2006+ Honda Civic Forum banner

Faults

1777233 Views 22340 Replies 377 Participants Last post by  margmel
Καλό νομίζω θα ήταν να έχουμε έναν συγκεκριμένο χώρο να αναφέρουμε "μικροπροβλήματα και βλάβες" -φτου φτού μακριά απο όλους μας.
Έτσι θα υπάρχουν συγκεντρωμένες οι αναφορές προβλημάτων αλλα και των λύσεων που δόθηκαν , ώστε να μπορούμε να ενημερωνόμαστε και να εντοπίζουμε εύκολα το αν έχουν παρουσιαστεί αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλους.
Μακάρι αυτό το thread να έχει όσο λίγοτερα post γίνεται.
22321 - 22340 of 22341 Posts
Καλησπέρα σε όλους ακουγα ένα θόρυβο μπροστα αριστερά σε ήπιες ανωμαλίες του δρόμου( τουκ τουκ συνέχεια ) έστριψα τον τροχό και είδα το μπαλάκι ζαμφορ να έχει φύγει λίγο η φούσκα του οπότε υπέθεσα πως είναι αυτό το πήγα συνεργείο ο μάστορας μου είπε το δεξί έχει πρόβλημα ενώ εγώ το αριστερό είχα δει και από αριστερά άκουγα τον θόρυβο ωστόσο τα άλλαξα και τα 2 να είμαι σίγουρος
Κοιταξε και ο μάστορας αν υπάρχει κάπου αλλού τζόγος και μου είπε δεν βλέπει κάτι
Μετά την αλλαγή στα μπαλάκια νιώθω το αμάξι καλύτερο ωστόσο ο θόρυβος αισθητά μειωμενος συνεχίζει να υπάρχει
(Πρέπει να κλήσεις παράθυρα με υσηχια για να τον ακούσεις)
Περιμένω να αλλάξω λάδια σε λίγο καιρό οπότε με την ευκαιρία θα το ξανακοιταξουμε από κάτω
έχουμε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι ώστε να κοιτάξω πιο στοχευμένα;
Επίσης σαν να ακούω από χθες κρακ κρακ όταν στρίβω τον τιμόνι και με ανησυχεί βέβαια αυτό θα το κοιτάξω στην πορεία να σιγουρευτώ ότι κάνει κρακ κρακ και δεν είναι η ιδέα μου!!
See less See more
δες και τα ρουλεμάν των αμορτισερ μπροστα

Στάλθηκε από το SM-A325F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
3
Hand Grey Tints and shades Auto part Close-up

Automotive design Automotive exterior Vehicle door Personal luxury car Tints and shades

Vehicle Car Hood Automotive design Grey

Παίδες καλημέρα. Πριν από λίγες ημέρες έσκισα την ταπετσαρία στο σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ξέρω ότι για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να αλλαχτεί όλη η οροφή αλλά υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το μπαλωσω μέχρι να δω τι θα κάνω; Ευχαριστώ
See less See more
View attachment 328691
View attachment 328689
View attachment 328690
Παίδες καλημέρα. Πριν από λίγες ημέρες έσκισα την ταπετσαρία στο σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ξέρω ότι για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να αλλαχτεί όλη η οροφή αλλά υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το μπαλωσω μέχρι να δω τι θα κάνω; Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Κόψε ένα κομματάκι υφασμα για δείγμα και προμηθευσου απο καπου.Κοψε στρογγυλεμενο μπαλωμα και βαλτο με λιγο βενζινοκολλα αφηνωντας περιθωριο στη κολλα οταν θα πατηθει μην βγει απεξω.Αν εχεις ορεξη φτιαξε ολη την γωνια να μη φαινεται τοσο.
Χαιρετω την παρεα. Ηθελα την γνωμη σας γιατι εχω θεμα με το αιρκοντίσιον στην ψυξη. Δειχνει να υπολειτουργεί. Καποιες φορες δειχνει νσ βγαζει λιγο χλιαρο αερα αλλα τελευταία θα ελεγα εχει πολυ μικρή διαφορά ειτε το a/c ειναι on η off. Την Παρασκευή πουπερασε το ειχα παει στο Σαρακακη. Συμπληρωσαν φρεον μπας και φτιαξει και εβαλαν καποια ειδικη αμπουλα για να εντοπίσουμε τυχον διαρροη. Θα το ξαναπαω αλλα η πειρα μου λεει οτι το φορουμ ειναι πιο δυνατο στην επιλυση προβληματων 😃

Εχει τυχει σε κανεναν αλλον; Εχω διαβασει εδω για ενα συχνο προβλημα με ενα μοχλο θερμανσης ψυξης πως θα μπορουσα να τσεκαρω αν ειναι κατι τετοιο;

Υ.γ: ξεχασα να αναφερω οτι εχω ηδη αλλάξει το ρελε με εκεινο της mitsuba και δοκιμασα να ξαναβαλω το μαμα αλλα το κανει και με τα δυο ρελε.
See less See more
Εχω και εγω αντίστοιχο θεμα με το micra της συζύγου.. Το ψαχνω καιρο τωρα απο που ειναι η διαρροή και τελευταία αλλαξα τις βαλβιδες και η διαρροή ελάχιστοποιηθηκε πολυ αλλα δεν εξαφανίστηκε..
Σωστά σου έβαλαν την αμπουλα, εχει φώσφορο και με black light θα φανεί η διαρροή.. Στην δική μου περίπτωση δεν φαίνεται το παραμικρό, κατι άπειροελάχιστο φαίνοταν στις βαβιδες τις οποίες και αλλαξαμε περυαι τετοιο καιρο, αλλα πλέον παλι θελει φρεον συμπληρωμα

MakTheo
Ευχαριστω πολυ. Καταλαβα οτι εμπλεξα. Οποτε το ξαναπαω να δοουμε αν υπαρχει διαρροη και βλεπουμε. ☹ Καλα ξεμπερδεματα
Μπορείς να ελέγξεις μόνος σου εαν έχει σπάσει το μπράτσο στο μοτέρ ζεστό κρύο, βρίσκεται πίσω ακριβώς απο την θύρα obdII.

Faults
Ευχαριστω πολυ αυτο εψαχνα! Εχω αρχισει να το ψαχνω και μαλλον σε εμενα δεν πρεπει να ειναι αυτο το προβλημα γιατι βγαζει κρυο αερα καποιες φορες. Θα το τσεκαρω ομως και αυτο που μου εστειλες. Σε εμενα εχω αρχισει να πιστευω οτι το προβλημα ειναι αυτο που περιγραφεται στο παρακατω λινκ γιατι μου το κανει οταν το αμαξι εχει μεινει στην ζεστη. Το εχετε ξαναακουσει αυτο? Εχει τυχει σε κανεναν?

SOLVED! - No A/C when Hot Outside | 8th Generation Honda Civic Forum (8thcivic.com)

Το ανταλλακτικο το βρηκα στον COX με 5 λιρες αλλα θελουν 40 λιρες για μεταφορικα!!!!

Genuine Honda Civic Air Conditioner Compressor Shim Set 2006-2011 - 38912PE1702 - Cox Motor Parts
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Γιατί δεν ρωτάς στον Σαρακακη για αυτό το ανταλλακτικό?

θα το κανω δεν γινεται αλλιως. Αλλα το θεμα ειναι πως θα τους πω οτι θελω να μου κανουν αυτη την εργασια απλα απο μια υποψια? Θα το δεχτουν? Βεβαια θα ακουσω πρωτα και τι θα μου προτεινουν αυτοι και με τι κοστος...
  • Like
Reactions: 2
γεια σε ολη την παρεα! Τελικα να ενημερωσω οτι στο Σαρακακη το πορισμα εδειξε βουλωμενο το συστημα αγνωστο σε ποιο σημειο... Κοστος 2000!!! Ξερει κανεις εναν καλο ιδιωτη τεχνικο να παρω και απο εκει καμια γνωμη? Κατα προτιμηση νοτια προαστια.
Diavia στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκεί πήγα πέρσι το δικό μου για σερβις του κομπρεσορα,και φέτος θα πάω για δωρεάν έλεγχο. Πολύ σωστός μαστορας. Μου έβαλε και κωλοχερο κατά κάποιον τρόπο επειδή είχα αφήσει το σύστημα κλιματισμού αρκετό καιρό χωρίς συντήρηση και είχε πέσει η απόδοση του. Συγκεκριμένα μου είπε ότι πιθανότατα τη γλίτωσα επειδή ο κομπρεσορας είναι Japan και αντέχει μέχρι κάποιον βαθμό την παραμεληση.

• Like
Reactions: 3
Ευχαριστω πολυ! Ειναι και κοντα μου, ισως παω και αυριο κιολας
Καλησπερα, να ενημερωσω οτι εχει συμβει κατι παραξενο. Απο την ημερα που εφυγα απο τον Σαρακακη (προηγουμενη Πεμπτη) το αιρκοντισιον δουλευει κανονικα με εξαιρεση στη διαδρομη απο το Σαρακακη εως το σπιτι μου που το δοκιμασα και δεν δουλευε! Ο μηχανικος εκει μου ειχε πει οτι θελει να αλλαξει μια βαλβιδα αλλα ηταν βεβαιος οτι δεν ηταν αυτο το προβλημα και οτι υπαρχει καπου βουλωμα να το πω απλα. Τωρα δυο πραγματα συμβαινουν, 'η η αλλαγη αυτης της βαλβιδας αλλαξε κατι, 'η απλα ετυχε και θα μου το ξανακανει καποια στιγμη αλλα μαλλον δεν πρεπει να ειναι βουλωμα γιατι τοτε δεν θα δουλευε κανονικα (στο LO για περιπου μια ωρα με ζεστη εξω) σε τουλαχιστον 3 διαφορετικες ημερες. Τι λετε?

@coyote80: Πηγα το Σαββατο εκει που μου ειπες αλλα δεν το εκανε και εφυγα δειχνουν παντως σωστοι επαγγελματιες σε ευχαριστω.
See less See more
Τι ρελέ φοράς?
μιτσουμπα ή ομρον?
είναι στην ασφαλειοθήκη μέσα στο μοτέρ στο πάνω μέρος...
Τι ρελέ φοράς?
μιτσουμπα ή ομρον?
είναι στην ασφαλειοθήκη μέσα στο μοτέρ στο πάνω μέρος...
καλημερα Κωστα! Την Mitsuba που ειχαμε παρει παλια απο ενα γκρουπ buy αλλα ειχα δοκιμασει να ξαναβαλω και την μαμα αλλα και με τις δυο εκανε τα ιδια. Τωρα επανω εχω την Mitsuba.
Λοιπον παιδια ελπιζω να λυθηκε το μυστηριο. Πηρα στο Σαρακακη να ρωτησω τι ηταν αυτη η βαλβιδα που θα μου αλλαζε και τελικα μου ειπε οτι αλλαξε το ρελε που λεει και ο Κωστας! Αρα ηταν ελλατωματικα και τα δυο ρελε που ειχα εγω!? Εχω μια αμφιβολια οτι ισως ετυχε γιατι δεν μπορει να εξηγηθει γιατι δεν δουλεψε με το που την αλλαξε. Μεχρι που πηγα σπιτι φευγοντας απο το Σαρακακη δεν εδειξε να δουλευει. Παντως μακαρι να ηταν αυτο! Οποτε παιδια το νου σας. Και της Mitsuba μπορει να χαλασει.
για άνοιξε να δεις τι φοράει...μην σου έβγαλαν το μιτσουμπα και σου έβαλαν πάλι ομρον...και να τους το πας πίσω και να βάλουν μιτσουμπα...
Εννοειται τσεκαρα. Μιτσουμπα ειναι.
22321 - 22340 of 22341 Posts