Gauges diagnostic - Civinfo
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 6th October 2007, 17:23 Thread Starter
Supporter
 
Munro's Avatar
 
Join Date: 10th August 2007
Location: Scotland GB
Posts: 1,990
Thanks: 120
Thanked 170 Times in 131 Posts
iTrader: (2)
Garage
Gauges diagnostic

Discussion thread for Gauges diagnostic. If you would like to add a comment, click the Post Reply button.
Munro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 6th October 2007, 17:30 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Munro's Avatar
 
Join Date: 10th August 2007
Location: Scotland GB
Posts: 1,990
Thanks: 120
Thanked 170 Times in 131 Posts
iTrader: (2)
Garage
Gauges Diagnostic Query ?

I just tried this but all I managed was to do was to re set my fuel computer !

Can someone advise what is the starting point - Ignition off or Ignition on II before you start the sequence ? I tried both but could not get it to work either way.

Thanks
Munro is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 8th October 2007, 13:05 Thread Starter
Supporter
** Thread starter **
 
Munro's Avatar
 
Join Date: 10th August 2007
Location: Scotland GB
Posts: 1,990
Thanks: 120
Thanked 170 Times in 131 Posts
iTrader: (2)
Garage
I also tried using Ignition I as a starting point and it still didn't work. At least I did not accidentally reset my fuel computer this time.
Munro is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 29th April 2009, 17:43
 
b.mixopoulos's Avatar
 
Car: 2008 CTS deep bronze
Join Date: 26th April 2009
Location: Larissa, Greece GR
Posts: 80
Thanks: 30
Thanked 8 Times in 8 Posts
iTrader: (0)
gauges diagnostic

hello, I have just do it and it works.but I have a question.what means the ''error 2'' message which appears in the main display after the 3 white dots stop flashing;
b.mixopoulos is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 23rd June 2010, 14:09
 
gecko guy's Avatar
 
Join Date: 21st June 2010
Location: Phil. Manila PH
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: (0)
Nice to see this!
We also learned about this feature in TFD and it helped me when I had troubles with DTCs because of the aftermarket alarm that I installed...hence the alarm went out hehehe
gecko guy is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 23rd March 2013, 13:42
 
Neverhadone's Avatar
 
Join Date: 16th May 2011
Location: NL NL
Posts: 134
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 11 Posts
iTrader: (0)
I cannot get the procedure to work Does it only work om mph-cars or non-OEM HID? Or do you need to be in a specific view on the boardcomputer?

Also step 5 seems to be incorrect since according to Honda you should tap the SEL/RESET button 4 times instead of three
Neverhadone is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 24th March 2013, 04:53
Super Moderator
 
Grayfox's Avatar
 
Car: '11 Impreza R Special
Join Date: 1st February 2012
Location: NSW, Australia AU
Posts: 7,124
Thanks: 93
Thanked 1,010 Times in 891 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
here is how i do it.

Start with the light set to off not auto.

1: Push and hold the sel/reset button with left trigger finger(right trigger finger if using a LHD car)

2: Set lights to sidelights using right hand(Left if using a LHD car)

3. Turn the ignition to pos II using right hand(left if using LHD car).

4: Within 5 sec., turn the headlights OFF, then back to sidelight and OFF again using right hand(left if using LHD cart).


this info is also in the service manual and it is 3 times as i do a check before i send my car in for service.

5: Within 5 sec., release the SEL/RESET switch button, and then push and release the button three times repeatedly.

works for me.
Grayfox is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 24th March 2013, 11:30
 
Neverhadone's Avatar
 
Join Date: 16th May 2011
Location: NL NL
Posts: 134
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 11 Posts
iTrader: (0)
Fixed, since i have OEM hid i had to perfom it using sidelight instead of dipped/main beam.
Neverhadone is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 24th March 2013, 13:26
Super Moderator
 
Grayfox's Avatar
 
Car: '11 Impreza R Special
Join Date: 1st February 2012
Location: NSW, Australia AU
Posts: 7,124
Thanks: 93
Thanked 1,010 Times in 891 Posts
iTrader: (0)
Eco display Eco display
Garage
I have stock halogens but since i park in the garage they turn on when i put the car to pos II i use sidelights.
Grayfox is offline  
Reply

  Civinfo > Knowledgebase (Wiki) > Wiki Article Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Civinfo forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Your User Name is the name that appears by all your posts on the forum, and so should not be your email address.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[HOW TO] Do dashboard self-diagnostic szegri This is How To ... (Guides Only) (8G) 118 2nd December 2013 01:58
MICU diagnostic moinfo Wiki Article Discussion 2 23rd June 2010 14:03
Radio diagnostic skam Wiki Article Discussion 0 20th September 2007 16:01
Satnav diagnostic menu seejayess Wiki Article Discussion 0 27th August 2007 16:34
Radio Diagnostic mode on radio Bungle Ipods, MP3 Players and ICE (8G) 8 14th August 2007 21:31

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome