Ecutek racerom - Civinfo
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 31 (permalink) Old 27th May 2016, 21:38 Thread Starter
 
nunoctr's Avatar
 
Join Date: 26th May 2008
Location: portugal - Benfica PT
Posts: 2,417
Thanks: 115
Thanked 395 Times in 299 Posts
iTrader: (0)
Ecutek racerom

Don't know if this is new but very nice


Last edited by nunoctr; 27th May 2016 at 22:34.
nunoctr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 31 (permalink) Old 28th May 2016, 07:02
Supporter
 
Car: FN2
Join Date: 14th August 2011
Location: Location SA
Posts: 2,136
Thanks: 101
Thanked 183 Times in 165 Posts
iTrader: (6)
Garage
ooooo

nice!

so you can have multiple maps and switch at your leisure. the car in the vid has the steering wheel on the correct side, so guess thats in the UK somewhere.... time to find out where and get rid of flashpro!

Nice Find Nuno.
ghost_bhp is offline  
post #3 of 31 (permalink) Old 28th May 2016, 08:02
Supporter
 
Join Date: 24th February 2013
Location: manchester GB
Posts: 864
Thanks: 10
Thanked 56 Times in 55 Posts
iTrader: (6)
Appears to have more real world features that lot of people would use. Might switch from flashpro to this when it gets launched.

Was speaking to someone last week who is working with it at present and very impressed
vti444 is offline  
 
post #4 of 31 (permalink) Old 28th May 2016, 08:18
Supporter
 
Carlnike's Avatar
 
Car: 2009 CW CTR
Join Date: 3rd September 2013
Location: North wales WALES
Posts: 1,403
Thanks: 64
Thanked 184 Times in 167 Posts
iTrader: (3)
Want this also so I can have itb's
Carlnike is offline  
post #5 of 31 (permalink) Old 28th May 2016, 10:16
Supporter
 
Typersam1's Avatar
 
Join Date: 26th April 2013
Location: Bristol ENGLAND
Posts: 1,775
Thanks: 45
Thanked 145 Times in 137 Posts
iTrader: (6)
Im also intersted in this....any info on prices?
Typersam1 is offline  
post #6 of 31 (permalink) Old 28th May 2016, 10:24
Supporter
 
Jdm owner's Avatar
 
Join Date: 4th March 2016
Location: Essex GB
Posts: 145
Thanks: 14
Thanked 20 Times in 19 Posts
iTrader: (1)
Used to own a nissan Juke tweeked by Mark at Abbey Motorsport that was running a Ecu tek custom map with similar features. very good software.
Jdm owner is offline  
post #7 of 31 (permalink) Old 29th May 2016, 07:17
Supporter
 
Car: FN2
Join Date: 14th August 2011
Location: Location SA
Posts: 2,136
Thanks: 101
Thanked 183 Times in 165 Posts
iTrader: (6)
Garage
Quote:
Originally Posted by vti444 View Post
Appears to have more real world features that lot of people would use. Might switch from flashpro to this when it gets launched.

Was speaking to someone last week who is working with it at present and very impressed
where abouts? As the map switching would be ideal to run a full decat and then switch to a sports cat and map when needed.

Quote:
Originally Posted by Carlnike View Post
Want this also so I can have itb's
will this support ITBS for DBW or would you go cable, it would be interesting to keep the DBW and cruise control etc
ghost_bhp is offline  
post #8 of 31 (permalink) Old 29th May 2016, 08:51
Supporter
 
Carlnike's Avatar
 
Car: 2009 CW CTR
Join Date: 3rd September 2013
Location: North wales WALES
Posts: 1,403
Thanks: 64
Thanked 184 Times in 167 Posts
iTrader: (3)
Yeah it'll support itb's as it has alpha n for mapping via throttle position. Tdi north are getting Titan to put a Dbw actuator on ther itb's
Carlnike is offline  
post #9 of 31 (permalink) Old 29th May 2016, 09:21
Supporter
 
Car: FN2
Join Date: 14th August 2011
Location: Location SA
Posts: 2,136
Thanks: 101
Thanked 183 Times in 165 Posts
iTrader: (6)
Garage
cool, was tried years ago


don't know if it actually was for sale!
ghost_bhp is offline  
post #10 of 31 (permalink) Old 31st May 2016, 19:30
Hoonigan!
 
frainey's Avatar
 
Join Date: 5th February 2016
Location: Bolton ENGLAND
Posts: 154
Thanks: 37
Thanked 29 Times in 20 Posts
iTrader: (2)
This is TDI North for those that are wondering - check out the post in the tdi north section here

http://www.civinfo.com/forum/tdi-nor...2000-more.html
frainey is offline  
post #11 of 31 (permalink) Old 6th June 2016, 19:59
Supporter
 
Carlnike's Avatar
 
Car: 2009 CW CTR
Join Date: 3rd September 2013
Location: North wales WALES
Posts: 1,403
Thanks: 64
Thanked 184 Times in 167 Posts
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by ghost_bhp View Post
cool, was tried years ago

https://www.youtube.com/watch?v=eLbct-xel68

don't know if it actually was for sale!


That's the prototype for these http://www.atpower.com/products/hond...4-fd2-dbw-45mm

Been talking to them today regarding them
Carlnike is offline  
post #12 of 31 (permalink) Old 21st July 2016, 21:36
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Ecutek or flash pro guys?? What's the pros and cons of both???

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #13 of 31 (permalink) Old 21st July 2016, 22:03
Supporter
 
Typersam1's Avatar
 
Join Date: 26th April 2013
Location: Bristol ENGLAND
Posts: 1,775
Thanks: 45
Thanked 145 Times in 137 Posts
iTrader: (6)
The ecutek is better overall as allows the tuner to access more the only downside being that the map stays with the car so no resale value if your worried about that sort of thing
Typersam1 is offline  
post #14 of 31 (permalink) Old 21st July 2016, 23:06
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
I plan on getting an fn2 next year and having it for years so sounds like the ecutek could be a good option, do you know if it comes with lots of maps to choose from or do u have to make them yourself??

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #15 of 31 (permalink) Old 21st July 2016, 23:32
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Anyone know how you purchase an Ecutek suite??

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #16 of 31 (permalink) Old 22nd July 2016, 06:31
Supporter
 
Typersam1's Avatar
 
Join Date: 26th April 2013
Location: Bristol ENGLAND
Posts: 1,775
Thanks: 45
Thanked 145 Times in 137 Posts
iTrader: (6)
You get a map at a price mate, then different maps, auto lip, and flat foot shifting are all extra cost if you want those functions
Typersam1 is offline  
post #17 of 31 (permalink) Old 22nd July 2016, 07:34
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
So u can't buy a unit for tuning at home as u can with the flash pro??

If that's the case then surely the flash pro trumps ecutek by far.

Ecutek's website talks about the oppertunity to have 16 custom maps and swap them in under 10 seconds, what's the point if u can't do it yourself!!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #18 of 31 (permalink) Old 22nd July 2016, 09:52
Supporter
 
Typersam1's Avatar
 
Join Date: 26th April 2013
Location: Bristol ENGLAND
Posts: 1,775
Thanks: 45
Thanked 145 Times in 137 Posts
iTrader: (6)
Not sure if I'm 100% correct on that but it's how I'm aware that it works at present
Typersam1 is offline  
post #19 of 31 (permalink) Old 22nd July 2016, 11:22
Supporter
 
Jamesoxborrow's Avatar
 
Join Date: 10th April 2016
Location: Weymouth, UK ENGLAND
Posts: 903
Thanks: 7
Thanked 104 Times in 97 Posts
iTrader: (0)
Having just looked into it a bit more, I think your right which means I will be going flashpro!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Jamesoxborrow is offline  
post #20 of 31 (permalink) Old 22nd July 2016, 19:48
Supporter
 
Leejay-B's Avatar
 
Car: None
Join Date: 2nd April 2013
Location: Surrey, UK ENGLAND
Posts: 1,461
Thanks: 218
Thanked 121 Times in 120 Posts
iTrader: (3)
Garage
You can switch between the maps yourself on ecutek.

You just pay extra when mapping car for more maps and functions. Once they are set then very easy to switch around.

Useful for fuel grade changes, or say a decat and catted map. Plus auto blip, fait foot shift and launch control are nice features if you want them.
Leejay-B is offline  
Reply

  Civinfo > Civic Type R > Type-R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome