Φωτος παρακαλούμε..!εγω μετα απο μεγαλο ψαξιμο,ταλαιπωρια και πεταμα λεφτα,κατεληξα σε τοποθετηση SRI K&N 57i kit,που την τροποποιησα ετσι ωστε να την κανω cai με φ70 ανοξειδωτη σωληνα και να τραβαει αερα απο τον θολο,με φιλτροχοανη κ&n και drycharger.αποτελεσμα σε ηχο και αποδοση,οπως την injen.
Παρουσιαζει ενδιαφερον η τροποποιηση. Καμμια φωτογραφια απο την παραπανω υλοποιηση;εγω μετα απο μεγαλο ψαξιμο,ταλαιπωρια και πεταμα λεφτα,κατεληξα σε τοποθετηση sri k&n 57i kit,που την τροποποιησα ετσι ωστε να την κανω cai με φ70 ανοξειδωτη σωληνα και να τραβαει αερα απο τον θολο,με φιλτροχοανη κ&n και drycharger.αποτελεσμα σε ηχο και αποδοση,οπως την injen.
λειαν συντομως!Παρουσιαζει ενδιαφερον η τροποποιηση. Καμμια φωτογραφια απο την παραπανω υλοποιηση;
Εγω εχω φορεσει την cai της injen![smilie=geesturbed.:!!!
Την εχει βαλει κανενας αλλος απο εδω?:duck:
Σορυ αλλα δεν αντεξα :laugh:![/quote]
Κ εγώ !!
![]()
Εγω εχω φορεσει την CAI της Injen![smilie=geesturbed.:!!!
Την εχει βαλει κανενας αλλος απο εδω?:duck:
Σορυ αλλα δεν αντεξα :laugh:![/quote]
me too..
θα το σκεφτω...δεχεσαι και παραγγελιες;![]()
θα το σκεφτω...γιατι,δεν σε ικανοποιει,η injen;σαν το ετοιμο το cai,δεν υπαρχει.αυτη την cai που τροποποιησα,ειναι μια εσχατη λυση,για αυτους που εχουν κανει το λαθος και αγορασαν sri 57i kit k&n.ετσι ωστε το μοτερ να ρουφαει φρεσκο αερα και οχι τη καψα του μοτερ.
φυσικα αν εχεις στοιχειωδης γνωσεις πανω σε αυτο που κανεις,μπορει να γλιτωσεις και να γλιτωσουν και αλλοι χρηματα!!![smilie=thatworks.g:[/quote]
εχεις αλλαξει και εξατμιση?
οχι ακομη.εχεις αλλαξει και εξατμιση?