1,081 Posts
Καλησπέρα σε όλους.Τον Μάιο που μας πέρασε,μετα απο πολυ ψαξιμο και επιλογες που οταν πληκτρολογουσε ο μηχανικος το vin με απετρεπε,αγορασα από ένα παλικάρι που εργάζεται μέσα στο Σ,ένα type s vivid blue πραγματικά σε καλή κατάσταση με 48000χλμ.Το αυτοκίνητο όλους αυτούς τους μήνες το χαίρομαι με κάποια μικρά προβλήματα που ηθελα να ωριμασουν για να τα γραψω ολα και ας γινω κουραστικος.Καλωσορίζω τον εαυτό μου στο club
"Τρίζει ο συμπλέκτης σου; Χαλάρωσε και απόλαυσέ το"
Μετά από 23.000 χμ καταλαβαίνω το τρίξιμο όταν σηκώνω το πόδι σιγά σιγά (προς τα τελειώματα), με 1η δηλαδή. Στις υπόλοιπες αλλαγές δεν καταλαβαίνω κάτι γιατί είναι απότομη η κίνηση.
Θα γίνει χειρότερο ή μέχρι εκεί;
Το μεγαλύτερο θέμα μου λοιπόν ήταν ο συμπλέκτης "θορυβος" ακριβώς όπως το περιγράφει.Έψαχνα στεναχωρημένος να βρω τι θα κάνω καθώς είμαι και περίεργος σαν χαρακτήρας ειδικά με τριξίματα.Βλεπω σπασμένη μια πλαστική ροδέλα κάτω στο πεντάλ άσπρη,την πλακώνω με spray σιλικόνης τίποτα.Πέρασε καιρός,Πήρα μια σήρυγγα γεμισα λαδι πετρελαιομηχανης χοντρο ,έβγαλα την βελόνα και προσάρμοσα ενα σαν καλαμάκι που έχουν τα wd-40 για μικρες περιοχές ώστε να μπορώ να το χώσω μέσα σε ένα μικρο ανοιγμα που σου δίνει το τρομπάκι.Eφαγε γυρω στα 10ml και από τότε έχω κανει 5000χλμ δεν έχει ακουστεί τίποτα.Ημουν τυχερος!
Το άλλο θέμα μου είναι το ηχείο του οδηγου μαζι με το tweeter.Δεν λειτουργεί απο την μέρα που το πηρα.Και προσπαθω να μην βαλω τον εαυτο μου σε σκεψη να βγαλω την ταπετσαρία κάτι που δεν μου είναι δύσκολο.Απλα λέω μηπως υπαρχει λογος που τα εχει ξεσυνδεσει καποιο χερακι.Και λέω ¨ξεσυνδέσει¨ γιατι είδα το tweeter εκτος.
Ενα αλλο θεμα είναι το καπω και τα σημαδακια του.Πηρα ενα στικακι χρωματος με βαση τον κωδικο του και σενιαριστηκε δεν μπορω να κανω κατι,περαστηκε και αλοιφη.
Οι τριγμοί στο τεμπέλη και στο καλυμμα των ταχυτητων λυθηκαν με αυτο το προστατευτικο σφουγγαρακι.Θα το βρειτε μπολικο σε συσκευασιες με hardware pc που οι περισσοτεροι εχουμε...
Επισης ειχαν γινει γρατζουνιες στο κομματι της περιοχης του στροφομετρου καθως ειναι πολυ ευαισθητο.Επανηλθε με την αλοιφη της QUIXX για πλαστικα και λιγο τριψιμο!
Στο αυτοκίνητο έκρινα σωστό να αλλάξω το παραφλου πάλι με γνησιο και κανω μια δοκιμη με γνησιο λαδι της honda 0w-20 ενω φόραγε 5w-40.πραγματικά ο r18 με το λάδι αυτό είναι αγνώριστος.φθάνει να δουμε ποσο θα καψει.
Και αλλες μικρες λεπτομέρειες που δεν μπορώ να θυμηθώ.Παντως δεν υπάρχει η 8η γενια ειδικα το εσωτερικο ειναι αλλού.