2006+ Honda Civic Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Discussion Starter #1
Hi guys, serial lurker in this forum, first of you guys are great for the wealth of knowledge and great advice given to others, please move to the right place.

So here goes I'm not the only one to describe this issue but I haven't found a solution.

My car is 07 fn2 40k miles. Well serviced as in: stock parts all from this year include rebuilt 3rd gear+clutch, new plugs, new gen air filter, Fuchs Titan 5w40 oil, the car is as intended by Honda except a quaife lsd (what a difference)

The problem I have is when the car is upto temp(not the cold kangarooing everyone seems to have) it has a hesitation from say 5% to 25% throttle when pressed fast it bogs down. I have read similar posts described a bit better than I can. I'm sure it's the same issue these cars suffer from. I have just changed lamba primary as this affects the a/f mix. Definitely feels like the car is wrong mix or timing is off,

It runs perfect at full vtec and also fine when just following the flow of traffic. This mid throttle lag hesitation thing is driving me bonkers.

Any ideas would be great I can't keep on throwing money on unnecessary parts I'm not tight but it's costing a fortune. A mechanic would say it's fine but I know it's just not right, i don't have hondata to log it as its a stock lump stock air box. 32ish mpg It prefers shell vpower. A old school mechanic said it could be a crank sensor, but I don't understand how it could be this. At 40k it can't be a stretched timing chain. This week I've considered going back to 5w30 oil but have been told oil would not do this. There is no engine light, the Valve clearance have not been done but they are quiet even from cold.

Please try your best guys I can't sell the car I saved a long long time for this car and couldn't take the hit selling it. I normally keep cars 7years plus. Thanks in advance Alex
 

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Discussion Starter #3
Hi buddy I did wonder that. But can't find any info on one playing about. If it was blocked I.e service kit time, it would play up at idle or on full throttle. Cheers
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Yes a faulty pump would affect top end as well.

How about sticky throttle body? Perhaps its sticky in the 5-25% region and frees up after that?
 

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Discussion Starter #6
It was all services in January and new plugs last month, I'm sure it's not a service issue.

I'm not sure if you can service/clean a drivebywire throttle body. As moving it could damage the motor maybe?
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Im not certain either.

This guy has a video on it, not as straight forward as I thought it would be.


Better wait for other suggestions first.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top