2006+ Honda Civic Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hi All,

First post here so hello to everyone. I looking for a little help.

I recently purchased a Gen 8 2010 Civic Si UK car and am in the process of replacing the factory double din which I believe is made by clarion with a Sony XAV-AX200

long story short, I cant seem to get the dash clock to work. I am using a connects2 wiring kit which I have had replaced as we believed it to be faulty but the new one does the same thing. Everything is working including steering controls but no dash clock/ac display. if I revert back to the factory unit the clock works again.

One thing that I did experience during the install was that the factory double din seems to have a wiring kit of its own which has to be unplugged to allow the connects2 kit to be installed. if i plus this back in the clock works right away. Based on this I am wondering if the wiring is different in some way when the car came with a factory double din?

Has anyone replaced the factory Honda unit with an aftermarket kit and managed to retain the dash clock?

Cheers

Karl
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #2
One further update to the message above. I now understand the issue a little more. I believe my car came with a different clock/ac display unit to a car with the standard stereo, most likely due to the use of the factory double din unit.

I can see that my clock has 3 buttons, H, M & R to set the time as opposed to doing it through the stereo or via the steering wheel controls. I also noticed that if I completely remove the standard Honda double din unit but have the Honda adapter loom connected the clock still works. This sort of suggests that the clock may be working independently of the radio.

Is this something anyone has come across before? Any idea how I might resolve this?

Thanks

Karl
 
1 - 2 of 2 Posts
Top