2006+ Honda Civic Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Premium Member
Joined
·
429 Posts
Discussion Starter #1
Hello everyone,

Picked up my 2006 2.2 EX ( I think, sat nav, HFT etc) on thursday but ive had constant alarm problems, it goes off every 5-10 minutes! ARRGGHH!!

Its quite windy but surely it shouldnt be that sensitive? Is there anyway i can lock it without putting the alarm on or disabling it full stop?

Sorry for the rant but its doing my head in!

Cheers
 

·
Premium Member
Joined
·
197 Posts
welcome to the forums l7kus, have you done a search, there are lots of threads around the alarms on the civic. I dont have mine yet so cant really comment.
Have you checked all your doors are closed, fuel cap etc. Alo if it has inside alarm check nothing moving infront of sensors, i had similar issue on an old car, was a spider that had set up camp over one of the sensors!
 

·
Premium Member
Joined
·
429 Posts
Discussion Starter #3
Thanks for the reply, yeah ive checked EVERYTHING 10 times and now resorted to taking the battery off, left it off for an hour, re-connected it and no alarm for 15 mins yet, thank god, but cant see it lasting

Not many people on here in the know about alarms then i take it?
 

·
Premium Member
Joined
·
429 Posts
Discussion Starter #5
How do I check the battery?

Spoke to soon, the ****ing thing is going off again!!!
 

·
Premium Member
Joined
·
4,441 Posts
Take it to your local tyre & battery centre, one that you have purchased from before would be best.
They will do a check for you.
 

·
Premium Member
Joined
·
429 Posts
Discussion Starter #7
I think halfords do a free battery test, will try that tomorrow, only problem now is if i disconnect the battery i cant shut the bonet correctly!!
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Did you buy it from a dealer? If you did, I would take it back to the place you bought it and ask them to put it right. You've only had it a couple of days, they really should be doing it free of charge if they value their customers
 

·
Premium Member
Joined
·
22,623 Posts
I think halfords do a free battery test, will try that tomorrow, only problem now is if i disconnect the battery i cant shut the bonet correctly!!
Why would you need to shut the bonnet with a disconnected battery?

If you have a multimeter, start with that.

As others have mentioned, if you bought the car from a dealer any faults should have been declared I believe.
 

·
Premium Member
Joined
·
89 Posts
Try locking the car from the inside by pulling the interior door handle and operating the door lock switch.
When you close the door the alarm will set but the ultra sonics won't activate.
Might be worth trying just to rule them out.
 

·
Premium Member
Joined
·
362 Posts
Perhaps the door sensors and/or boot sensor thinks a door is open, especially with the wind. I had this with my Celica. Try sitting inside the car and shut all doors, then press outwards on each door to see if the indicator comes on the dash. Next go and try lifting the boot as it's actually quite easy to not shut it correctly ;)

Hope you find the problem

Mike
 
1 - 11 of 11 Posts
Top