2006+ Honda Civic Forum banner
1 - 20 of 22324 Posts

· A. Senna
8,155 Posts
Το κοκκινο ειναι απο τα πιο "μαπα" χρωματα στο Civic, και δεν ειναι και μεταλλικο..

· A. Senna
8,155 Posts
Η συγκεκριμενη μυρωδια ειναι απο τον καταλυτη..

· A. Senna
8,155 Posts
Καλησπερα σε ολους...
Το αμαξι τραβαει δεξια. Δεν εχω πεσει σε λακουβες. Δεν εχω ανεβει σε πεζοδρομεια. Εχω 10000 χμ.
Καναμε στο service σκαντζα τα εμπρος ελαστικα δεξια-αριστερα.
Συνεχιζει να τραβαει δεξια ακομα περισσοτερο.
Εχει κανεις καμια ιδεα? Εχει συμβει σε κανεναν αλλον? Μια απλη ευθυγραμιση θα θελει, ή να ψαξουμε για κατι αλλο?
Χιλια ευχαριστω εκ των προτερων...

Εχει συμβει και σε αλλους εδω στο φορουμ..

Το προβλημα φαινεται να ειναι στην γωνια καμπερ, και λυνεται με 2 καμπεροβιδες (γνησιες, αλλαζονται εντος εγγυησης), που δινουν την δυνατοτητα να ρυθμιστει εκ νεου η γωνια καμπερ (με τις υπαρχουσες βιδες δεν υπαρχει δυνατοτητα της ρυθμισης αυτης).
Εννοειται οτι θα γινει και ευθυγραμμιση αφοτου αλλαχτουν αυτες οι καμπεροβιδες, και το προβλημα σου κατα 99% θα λυθει..;):d

· A. Senna
8,155 Posts
Να ρωτισω και κατι αλλο? Στο service των 10000 αλλαξαμε λαδια και φιλτρο. Εβαλαν και τα 4 λιτρα μεσα, 10-40.
Ενταξει ειναι? Ενω το 10-40, και η ποσοτητα.
Επισης με το θορυβο το πρωινο στο πισω δεξι αμορτισερ-φρενο, δεν εχουμε καταλαβει ακομα. Τι γινεται με αυτο? Ειναι το αμορτισερ τελικα, το τακακι απο το χειροφρενο? Στη honda δεν εχουν βγαλει ακομα ακρη και φυσικα δεν το εχουν διορθωσει. Το εχει επιδιορθωσει κανενας? Χρειαζεται να ανυσιχω και να τους πιεσω να αλλαξουν κατι?
Χιλια ευχαριστω και παλι...

Ναι το 10-40 ειναι μια χαρα (εντος προδιαγραφων) , μερικοι ωστοσο βαζουν 5-40 (πιο racing..). Την ποσοτητα θα την ελεγξεις με τον δεικτη λαδιου και εισαι ΟΚ..
Οσο για τον θορυβο, δεν ειναι τιποτα το ανυσηχητικο, μονο ενοχλητικο μπορει να ειναι (σε εμενα πολυ σπανια το εχει κανει).. Πολλοι λενε οτι ειναι τα τακακια απο τα φρενα (χειροφρενο), τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται επισημα στα συνεργεια της Ηοnda και αλλοι λενε οτι ειναι το αμορτισερ αφου στα πρωτες στιγμες που δουλευει δεν υπαρχει η σωστη λιπανση του, με αποτελεσμα να κανει για πολυ λιγο στην αρχη τον συγκεκριμενο θορυβο. Εγω στην θεση σου δεν θα εκανα τιποτα, αφου δεν ειναι τιποτα το συγκλονηστικο ουτε και τιποτα το παραξενο (εκτος εαν ακουγεται πολυ και στην συνεχεια και οχι μονο στην αρχη, στα πρωτα μετρα που κινειται το οχημα)..Μην ανυσηχεις..;):cool:

· A. Senna
8,155 Posts
Αυτό με το κεντρικό κλείδωμα μου το κάνει κ μένα.. Μόλις βέβαια ανοίξεις με το κλειδι, δουλεύει κανονικότατα! Επίσης, αρκετά συχνά τελευταία δεν κουμπώνει την 1η. Είμαι πχ στο φανάρι πάω να ξεκινήσω κ ο λεβιές πάει μέχρι τη μισή διαδρομή.. Αν κάνω κάτω-πάνω (2α-1η) την παίρνει αλλα αλλιώς όχι..!
Ε ρε τι έχουν να ακούσουν την αλλη βδομάδα που πάω για σερβις...

Αυτο με τον τηλεχειρισμο που δεν δουλευει ωρες ωρες εχει ξαναειπωθει..
Ειχα αναφερει οτι ειναι απο την πισω πορτα του πορτ παγκαζ αυτο.. Δεν κλεινει καλα (ή τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανεται το συστημα του κεντρικου κλειδωματος) και δεν δουλευει ο τηλεχειρισμος.

Την επομενη φορα που θα σας το κανει, απλα πιεστε λιγο την πορτα του πορτ παγκαζ να κλεισει (για να παρει την εντολη αισθητηρας-διακοπτης της πορτας (ετσι υποθετω οτι γινεται δηλαδη) ) και ξαναπατηστε το κουμπι του τηλεχειρισμου, θα δουλεψει 100%, δοκιμασμενο..

· A. Senna
8,155 Posts
Πάντως εγώ εδώ και 6 μήνες δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κλειδί.

Εμενα εδω και 20 μηνες που εχω το αμαξι μου το εχει κανει 2 φορες...

· A. Senna
8,155 Posts
eμενα που το κανει συνεχεια αυτο με το κλειδι, οσο και να πιεσω την πορτα του πορτ παγκαζ αρνειται να ξεκλειδωσει με το κουμπι...μηπως ειναι κατι αλλο?

Ξερω και εγω τι να σου πω.. Μηπως το δικο σου εχει οντως καποιο προβλημα στο κλειδι (ή στην μπαταρια ή αποσυντονισμος απο το κινητο σου τηλεφωνο ισως) του τηλεχειρισμου..
Εδω στο φορουμ οσοι εχουν κανει το παραπανω που ανεφερα το "προβλημα" λυνεται.. Και εμενα ενα παληκαρι μου το ειπε (Ελληνας κιολας) στο Αγγλικο τμημα με τα Faults..

· A. Senna
8,155 Posts
Νομίζετε ότι εμείς έχουμε σοβαρά προβλήματα; Πάρτε μια ιδέα για να εκτιμήσετε το δικό σας αυτοκίνητο. Σας υπενθυμίζω ότι το λινκ αναφέρεται στο αυτοκίνητο θαύμα της κατηγορίας, εκείνο που υμνούν τα περιοδικά στην χώρα μας.
vwclub.gr forum -> Προβλήματα

(Εύχομαι βέβαια σ' εκείνους και σ' εμάς να μην ξανασυμβεί τίποτα. Μην χλευάσετε απλά κάντε την σύγκριση. Δεν θα μπω σε φόρουμ γαλλικών ή ιταλικών διότι εκεί θα είναι χειρότερα.)

Αυτο εννουσαμε οταν λεγαμε καποτε οτι ενω εμεις ασχολουμαστε (κυριως) με τριγμους και "προβληματα" στα κλειδια, καποιοι αλλοι εχουν πολυ σοβαροτερα προβληματα οπως αισθητηρες Λ, κομπρεσορες, προβληματα ηλεκτρονικων-ηλεκτρικων (εγκεφαλοι-ηλ.καθρεπτες κτλ) και πολλα αλλα ΧΟΝΤΡΑ προβληματα που τους απασχολουν..

ΥΓ. Αυτοι εχουν και πολυ μικροτερης διαρκειας εγγυηση...

· A. Senna
8,155 Posts
Αναφέρεται στον πίσω άξονα αλλά δεν καταλαβαίνω το "cause the alloy has ben kirbed" :confused:
Που το βρήκες αυτό;

Υποτιθεται οτι "χαλασε-στραβωσε" ο πισω αξονας, αλλα δεν του το βαζουν στην εγγυηση γιατι εχει στραβια ζαντα (και θεωρουν οτι ο αξονας στραβωσε απο το χτυπημα που εγινε στην ζαντα)..

· A. Senna
8,155 Posts
Καλησπέρα........
Σήμερα καθώς προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την πηγή ρεύματος του αναπτήρα για να "δωσω" ρευμα στο σκουπάκι ανακάλυψα ότι "παρέδωσε πνέυμα".Ούτε ο αναπτήρας ανάβει.
Η πηγη ρεύματος στο χώρο αποσκευών όμως δίνει κανονικά ρεύμα.
Έχει τύχει σε κανέναν άλλον?Παίζει να είναι καμιά ασφάλεια καμμένη?
Καμιά συμβουλή πριν επισκεφθώ αντιπροσωπία?

Μαλλον η ασφαλεια θα ειναι, ελεγξε το.;)

• Like
Reactions: proctor

· A. Senna
8,155 Posts
Από ότι γράφεις καταλαβαίνω ότι ο φίλος σου, καταρχήν, το πηγαίνε "τσίτα" το r, εξού κ η αλλαγή τακακιών στα 10.000 χλμ. Οπότε με αυτή την λογική, καλά κάνει κ καίει κ λάδια, αφού έτσι είναι κατασκευασμένο το μοτέρ ! Με τα πιο χοντρά λάδια τώρα, 10-50 δλδ, δεν έχει ανάψει το λαμπάκι γιατί δεν "καίγονται" έτσι εύκολα τα λάδια... ;)

Συμφωνω! Επισης εαν λαβεις υπ'οψην οτι τα πρωτα λαδια ειναι πολυ λεπτα (μολυβδουχα ειδικα, για το στρωσιμο του μοτερ) τοτε καταλαβαινεις οτι πολυ λογικα του εκαιγε λαδια..

· A. Senna
8,155 Posts
Καλοταξιδο και καλα χιλιομετρα φιλε μου..

Βασικα και εγω τις πρωτες στιγμες (ωρες-μερες) που το ειχα οδηγησει, ακουγα σαν εσενα πολλα "περιεργα" και στην τελικη δεν ηταν τιποτα πχ ακουγα την ζωνη να χτυπαει στην κολωνα κτλ..

· A. Senna
8,155 Posts
Καλα τους εκανες!
Η διαφημιση και η δυσφημιση ειναι βαρια χαρτια..
Δεν πρεπει να πηγαινουμε και να ζηταμε κατι με κατεβασμενο το κεφαλι του στυλ "και ναι, και μηπως, και αν θελετε, και οταν μπορειτε", πρεπει να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ (γενικοτερα στις οποιεσδηποτε συναλλαγες μας)..

· A. Senna
8,155 Posts
Καλυτερα δεν μπορουσατε να τα πειτε..;):D:cool:

Δες και ενα λινκ που ειχε δωσει παλαιοτερα ο Σπυρος (Skam) για να καταλαβεις..

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showforum=108

· A. Senna
8,155 Posts
Παιδια μη δινετε links απο αλλα clubs και μαλιστα "αντιπαλων" αυτοκινητων!
Πρωτον δεν ειναι ωραιο, τι ειμαστε καγκουροφορουμ, red....s κτλ που τομονο που τους νοιαζει ειναι να αποδειξουν οτι τ αμαξι τους ειναι το καλυτερο-γρηγοροτερο του κοσμου??
Αν δει καποιος απο αυτα τα φορουμ οτι γραφουμε γι αυτους θα αρχισει σιγουρα "πολεμος" που δεν αρμοζει στο επιπεδο που προσπαθουμε να κρατησουμε και να βελτιωσουμε! Τετοια links αν τοκρινετε αναγκαιο να τα στελνουμε μονο με pm.

Το λινκ, ειναι 2η ή 3η φορα ποσταρισμενο, απο εκει και περα δεν ειναι κακο να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης..

· A. Senna
8,155 Posts
4. Απο την αρχή που αγόρασα το μωρό μου είχα παρατηρήσει το εξής: Στα πρώτα 7000χλμ άναψε η προειδοποιητική λυχνια σταθμης λαδιού. Επικοινώνησα με Σ και μου είπανε πως είναι τα πρώτα λάδια και χλμ και Επίσης πως ο κινητήρας τσιμπάει μια μικρή ποσότητα λαδιού για καλύτερη λίπανση στο χώρο καύσης (αν θυμάμαι καλα). Το ίδιο μου είχε συμβεί και στα 17.000χλμ και στα 28.000χλμ και τώρα στα 39.500χλμ. Σημειωτέον πως στην αλλαγή λαδιών των 7000 έβαλα λάδι FUCHS TITAN SUPERSYN 5-30W(ή 40W δεν θυμάμαι καλά) απο το συνεργείο. Στις επόμενες αλλάγες πήγα δικά μου λάδια τα AMSOIL ASL 5-30W 100% FULL SYNTHETIC και τώρα έφτασα στο σημείο να μην καίω σχεδόν καθόλου. Στην τωρινή αλλαγή εβάλα μαζί με τα λάδια το αντιτριβικό μετάλλων MOTORKOTE για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα, ο καιρός θα δείξει!). Όταν το ανέφερα αυτό στο παλικάρι που μου έκανε το service μου έδειξε ένα bulletin της honda που μιλούσε για μια αλλαγή στον 3ο κύλινδρο ή έμβολο της μηχανής(!!) για να περιοριστεί η κατανάλωση λαδιού.

Για αυτο το bulletin που λες, το εχουμε διαβασει και εδω στο αγγλικο κομματι (Faults), αλλα στην περιπτωση, νομιζω οτι χρησιμοποιεις πολυ "λεπτο" λαδι (0-30!), την στιγμη που η Honda συνιστα 10-40 ή 5-40 για τον κινητηρα μας:confused:. Εννοω δηλαδη οτι λιγο λογικο το βρισκω να σου τσιμπουσε λαδι;).

Για το 1, δεν το ηξερα, αν φαινεται να λυνεται το προβλημα τοτε ωραια, αν και εγω απλα απενεργοποιησα το ΤΑ-ΡΑ μιας και ειναι τελειως αχρειαστο..

· A. Senna
8,155 Posts
Δωρο θα του το δωσουν.
Εχει παρει και το νεο Accord, και δεν πιστευω να το εχει αγορασει.;)

· A. Senna
8,155 Posts
Αναφερει πουθενα οτι το εχει λυση μονος του το αμαξι-αναρτησεις ?

Αναρτησεις δεν ξερω εαν ελυσε, αλλα τα μισα threads στο HOW TO αυτος τα εχει ποσταρει..

· A. Senna
8,155 Posts
το προηγούμενο έχει...όχι το νέο. Πλέον δίνει feedback στην ίδια την εταιρεία για το μοντέλα της. Δεν έχετε ιδέα για την δυναμική του φόρουμ στην Αγγλία. 12000 τουλάχιστον μέλη...σας λέει κάτι; Βέβαια ξέρετε πια είναι η μεγαλύτερη κοινότητα εκτός Αγγλίας...εκείνη που έχει δικό της χώρο και γράφει στην γλώσσα της...:cool:

Αυτο ποιο ειναι?

http://www.civinfo.com/forum/honda-accord/15506-07-accord-sport-gt-2-2-a.html

Owing to a need to do 170 miles a day, I seem to have found myself in an 07 Accord Sport GT. It is a run-out special edition, with sports suspension and seats (and satin chrome bits) and all the usual satnav and HFT and toys from the EX.

So far, it feels perfect for the job in hand. The double-wishbone suspension and nice hydraulic steering make a real difference. :smile:

A huge thanks to Holdcroft Honda who did an amazing job (at a very nice price - the car is one of their demonstrators and in very nice nick).

Still have the Civ though, for hatchbacky kind of stuff.

Pottsy

· A. Senna
8,155 Posts
ρε συ αυτό είναι το παλιό...αγόρασε το τεστ ντραιβ της εταιρείας που διαφημίζει και στο σαιτ. Σίγουρα το πήρε "σκοτωμένα"...αυτό το φαντάζομαι και το υποθέτω.

Εχω στο μυαλο μου την εικονα του Accord προ facelift, και βλεποντας αυτην νομισα οτι ηταν το 08, εχεις δικιο..;)

1 - 20 of 22324 Posts