Whiteline RARB noise problem - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 6th April 2013, 01:27 Thread Starter
 
Car: 2010 CTR CW FN2
Join Date: 4th September 2010
Location: Bucharest, Romania RO
Posts: 95
Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (1)
Whiteline RARB noise problem

I just installed on my 2010 FN2 front and rear antiroll bars from whiteline. Everything seemed fine until tonight..... we were 4 people in the car and with luggage and i heard some noises from the back, some knocking .......it sounds like something is touching the RARB....my guess it is the exhaust.....i did not get any chance to check it , will go next week to look under the car. Anyone experienced something like that?
phara is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 6th April 2013, 19:23 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2010 CTR CW FN2
Join Date: 4th September 2010
Location: Bucharest, Romania RO
Posts: 95
Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (1)
nobody???!!!

anyway i should add that i have OEM suspension
phara is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 6th April 2013, 19:48
Supporter
 
kipling's Avatar
 
Car: Mugen 90/200
Join Date: 13th February 2010
Location: UK ENGLAND
Posts: 253
Thanks: 64
Thanked 38 Times in 36 Posts
iTrader: (6)
I get a knocking/grinding noise when the car is cold and only if I do a tight turn, so usually when I'm pulling out my drive in the morning.
I don't worry about it, although I will have a look tomorrow to see if anything is close the the rear bar for it to be rubbing.
FYI I have the Bilstein b14 Coilovers with the RARB.
kipling is offline  
Thanks to kipling from:
 
post #4 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 11:59 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2010 CTR CW FN2
Join Date: 4th September 2010
Location: Bucharest, Romania RO
Posts: 95
Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (1)
What you say sound more like the noise i had some time ago......but from the front axle....not related to whiteline ARB. If you have a chance to check it let me know what it is.......maybe some pictures....
phara is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 12:02
Frood Dood
 
Karlos76's Avatar
 
Car: Nismo Qashqai
Join Date: 24th June 2011
Location: King's Lynn, UK ENGLAND
Posts: 1,544
Thanks: 212
Thanked 426 Times in 352 Posts
iTrader: (9)
Had a look at mine when in for a service last week - when you installed the ARB did you make sure the was some loseness in the brake line?
Karlos76 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 14:26 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2010 CTR CW FN2
Join Date: 4th September 2010
Location: Bucharest, Romania RO
Posts: 95
Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (1)
I didn't installed it myself so i cant say how are the brakelines. Why??
phara is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 15:42
Supporter
 
leigh's Avatar
 
Car: 2009 CW CTR
Join Date: 5th August 2011
Location: Stoke on Trent ENGLAND
Posts: 2,335
Thanks: 687
Thanked 391 Times in 351 Posts
iTrader: (41)
Mines all polybushed, spoon rigid collar kit and buddyclub rsd coilovers and it was silent and i then had the rear anti roll bar fitted and j's racing c pillar bar and I get the old creaking on uneven roads. Worth checking the brackets are spaced correctly as on oem and milltek exhaust it's a tight fit due to size of rear box.

Also the more rigid you make the car the more creaks you'll start getting.
leigh is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 17:43 Thread Starter
** Thread starter **
 
Car: 2010 CTR CW FN2
Join Date: 4th September 2010
Location: Bucharest, Romania RO
Posts: 95
Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
iTrader: (1)
Yes ....i know what you say Leigh but i am not talking about creaks ......something is really knocking on something else down there.
phara is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 7th April 2013, 18:16
Supporter
 
leigh's Avatar
 
Car: 2009 CW CTR
Join Date: 5th August 2011
Location: Stoke on Trent ENGLAND
Posts: 2,335
Thanks: 687
Thanked 391 Times in 351 Posts
iTrader: (41)
Quote:
Originally Posted by phara View Post
Yes ....i know what you say Leigh but i am not talking about creaks ......something is really knocking on something else down there.
If its knocking then I'd say the u clamps that hold it to the rear beam need spacing further apart. If I followed the instructions then the brackets hit the exhaust back box so I spaced them to clear. So might be worth checking.
leigh is offline  
Reply

  Civinfo > Civic Type R > Type-R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Faults Engine noise problem? HELP exoticjuicedrink Engines and Transmission (8G) 34 5th April 2013 22:18
Suspension Whiteline drop links parsco Wheels, Tyres, Suspension and Brakes (8G) 5 16th June 2012 12:54
Suspension rarb installed today and martelius coste1l Wheels, Tyres, Suspension and Brakes (8G) 58 18th April 2012 15:56
Brakes Brake noise. Problem!!! Desert Warrior Wheels, Tyres, Suspension and Brakes (8G) 4 13th February 2012 13:19
Transmission Problem with metallic noise gamello Engines and Transmission (8G) 2 4th November 2008 09:28

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome