2006+ Honda Civic Forum banner

21 - 30 of 30 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter #21
I'm sure the garage has already checked, but you sure the Head Gasket hasn't gone?

When it happend on my Fiat Punto (Mk2) the engine was only firing on one cylinder and power was RIGHT down. Engine shook and constantly died (whilst I stupidly limped it to a Garage). All of this happend after my water pump when pop and the hose split. Obv checks are cream in the oil filler cap and/or oil in the rad.
I don't know if they checked it, I will ask. But when this was happening to your car did your car get back to normal after some time? Because when this happens to my car, after 30min - 1h max my car gets back to normal and drives normal again with no power loss or anything.
 

·
Dervinator
Joined
·
1,349 Posts
That definitely sounds like fuel starvation or water in the fuel.

I had a mate in Perth (WA) who bought a Chevy badged Statesman 350 (SA import) but it kept conking out every kilometre or so. Then he had to wait 10 mins and repeat the scenario. He simply couldn't find the problem.
As I had suffered a fuel starvation problem on my Capri (Blocked fuel cap breather) I recognised the symptoms. I found he had a kinked fuel hose out of the petrol tank.

Job sorted... Kudos collected

:)
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter #23 (Edited)
That definitely sounds like fuel starvation or water in the fuel.

I had a mate in Perth (WA) who bought a Chevy badged Statesman 350 (SA import) but it kept conking out every kilometre or so. Then he had to wait 10 mins and repeat the scenario. He simply couldn't find the problem.
As I had suffered a fuel starvation problem on my Capri (Blocked fuel cap breather) I recognised the symptoms. I found he had a kinked fuel hose out of the petrol tank.

Job sorted... Kudos collected

:)

But why then I get Engine Speed Signal error? Also did hes engine was shaking a lot when this happen? And my car is not conking out every kilometre, after first time I took it from garage I done about 20 - 30 km min till this happened again
 

·
Cockup Specialist
Joined
·
12,885 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter #25 (Edited)
The AC compressor can make the car judder badly if overfilled.
Is the engine speed error related to stalling ?
I would be looking for a loose/hot/shorted sensor wire too.
2007 HONDA CIVIC 2.2 TYPE S CYLINDER BLOCK/OIL PAN (DIESEL) - Original Honda Parts | Lings Honda | Honda Cars crank sensor

2007 HONDA CIVIC 2.2 TYPE S CRANKSHAFT/PISTON (DIESEL) - Original Honda Parts | Lings Honda | Honda Cars crank pulser
You know what, I just recently changed my AC pump and filled my AC and before that I didn't had this problem, also when this was happening I think I was always driving with ac on... Do you think this can be related?

As I posted before the garage did tried to change crank sensor and it didin't helped
 

·
Its a cake, not a biscuit
Joined
·
2,046 Posts
I don't know if they checked it, I will ask. But when this was happening to your car did your car get back to normal after some time? Because when this happens to my car, after 30min - 1h max my car gets back to normal and drives normal again with no power loss or anything.
Defo not your head gasket then. Once it gone....its gone! Wouldn't go back to running normal by itself.

Fingers crossed you get it sorted asap (and cheaply) fella.
 

·
Cockup Specialist
Joined
·
12,885 Posts
You know what, I just recently changed my AC pump and filled my AC and before that I didn't had this problem, also when this was happening I think I was always driving with ac on... Do you think this can be related?

As I posted before the garage did tried to change crank sensor and it didin't helped
Mine was overfilled by 300% by a crash repair garage.
At about 1200rpm every now and then it would vibrate...not the engine specifically..the whole car felt like it was shaking itself to bits ;)
Took months to get to the bottom of it.
Honda regassed it properly and no problem since.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Today like 2 hours ago I had a very strange problem with my car. I stopped my car on junction my car started to shake from engine twice more when usual and then when I tried to push a gas pedal it almost didn’t do anything my rev arrow maybe just move a millimeter or few, then i tried to turn my engine off and on again, my engine turned on without problems but still same thing left, then I opened my hood and tried to look for anything and then bam some strange sound came out from engine or somewhere near like something popped out, after that I tried to turn my engine on again and it when on and now gas pedal was reacting normal. I went back to the car and I continued my journey back to home and then after about 15 minutes after this my car started to lose power, engine started to shake my car again more when usual and my gas pedal started to be useless, my car stopped and after few seconds my engine went off by its self, I tried to start my engine again but it doesn't start, I tried to start it like 10 times with no luck, at this point a thought my engine is dead and that’s it, but then after about 15 - 20 minutes I tried to start my engine again and it when on! My gas pedal was working fine again and I continued my journey back to home with no problems (its was just about 6 km left) after this I didn't tried to drive my car again. Maybe anyone know anything what can it be? At least where do you think problem might be? Engine, electronics? Please help. P.S. I didn't get any errors, one time it gave me like an error but it went away so quickly that I couldn't even read but I think it was something about oil.
Mine happened exactly the same thing.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Problem solved and sorted, it was the EGR valve blocked, good clean and back to normal again, no issues again for the last 5 months.
 
21 - 30 of 30 Posts
Top