2006+ Honda Civic Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Καλησπέρα στην ομάδα, ξεκινάμε τη χρονιά δυναμικά με κωδικό βλάβης P0420 (catalyst system efficiency below threshold bank 1) και παρακαλώ για πιθανές προτάσεις, αν γίνεται εκτός από αντικατάσταση λάμδα η καταλύτη.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Eλπίζω να μην λειπει ο καταλύτης απο κατω.
Όχι εντάξει, ο καταλύτης είναι στη θέση του. Τώρα σε τι κατάσταση ειναι εσωτερικά δεν ξέρω..
Μερικοί ξενοιασαν από την ενοχλητική ένδειξη με καθαριστικό καταλύτη και Λ. Άλλοι ήταν θέμα φίλτρου βενζίνης, άλλοι ανέφεραν βαλβίδα EGR, ακόμη και διαρροή καυσαερίων από την πολλαπλή.. Είναι σύνθετο το θέμα γενικά. Γι'αυτό το καλύτερο είναι να πας βήμα βήμα ώστε να αποκλείεις μια μια τις πιθανές αιτίες.
Γνωρίζει κανείς κάποιο διαγνωστικό βλαβών που να αναλύει εκτενέστερα τη βλάβη; Γτ τα κλασικά διαγνωστικά μέχρι εκεί φτάνουν την ανάλυση της βλάβης;
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
ερώτηση,
3 δοχεία καθαριστικό για μπεκ σε ρεζέρβα 1/3 εννοείς??
μάλλον η αυτόματη διόρθωση φταίει και ήθελες να γράψεις ρεζερβουαρ έτσι???
δυο τρία ποστ πίσω λέει ο άλλος για δύο μόνο, το ένα σύμφωνα με τις οδηγίες του και το άλλο μετά από μια βόλτα και με γεμάτο τεπόζιτο...
επίσης υπάρχει καθαριστικό για καταλύτες???
Μπορείς να μου στείλεις ποιο ποστ είναι αυτό γτ δεν το βρίσκω;
Υπάρχει για καταλύτες και Λ π.χ. το P1180 oxicat της protec.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Καλημέρα, όντας από Κύπρο δε θυμάμαι το ντεπόζιτο καυσίμου πως είναι στην Ελληνική αργκό... Στη Κύπρο ας πούμε είναι τανγκι (από το αγ. tank).
Εγώ θα το έκανα με 3 για να είναι το μίγμα του φαρμάκου πλούσιο και μετά όταν αδειασει το ρεζερβουάρ βενζίνης 98+.

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk
Και τα 3 δοχεία καθαριστικού ταυτόχρονα στο ίδιο τανκ; Η 3 διαδοχικά γεμίσματα και από 1 καθαριστικό σε κάθε γέμισμα;
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Καλησπέρα και πάλι! Μου είχε ανάψει ένδειξη μηχανής με κωδικό βλάβης P0420 και προσπάθησα να διορθώσω με καθαριστικο καταλύτη και Λ (συγκεκριμένα ένα δοχείο καθαριστικό μέσα στο ντεπόζιτο). Πλέον δεν βγάζει αυτήν την ένδειξη αλλά 3 καινούριες. P0104-P2055-C1555. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικο;
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Περιπλέκονται τα πράγματα:
P0104 Mass Air Flow MAF Circuit Intermittent
P0104 Mass Air Flow (MAF) Circuit Intermittent/Erratic (obd-codes.com)
P0104 Code Mass Or Volume Air Flow Circuit Intermittent (With Video) (autocodes.com)

P2055 Reductant Injection Valve Circuit High Bank 1 Unit 2
P2055 Reductant Injection Valve Circuit High Bank 1 Unit 2 (obd-codes.com)
P2055 Code Reductant Injection Valve Circuit High Bank 1 Unit 2 (autocodes.com)

C1555 Honda Thats Engine Fault Code Meaning - C1555 Honda Thats Engine Trouble Code - How To Fix C1555 Honda Thats | EngineFaultCode.com

Άσχετα error μεταξύ τους.

Έκανες κάτι άλλο εκτός από το να ρίξεις το καθαριστικό;
Το χρησιμοποίησες στη σωστή αναλογία;
Όχι τίποτα άλλο... Ακριβώς όπως έγραφε στις οδηγίες.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Ελειψη ζεστού αέρα στην καμπίνα είτε στο low είτε στο hi η ίδια θερμοκρασία, υπεύθυνος ο συνήθης ύποπτος, σπασμένο το μπράτσο στο μοτέρ ελέγχου ζεστό κρύο.

Δεν είχα ασχοληθεί και πίστευα ότι είναι δύσκολο να βγεί αυτός ο μηχανισμός αλλά τελικά είναι αρκετά εύκολο, βρίσκεται σε προσιτό σημείο ακριβώς πίσω από την θύρα OBDII και αφαιρείτε εύκολα με τρείς βίδες αφού πρώτα βγάλεις το πλαστικό κάτω από το τιμόνι και επίσης ένα μικρό πλαστικό πλαϊνό κομμάτι από την κεντρική κονσόλα.
a heater arm broken.jpg
b heater arm broken.jpg


Όπως έχω γράψει και πιο παλιά έχω ένα αρχείο του συγκεκριμένου μπράτσου για 3D εκτύπωση οπότε λέω να το δοκιμάσω, την εκτύπωση την έκανε φίλος το υλικό απ’ ότι μου είπε λέγεται PLA και είναι από τα πιο απλά και φτηνά υλικά, για το κόστος ούτε κουβέντα (από μια έρευνα που έκανα είναι κάπου στα 50 λεπτά του ευρώ).
c PLA heater arm b.jpg
d PLA heater arm.jpg


Το αποτέλεσμα τώρα με εξέπληξε ευχάριστα, οι διαστάσεις είναι ακριβώς ακριβώς ίδιες με το πρωτότυπο με ακρίβεια δέκατο του χιλιοστού, αυτός που το σχεδίασε έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά.

Απ’ ότι μπορείτε να δείτε το σώμα του νέου μπράτσου είναι γεμάτο με υλικό, (δεν έχει τα νεύρα που είχε το παλιό) και πιστεύω ότι είναι πιο γερό (στο σημείο που έσπασε το παλιό τουλάχιστον)
e heater arm.jpg
f heater arm.jpg


Τοποθετήθηκε και δουλεύει μια χαρά ο χρόνος θα δείξει πόσο θα αντέξει, εάν σπάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το εκτυπώσω με ανθεκτικότερο υλικό.

Για την ώρα με μηδέν κόστος είμαι μια χαρά.

Εννοείτε ότι όποιος θέλει το αρχείο για 3D εκτύπωση του μπράτσου ας μου στείλε Π.Μ με το email του να του το στείλω εδώ δεν «ανεβαίνει».
Θα μπορούσες μήπως να με βοηθήσεις λίγο με την τοποθέτηση του; Αρχικά τι πρέπει να λύσω για να έχω πρόσβαση; Έπειτα σκέφτηκα αν παίζει κάποιο ρόλο η θέση που τοποθετηθεί το μπράτσο σε σχέση με την επιλεγμένη θερμοκρασία στο καντράν. Ευχαριστώ.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Η ασφάλεια της εσωτερικής ασφαλειοθηκης για τον αναπτήρα εσωτερικά του τεμπέλη είναι στη θέση 28? Δεν δίνει καθόλου ρεύμα στον αναπτήρα, στην aux και στη θύρα δίπλα και ειπα να ξεκινησω απο εκεί.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Πρόβλημα με τις στροφές της μηχανής.. κατά τη διαδικασία φρεναρίσματος και ενώ επιβράδυνω και φτάνω να κινούμαι με μικρή ταχύτητα, μόλις πατάω συμπλέκτη για να βγάλω την ταχύτητα παρατηρώ ένα βουτηγμα την στροφών στις 500 στροφές και μετά κατευθείαν επανέρχεται στις 700 όπου και είναι σταθερά. Αποτέλεσμα είναι να τρέμει το αυτοκίνητο στιγμιαία σαν να πάει να σβήσει και μετά να ξανά παίρνει τα πάνω του...τι μπορεί να είναι;
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Αν κάπου υπάρχει ροδέλα στην κονσολα τότε από εκεί αλλάζει στριφογυρίζοντας την... τουλάχιστον στα 8ης γενιάς τα εργοστασιακά ράδιο έτσι αλλάζουν σταθμό.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Καλησπέρα στην ομάδα, ακούω ένα κροτάλισμα στην περιοχή του δυναμό κοντα, κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης και μέχρι να αναπτύξει λίγη ταχύτητα, κυρίως όταν είναι κρύο...το κάνει με όλες τις ταχύτητες ακομα και με νεκρά όταν πατάω μικρό γκαζιες με λίγες στροφές.τι μπορεί να είναι;
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Έχω ένα μηνα που τις ρύθμισα, οπότε δεν νομίζω να είναι από εκεί..αφήνω ένα πολύ μικρό περιθώριο να μην ρυθμίστηκαν σωστά αν και ο μάστορας είναι πολύ γνωστής του συγκεκριμένου μοντέλου.
Έχω μια υποψία ότι ευθύνεται η καδένα επειδή του έβαλα λίγο πιο χοντρό λάδακι 10w40.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Το πήγα δύο φορές αλλά είχε προλάβει και είχε ζεσταθεί και δεν το έκανε.. θα ξανά πάω πρωί πρωί... Μπορεί να είναι και πυρρακια πιστεύεις από κακή ρύθμιση;
 
1 - 18 of 18 Posts
Top