2006+ Honda Civic Forum banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Hi im in desperate need of some help
I have recently fitted a vibe slick series
Sub and amp with a line out converter
From the rear speakers its all working
But when its on 28+ on volume it cuts out
So i have no sound at all and the only way
To get it back is to turn ignition off and then
It makes a weird noise then i put the ignition
Back on and it works again any one else had
These problems?

Thankyou i hope you can help
 

·
Registered
Joined
·
337 Posts
Sounds like the amplifier is going into protect mode. Therefore your trying to play the volume louder than possible. You can turn the gain down on the amp in order to turn the headunit volume up.
But remember, the gain on the amp is not a volume control. If the gain is too high you will either damage the amp or the sub.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #3
Hi thankyou for your reply,
Thats what i thought but iv turned the amp so theres
Hardly any bass and it still cut out? Been through all the
Wiring again the loc is connected to the left and right speaker
Cables and the locs earth cables connected to the negative
Cables left and right like the power if thats right or do i earth them to ground?
 

·
Registered
Joined
·
337 Posts
Which LOC are you using?
The ones I've used in the past are connected the same way you have ie left - left + right - right + to the speaker termals
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #8
Hi yes i think i have done it right so i join
The grey+ and grey - together and connect them
To the + in the car same for the whites - or do i join one to power and other
To the negative?
 

·
Registered
Joined
·
337 Posts
Hi yes i think i have done it right so i join
The grey+ and grey - together and connect them
To the + in the car same for the whites - or do i join one to power and other
To the negative?
firstly are you connecting the LOC at the radio end or the speaker end?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #13
Wow i owe you big time thankyou so much!

I have wired the loc wrong - the way its worded sounds like you connect the two wires together but you dont they are seperate i will try this and let you know how i get on fingers crossed thanks again!!
 

·
Registered
Joined
·
337 Posts
sorry i didnt realise the image was cut off
connect the grey wire to the right speaker positive (+) terminal.
Connect the grey/white wire to the right speaker negative (-) terminal.
Connect the white wire to the left speaker positive (+) terminal.
Connect the white/black wire to the left speaker negative (-) terminal.
 
1 - 15 of 15 Posts
Top