2006+ Honda Civic Forum banner

service cost in Greece

1109331 Views 12604 Replies 309 Participants Last post by  kostashcivic
Εγκαινιάζω το κομμάτι των σέρβις στο οποίο θα γράφουμε τις χρεώσεις των σερβις και που αυτά έγιναν.
σήμερα έκανα το περιβόητο ετήσιο σέρβις.
Χρέωση:

λιπαντικό 4λ 10-40 45,54
ροδέλα τάπας καρτερ 0,34
εργατικά 0
τελικό 45,88+19% φπα 54,59
Έχω πληρώσει 79 ευρώ στο πρώτο άρα συνολικά 133,59 ετήσιο κόστος.
Έβγαλα και κάρτα καυσαερίων 10 ευρώ.

Ο αντιπρόσωπος είναι ο Μαρίνης στην Λεωφόρος δημοκρατίας στο Μενίδι. Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί από τον ίδιο στην έκθεση των Αγίων Αναργύρων.
12421 - 12440 of 12605 Posts
Χαιρετώ όλα τα ... λαμόγια , μετά από αρκετό καιρό.
Μετά από 12 (!!!) χρόνια λέω να αλλάξω αμορτισέρ. Ως γνωστός άσχετος, έψαξα ολίγον και βρήκα τα εξής : (sachs θέλω ίδια με τα μαμά)
και πιθανόν (αναμένω οδηγίες) :
ΣΕΤ ΦΟΥΣΚΕΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ CIVIC 06-12 3DR/5DR - Platanas.gr -- αυτό ίσως όχι, αλλά το βάζω

για πείτε (ειδικά ο σκώληξ)

PS: δίδονται γνήσια μάκτρα , 3 κιλά προβατίνα
Πανούλη καλώς επέστρεψες!!! Τι έγινε τα σποιλερ τα έβαψες ή ακόμα;; χα χα χα
Για coilover δεν το σκέφτεσαι καν;

Στάλθηκε από το G3212 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βρηκα καπως ακρη με τα μπουζι.

Απο το site της ngk δινει τα παρακατω

Με κωδικο IFR6G-11K καπου στα 17€ ελλαδα.

Μετα εναλλακτική ειναι το denso SK20PR-L11 σαν εναλλακτικός κωδικος.

Πηρα τηλέφωνο σε μερικα μαγαζια με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μου πρότειναν

Ειτε σε ngk BKR6E-11K αλλα εγω σε ιριδιου δεν το βρισκω, ειτε το denso IK20TT, σαφως πιο φθηνα απο τα πάνω, ειδικα τα ngk.

Σκεφτηκα ότι τα denso δεν πολυ κυκλοφορουν, ειτε 10€, ειτε 12€ για τα sk20prl11 δεν ειναι κατι τρομερο, αν τα επιλεξω, ή να βαλω στην ακρη το ποσο για αυτα τα μπουζι και σε λιγο καιρο να αγορασω τα ngk.
Ο μηχανικός σου έχει άποψη για όλα αυτά; Μήπως παίρνει καλύτερες τιμές κιόλας;

Παραγγειλα τα ngk.
Τα χω στα χερια μου. Βλέπω βιντεακια να δω αν ειναι γνησια ή οχι κλπ, αλλα με μπερδεύουν.

Το παραπάνω βίντεο που υπάρχει το ειδα και φαινονται αυθεντικά.

Να σημειώσω τα πήρα απο καταστημα ανταλλακτικών στην Θεσσαλονίκη, με καλές κριτικές αλλα ποτε δεν ξερεις. Δεν ειναι λιγα τα 140€.
Αν ανεβασω φωτο θα βγαλουμε ακρη;

Υ.γ: εκανα τηλέφωνο και το Σαρακάκη και μου εδωσε τιμη 23+ φπα το ενα.
Εδω φωτο
Φίλε Prison89 εγώ δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω απο κοντά θα τα ξεχωρίσω απο φωτογραφίες!!! μην περιμένεις να σου πεί κάποιος αν είναι γνήσια ή μαϊμού πιστεύω διάβασες τις 4-5 τελευταίες σελίδες στο παρόν θέμα για τα μπουζί και έκανες την επιλογή σου.
  • Like
Reactions: 1
Ναι οκ. Απλα μερικα στοιχεια που βγαζουν ματι και απο το επισημη σελιδα της ngk ειναι κομπλε.

Τωρα σε διάφορα μαγαζια αλλη εχουν σαν φωτο κουτιού την συσκευασία που δειχνω εγω κι το βίντεο και αλλη την fake που αγορασε απο το αμαζον.

Που και πάλι μπορει να τραβηξε μια φωτογραφια απο το ίντερνετ αυτος που τα πουλαει, χωρις να δωσει σημασια.
Παραγγειλα τα ngk.
Τα χω στα χερια μου. Βλέπω βιντεακια να δω αν ειναι γνησια ή οχι κλπ, αλλα με μπερδεύουν.

Το παραπάνω βίντεο που υπάρχει το ειδα και φαινονται αυθεντικά.

Να σημειώσω τα πήρα απο καταστημα ανταλλακτικών στην Θεσσαλονίκη, με καλές κριτικές αλλα ποτε δεν ξερεις. Δεν ειναι λιγα τα 140€.
Αν ανεβασω φωτο θα βγαλουμε ακρη;

Υ.γ: εκανα τηλέφωνο και το Σαρακάκη και μου εδωσε τιμη 23+ φπα το ενα.
αρα ο Σαρα το ειχε πιο φτηνα;
  • Like
Ο φίλος Prison89 έχει το 1.4 με κινητήρα τον L13A7 με 8 μπουζί.
  • Like
Reactions: 2
Πιο ακριβα. Εγω πήρα 8 μπουζι ngk 17€ το ένα. Ο Σαρακάκης στην Θεσσαλονίκη για τον ιδιο κωδικό αλλα με το κουτι μα λεει honda 23€+φπα *8 =184€ συν το φπα.
Κωδικος ifr6g-11k
Αν ειχε 4 μπορει να επελεγα την αντιπροσωπεία. Αλλα τα 8 τσουζουν. Σε βαθος χρονου θα κανεις αποσβεση. Αλλα αυτη την στιγμή ημουν ανεσα σε denso ngk τους κωδικους που προτεινει η χοντα και επελεξα ngk.
  • Like
Πανούλη καλώς επέστρεψες!!! Τι έγινε τα σποιλερ τα έβαψες ή ακόμα;; χα χα χα
Για coilover δεν το σκέφτεσαι καν;

coilover τώρα ? αφού σχεδόν πάντα παρκαρισμένο είναι, θα σκουριάσουν 🔧
  • Haha
Παιδιά ενημερωτικά, τα υγρά συμπλέκτη τα αλλάζουμε κάποια στιγμή; Βγάζει δηλ το αμάξι ένδειξη αλλαγής;
Παιδιά ενημερωτικά, τα υγρά συμπλέκτη τα αλλάζουμε κάποια στιγμή; Βγάζει δηλ το αμάξι ένδειξη αλλαγής;
Σακη βγαζει ενδειξη 7 οταν χρειαστει
Λάθος μου, νόμισα υγρά φρενων

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Like
Αλλαξε τα με καθε αλλαγη υγρων φρενων στα 3 χρονια δηλαδη.Θα σου ειναι κιτρινοκαφε λογικα τωρα.Δινεις και μακροζωια στην αντλια.
  • Like
Έβγαλε σε έναν φίλο πρόβλημα στην τρόμπα του συμπλέκτη γι'αυτο το ρωτάω.9th gen σαν το δικό μου. Το αμάξι μου είπε δε του είχε βγάλει ένδειξη για αλλαγή υγρών συμπλέκτη, όπως βγάζει για τα υγρά φρενών.
  • Like
Τελικά μίλησα με τον μηχανικό μου και είπε τα υγρά συμπλέκτη τα αλλάζουν μαζι με τα υγρά φρένων. Απλως κάποια στιγμή με τη χρήση μπορεί να χαλάσει η αντλια- τρόμπα, φυσιολογική φθορά.
Τελικά μίλησα με τον μηχανικό μου και είπε τα υγρά συμπλέκτη τα αλλάζουν μαζι με τα υγρά φρένων. Απλως κάποια στιγμή με τη χρήση μπορεί να χαλάσει η αντλια- τρόμπα, φυσιολογική φθορά.
Σάκη, εγώ κοίταξα στο αρχείο μου και μόνο υγρά φρένων μου αλλαξαν στον Σ, υγρά συμπλέκτη δεν έχω αλλάξει ακόμη, έχω 153000χλμ

η τρόμπα δεν χαλάει εύκολα, με την μη αλλαγή των υγρών απλά επιταχύνεις την φθορά της...έχω 155.000 και 15 χρόνια στην πλάτη με 2 αλλαγές υγρών, και όλα βαίνουν καλώς...η δε αλλαγή είναι πολύ εύκολη, μια τάπα ανοίγεις και όλα τα υπόλοιπα τα κάνει η βαρύτητα...εσύ απλά προσέχεις να μην μείνει από υγρά το κουτάκι και να μην λερωθεί το αμάξι με τα παλιά υγρά...να πω ότι μέσα είχε την μάνα τους και τον πατέρα τους από λάσπη...
  • Like
Ελα ρε συ Αρθούρε έχουμε ολόκληρο how to για αυτό το θέμα

• Like
Reactions: 2
Ελα ρε συ Αρθούρε έχουμε ολόκληρο how to για αυτό το θέμα

Ευχαριστώ πολύ Νίκο, δυστυχώς δεν ασχολούμαι με τέτοιες εργασίες στο αυτοκίνητο. Εγώ με το μοναδικό που ασχολούμαι είναι να βάζω βενζίνη για την εργασία-βολτα μου

• Like
Καλημέρα παιδιά και χαίρομαι που σας γνωρίζω. Πήραμε ένα μεταχειρισμένο Honda Civic sedan 1600cc, 2005 μοντέλο (ΕS), με 230.000 χλμ.
Τι λάδια προτείνει ο κατασκευαστής(προδιαγραφές, μάρκες) και αν ξέρετε κάποιο συνεργείο εδώ στη Λάρισα που να ασχολείται με honda. Επίσης πολύ κοντό σασμάν η 5η χτυπάει κόφτη 😅Ευχαριστώ
12421 - 12440 of 12605 Posts