φιλικα ολα για να ξερεις τι κανεις!

Last edited by alexps; 30th May 2012 at 20:26.
alexps is offline  
Reply

  Civinfo > Greek language > Tuning - Greek

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tuning R18 Greek Turbo Project panosm Engines and Transmission (8G) 448 7th May 2019 19:41
Tech i-VTEC - R18A1 or R18A2?? PTR Engines and Transmission (8G) 29 9th September 2018 20:51
Introducing Honda Civic 4D Turbo project from Russia :) dmitri Introduce yourself 8 22nd September 2010 21:03
Tuning Civic 1,8 2007 Turbo project INDIA rallakias Engines and Transmission (8G) 13 28th November 2008 19:42

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome