2006+ Honda Civic Forum banner
22221 - 22240 of 22324 Posts

· Registered
1,101 Posts
Κωνσταντίνε εδώ έχουμε turbo με το μαμά ψυγείο!
Αλήθεια, πως διαβρώθηκε το μαμά ψυγείο;
2 αλλαγες παραφλου γνησιο εχει κανει.μια το 17΄ που εκλεισε τα πρωτα 10χρονια απο το εργοστασιο και μια φετος μετα απο 5χρονια μαζι με θερμοστατη.Ενταξει δεν ειναι τρυπιο προφανως,απλα εκει που πιανει το διχτυ με τους πλαστικους νεροχυτες φαινεται επιφανειακα μια οξειδωση να την πω.Απλα με βαλε ο μηχανικος στο τρυπακι επειδη δεν κανουμε πειραματα με το αμαξι και οτι πρεπει να αλλαχτει αλλαζεται προληπτικα,απο το να με αφησει στο δρομο, αυτη ειναι η αληθεια.

· Registered
1,101 Posts
Πανο σε ευχαριστω για την γνωμη σου με επεισες.Πηρα σημερα ενα koyorad Κωδικός: HD2189K εφαμιλλο του εργοστασιακου να το εχω αποθηκη.

• Like
Reactions: panosm

· Registered
2 Posts
Καλησπέρα δεν πωλείτε μόνος του αλλά μαζί με το μοτέρ, εαν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω ενα αρχείο για 3D εκτύπωση του βραχίονα, το έχω εκτυπώσει και βάλει απο πέρυσι και για την ώρα δουλεύει μια χαρά, το αρχείο δεν ανεβαίνει εδώ δώσε μου ενα email να στο στείλω εαν σε ενδιαφέρει.
Καλησπέρα με ενδιαφέρει το αρχείο για 3D εκτύπωση

· Registered
1,101 Posts

Παρακαλω αν βλεπει ο admin @skam
να μεταφερει το σχολιο 27 στο random προς διευκολυνση ολων στο μελλον .
"known problems and spare parts list"

· Νίκος
civic 2007 1.8 fk2
3,276 Posts
Εχει το λίνκ στο known problems and spare parts list για να το κατεβάσεις, διαφορετικά δώσε μου ενα email για να στο στείλω

· Registered
23 Posts
Καλησπέρα σε όλους!
Ήρθε η ώρα να αλλάξω αμορτισέρ ελατήρια - έχει ακόμα της μαμάς πάνω 190.000 χλμ- και γενικά ότι μπορέσω γιατί το σιβικ χτυπάει και κουνιέται σαν Zetor πλέον...
Έχω διαβάσει όσα περισσότερα post μπόρεσα την τελευταία βδομάδα και έχω επικοινωνήσει με συμφορουμιτι για τα mad που έβαλε ο ίδιος.

Παρ όλα αυτά είμαι σε δίλημμα όσων αφορά τα πίσω ελατήρια.
Να σημειωθεί ότι δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα κρατήματα, οικογενειακό το έχω κάνει. Αν υπάρχει πρόταση να σηκωθεί και λίγο θα ήταν το ιδανικό.

Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι καλό θα είναι να αλλάχτουν ταυτόχρονα και ψαλίδια,ακρομπαρα κτλ, αλλά τα οικονομικά δεν είναι στην καλύτερη τους φάση, οπότε θα γίνουν σταδιακα.

Υ.Γ. δεν ξέρω αν έπρεπε να γράψω εδώ ή σε άλλη ομάδα, οπότε να με συγχωρατε.

· Premium Member
9,525 Posts
δεν πειράζει, έπρεπε να γράψεις στο service cost in Greece αλλά οκ...τουλάχιστον δεν άνοιξες νέο θέμα, κάτι που πρέπει να το αποφεύγουμε...
κάποιος έχει βάλει μεγαλύτερα ελατήρια πίσω αλλά έχει μπουκάλα φυσικού αερίου με αρκετό βάρος, νομίζω αν θυμάμαι καλά mad φοράει...
αν σηκώσεις μόνο το πίσω μέρος αλλάζεις το βάρος του αμαξιού και για μένα αυτό είναι επικίνδυνο στην οδηγική συμπεριφορά...
τα ακρόμπαρα ψαλίδια όπως και τα αμορτισερ είναι θέμα ασφάλειας, αν χρειάζονται αλλαγή τότε τα αλλάζεις άμεσα!!!

· Registered
23 Posts
Ναι μίλησα με το παλικάρι mad φοράει λόγω μπουκάλας υγραερίου.
Το δικό μου δεν έχει οπότε δεν νομίζω να βάλω τόσο ενισχυμένα, γιατί φαντάζομαι θα κοπανάει αρκετά.
Εγώ ρώτησα απλά τι φίρμα να ψάξω. Έχω καταλήξει σε KYB αμορτισέρ και ψάχνω ελατήρια τουλάχιστον τα πίσω μιας και το αμάξι έχει κάτσει πολύ.
Κάπου διάβασα για κάτι md όμως το γκουγκλαρο κ δεν βγάζει τίποτα.
Επίσης σίγουρα θα αλλάξω και τα μπαμ στοπ, για τα οποία αρχικά λέω να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία.
Αν έχεις εσύ να προτείνεις κάτι ευχαρίστως να ακούσω!

δεν πειράζει, έπρεπε να γράψεις στο service cost in Greece αλλά οκ...τουλάχιστον δεν άνοιξες νέο θέμα, κάτι που πρέπει να το αποφεύγουμε...
κάποιος έχει βάλει μεγαλύτερα ελατήρια πίσω αλλά έχει μπουκάλα φυσικού αερίου με αρκετό βάρος, νομίζω αν θυμάμαι καλά mad φοράει...
αν σηκώσεις μόνο το πίσω μέρος αλλάζεις το βάρος του αμαξιού και για μένα αυτό είναι επικίνδυνο στην οδηγική συμπεριφορά...
τα ακρόμπαρα ψαλίδια όπως και τα αμορτισερ είναι θέμα ασφάλειας, αν χρειάζονται αλλαγή τότε τα αλλάζεις άμεσα!!!

· Premium Member
9,647 Posts
Μετα απο πολυ πολυ καιρο γεια σας και παλι..υπαρχει καποιος που να εχει κανει επισκευη κρεμαγιερας ? Ξερει καποιος κατι για αυτο το θεμα ?

· Registered
117 Posts
Δεν σε συμφέρει, θα σου βγει η μία η άλλη με το να βρεις μια καλή μτχ. Εμένα είχε λίγο μποσικα και την άλλαξα τοτε που ταλαιπωροληθηκα με τα αμορτισέρ. Είχε 20000χλμ αυτή που είχα βρει. Θυμάμαι μαζί με βάση μηχανής ψαλίδια αμορτισέρ το αμάξι ήταν απλά αλλού σε ταξίδι. Είχα και μόνωση ουρανό πάτωμα, καπo, για Honda δεν άκουγες τπτ.

· Registered
593 Posts
Τι να πώ έχε το πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού σου και θα δείξει.
Περιπέτειες συνέχεια με τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου

Το ΣΚ στην Ελάτη. Στην ανηφόρα όλα καλά. Έρχεται η ώρα της επιστροφής όμως κ για 20' συνεχής κατηφόρα, η βελόνα θερμοκρασίας δεν κουνήθηκε ούτε χιλιοστό. Ήμουν με 2-3η στις ~2000 στροφές χωρίς γκάζι κ ελάχιστες φορές με νεκρά. Εν μέρει να καταλάβω ότι στις κατηφόρες χωρις γκάζι με ταχύτητα δεν υπάρχει καύσιμο αλλά να μείνει εντελώς κρύο; Για καλοριφερ ούτε λόγος. Μολις τελείωσε η κατηφόρα, η βελόνα μέσα σε 3 λεπτά ήταν σχεδόν στη μέση.

· Νίκος
civic 2007 1.8 fk2
3,276 Posts
Ρε συ Γιάννη αυτό δείχνει καθαρά οτι ο θερμοστάτης σου δεν σφραγίζει καλά γι αυτό δεν ζεσταίνεται στην κατηφόρα, επίσης το ρελαντί είναι αρκετό για να ζεστάνει τον κινητήρα.

• Like
Reactions: Samis and ngt

· Premium Member
9,525 Posts
εμένα ακόμα και μετά την αλλαγή θερμοστάτη, πάλι στην κατηφόρα (όχι σε μεγάλο βαθμό όπως πριν ) αναγκάζομαι και ανεβάζω λίγο θερμοκρασία στο καλοριφέρ...δηλ ενώ πχ είμαι στους 22 στην κατηφόρα το βάζω 23...

· Registered
593 Posts
Ρε συ Γιάννη αυτό δείχνει καθαρά οτι ο θερμοστάτης σου δεν σφραγίζει καλά γι αυτό δεν ζεσταίνεται στην κατηφόρα, επίσης το ρελαντί είναι αρκετό για να ζεστάνει τον κινητήρα.
παλι δλδ σε ελαττωματικο θερμοστατη επεσα; τον ειχα αλλαξει πριν 3 χρονια...ειχα κανει και τα τεστ που μου ειχατε πει, δλδ να ανοιξω την ταπα ψυγειου και να δω οτι το νερο κινειται και οντως το εκανε...τι να πω... μπορει φυσικα να συμβει κ αυτο αλλα το ειχα σαν τελευταια πιθανοτητα...

· Νίκος
civic 2007 1.8 fk2
3,276 Posts
Με το παραπάνω σχόλιο σου εγω αυτό που βλέπω είναι θερμοστάτης που δεν σφραγίζει, ή λάθος θερμοστάτης, δηλαδή να ανοίγει με χαμηλότερη θερμοκρασία, δεν βλέπω κάτι άλλο.

• Like
Reactions: ngt

· Νίκος
civic 2007 1.8 fk2
3,276 Posts
εμένα ακόμα και μετά την αλλαγή θερμοστάτη, πάλι στην κατηφόρα (όχι σε μεγάλο βαθμό όπως πριν ) αναγκάζομαι και ανεβάζω λίγο θερμοκρασία στο καλοριφέρ...δηλ ενώ πχ είμαι στους 22 στην κατηφόρα το βάζω 23...
Εμένα πού έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με του Γιάννη μετά απο αλλαγή θερμοστάτη δεν ξανα κουνήθηκε η βελόνα, είτε ανεβαίνω είτε κατεβαίνω βουνά χειμώνα ή καλοκαίρι.

· Registered
593 Posts
Εμένα πού έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με του Γιάννη μετά απο αλλαγή θερμοστάτη δεν ξανα κουνήθηκε η βελόνα, είτε ανεβαίνω είτε κατεβαίνω βουνά χειμώνα ή καλοκαίρι.
Παραθέτω κ ένα γράφημα μέσω OBD. Οποιοδήποτε σχόλιο καλοδεχούμενο. 10 λεπτά οδήγηση πόλης με το ψυκτικο από 14C στους 82C και εξωτερική θερμοκρασία στους 10C. Νομίζω φτάνει ως τους 88C

· Premium Member
18,974 Posts
10 λεπτά είναι λίγο, δες το σε κανονικό κύκλο οδήγησης.
Υπόψη ότι τα βεντιλατέρ μας είναι ρυθμισμένα να ενεργοποιούνται στους 94oC και να κλείνουν στους 92οC.

· Registered
593 Posts
10 λεπτά είναι λίγο, δες το σε κανονικό κύκλο οδήγησης.
Υπόψη ότι τα βεντιλατέρ μας είναι ρυθμισμένα να ενεργοποιούνται στους 94oC και να κλείνουν στους 92οC.
αρα λες οτι το συγκεκριμενο δειγμα ειναι μικρο για να εξαχθει συμπερασμα για κολλημενο θερμοστατη;

22221 - 22240 of 22324 Posts