2006+ Honda Civic Forum banner
661 - 680 of 1,880 Posts
μα στο αέριο δεν θα έχουν μικρότερο κέρδος αν το φέρουν στις φτωχότερες και πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές...στο vdsl καλά κάνουν!

H πρόταση μου για εσένα φίλε μου αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται είναι να βάλετε ένα σύστημα υγραερίου vialle υγρού ψεκασμού.Το μοναδικό σύστημα με το οποίο άντεξαν τα ΤΟΥΟΤΑ για αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να πάθουν ζημιά. Η tοyota Ελλάς τοποθετεί ΜΟΝΟ αυτό στα οχήματα της και τα δοκίμασαν όλα και μην ξεχνάς ότι σαν εταιρία δίνει 6 χρόνια ή 180000χλμ εγγύηση. Ξέρω έχει διπλάσια τιμή αλλά είναι αυτό με τις λιγότερες βλάβες. Με 20Κ τον χρόνο που κάνεις η απόσβεση θα έρθει σε 1,5 χρόνο αλλά αν αποφασίσεις να το κρατήσεις παραπάνω θα είσαι ΟΚ.
Φίλε μου το Vialle υγρού ψεκασμού που αναφέρεις πιο απο τα 2 είναι? Το Liquid Si ή το LPDI? Ποιο απο τα 2 βάζει η Toyota? Σου παραθέτω και τα link που τα βρήκα για να βοηθήσω την συζήτηση.

To Liquid Si αξίζει μιας και το κόστος είναι κοντά στα 1350 οπότε είναι και προσιτό. Για την qgas ως εγκαταστάτη έχεις άποψη? Σε σχέση με τον Τσοπελογιάννη?

Vialle LiquidSi
Vialle LPDI

Φίλε μου το Vialle υγρού ψεκασμού που αναφέρεις πιο απο τα 2 είναι? Το Liquid Si ή το LPDI? Ποιο απο τα 2 βάζει η Toyota? Σου παραθέτω και τα link που τα βρήκα για να βοηθήσω την συζήτηση.

To Liquid Si αξίζει μιας και το κόστος είναι κοντά στα 1350 οπότε είναι και προσιτό. Για την qgas ως εγκαταστάτη έχεις άποψη? Σε σχέση με τον Τσοπελογιάννη?

Vialle LiquidSi
Vialle LPDI
To liquid Si είναι μία πολύ καλή επιλογή αν κάποιος θέλει να τοποθετήσει LPG, To LPDi είναι περισσότερο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Για την qgas δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν την γνωρίζω σαν εταιρία.

Το μειονέκτημα των συστημάτων υγρού ψεκασμού είναι η αντλία που έχουν στην δεξαμενή η οποία χαλάει που και που.

Εγώ έχω βάλει στην QGAS, το Prins VSI 2.0 με Valvecare.

Επαναλαμβάνω, θα έβαζα και εγώ το Vialle, αλλά ΔΕΝ υπάρχει το αμάξι μας στην Vialle για σύστημα υγρού ψεκασμού, ούτε και στην Prins.

Και η Vialle και η Prins ενημερώνουν σιγά-σιγά τον κατάλογό τους με τα νέα αμάξια που υποστηρίζουν. Το δικό μας ΔΕΝ είναι ακόμα μέσα στο σύστημα υγρού ψεκασμού.

Εγώ επέλεξα το VSI2.0 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τουλάχιστον ξέρω ότι "πατέντες" δεν έγιναν, καθώς ο κατασκευαστής δίνει ακριβείς οδηγίες που θα μπει τι και πως. Υπόψην, το αυτοκινητό μας έχει απειροελάχιστους ελεύθερους χώρους.

To liquid Si είναι μία πολύ καλή επιλογή αν κάποιος θέλει να τοποθετήσει LPG, To LPDi είναι περισσότερο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Για την qgas δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν την γνωρίζω σαν εταιρία.

Το μειονέκτημα των συστημάτων υγρού ψεκασμού είναι η αντλία που έχουν στην δεξαμενή η οποία χαλάει που και που.
Για το Prins VSI 2.0 έχεις άποψη? Σε σχέση με το liquid Si πιο θα έβαζες?

Εγώ έχω βάλει στην QGAS, το Prins VSI 2.0 με Valvecare.

Επαναλαμβάνω, θα έβαζα και εγώ το Vialle, αλλά ΔΕΝ υπάρχει το αμάξι μας στην Vialle για σύστημα υγρού ψεκασμού, ούτε και στην Prins.

Και η Vialle και η Prins ενημερώνουν σιγά-σιγά τον κατάλογό τους με τα νέα αμάξια που υποστηρίζουν. Το δικό μας ΔΕΝ είναι ακόμα μέσα στο σύστημα υγρού ψεκασμού.

Εγώ επέλεξα το VSI2.0 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τουλάχιστον ξέρω ότι "πατέντες" δεν έγιναν, καθώς ο κατασκευαστής δίνει ακριβείς οδηγίες που θα μπει τι και πως. Υπόψην, το αυτοκινητό μας έχει απειροελάχιστους ελεύθερους χώρους.
Το ξέρω φίλε μου. Χθες ήμουν στην QGas και μιλάγαμε και εσένα. Πήγες by the book και καλά έκανες. Απλά κοιτάω και την εναλλακτική της Vialle που προτείνει και ο φίλος παραπάνω μήπως και καταλήξω τελικά κάπου. Πέρα απο τα όσα έχεις αναφέρει μέχρι τώρα περι αξιοπιστίας έχεις να αναφέρεις κάτι άλλο σήμερα?

Ενημερωτικά το σύστημά σου (με Valvecare και AEM) πάει για 1500 πλέον. Το συγκεκριμένο μπορεί να γυρίσει και σε φυσικό αέριο αργότερα έτσι?

Εγώ έχω βάλει στην qgas, το prins vsi 2.0 με valvecare.

Επαναλαμβάνω, θα έβαζα και εγώ το vialle, αλλά ΔΕΝ υπάρχει το αμάξι μας στην vialle για σύστημα υγρού ψεκασμού, ούτε και στην prins.

Και η vialle και η prins ενημερώνουν σιγά-σιγά τον κατάλογό τους με τα νέα αμάξια που υποστηρίζουν. Το δικό μας ΔΕΝ είναι ακόμα μέσα στο σύστημα υγρού ψεκασμού.

Εγώ επέλεξα το vsi2.0 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τουλάχιστον ξέρω ότι "πατέντες" δεν έγιναν, καθώς ο κατασκευαστής δίνει ακριβείς οδηγίες που θα μπει τι και πως. Υπόψην, το αυτοκινητό μας έχει απειροελάχιστους ελεύθερους χώρους.
Ο δείκτης βενζίνης δουλεύει στο δικό σου φίλε;;
Φίλος μου που έχει βάλει το ζαβολι,, δε του δουλεύει, και είναι μόνιμα αναμενο το λαμπάκι της ρεζερβας.

Ο δείκτης βενζίνης δουλεύει στο δικό σου φίλε;;
Φίλος μου που έχει βάλει το ζαβολι,, δε του δουλεύει, και είναι μόνιμα αναμενο το λαμπάκι της ρεζερβας.
Aυτό δεν είναι τίποτα και λύνεται άμεσα με την τοποθέτηση ενός emulator..

Τι γίνεται ακριβώς για να καταλάβετε. Το όχημα βλέπει ότι ενώ κινείτε κανονικά και κάνει χιλιόμετρα η στάθμη της βενζίνης δεν πέφτει και μένει σταθερή. Έτσι λοιπόν ρίχνει τον δείκτη και ανάβει την λυχνία της ρεζέρβας γιατί νομίζει ότι η ένδειξη για την στάθμη της βενζίνης είναι λανθασμένη (αφού δεν πέφτει) και το όχημα θα μείνει από καύσιμο...

Τοποθετούμε λοιπόν μία μικρή μονάδα (emulator, ένας κλέφτης είναι ουσιαστικά) η οποία διαφοροποιεί το σήμα της ένδειξης καυσίμου στο όχημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην έχουμε αυτό το συμβάν. Δεν είναι πολύ ακριβή αρχίζουν από 35€ και ανεβαίνουν ανάλογα με το όχημα.

O drizo72 έχει αναφέρει ακριβώς το τι γίνεται μιας και έχει βάλει τον emulator. Ο δείχτης βενζίνης μετά απο 1 ώρα ταξίδι πέφτει και πρέπει να κάνεις στάση για να επανέλθει. Σε μικρές αποστάσεις δεν έχει πρόβλημα.

borg εσύ έχεις κανένα γνωστό να μας κάνει την εγκατάσταση του Prins ή του Vialle σε προνομιακή τιμή για forum? Αν θες να ασχοληθείς βέβαια :)

O drizo72 έχει αναφέρει ακριβώς το τι γίνεται μιας και έχει βάλει τον emulator. Ο δείχτης βενζίνης μετά απο 1 ώρα ταξίδι πέφτει και πρέπει να κάνεις στάση για να επανέλθει. Σε μικρές αποστάσεις δεν έχει πρόβλημα.

borg εσύ έχεις κανένα γνωστό να μας κάνει την εγκατάσταση του Prins ή του Vialle σε προνομιακή τιμή για forum? Αν θες να ασχοληθείς βέβαια :)

Πολύ απλά τότε ή του έχουν βάλει λάθος emulator ή δεν το έχουν συνδέσει όπως πρέπει.... Όσα οχήματα παρουσίασαν το ''πρόβλημα'' λύθηκε άμεσα και εύκολα... Yes it is that easy!!

Όσο για το δεύτερο που είπες είναι λίγο δύσκολο αλλά θα ρωτήσω κάποια άτομα που ίσως να ενδιαφέρονται και θα σου απαντήσω σύντομα.

Borg, για πες μου πως γίνεται αυτό... Με ενδιαφέρει πολύ... Το έχω ψάξει πολύ, σε όσους ρώτησα, λύση του προβλήματος δεν είχε κανένας για το δικό μας αμάξι. Και το emulator είναι της AEB ειδικά για το δικό μας αμάξι και όλοι λένε ότι παίζει με τον ίδιο τρόπο.

Ότι, μα ότι, και να κάνεις, ο δείκτης πέφτει. Ο μόνος τρόπος για να μην πέφτει είναι να γυρίσεις βενζίνη, να σβήσεις μηχανή και να ξαναβάλεις. Τότε δουλεύει κανονικά όπως θα πρέπει, αλλά βέβαια καις βενζίνη όχι υγραέριο.

Πέρα απο τα όσα έχεις αναφέρει μέχρι τώρα περι αξιοπιστίας έχεις να αναφέρεις κάτι άλλο σήμερα?

Ενημερωτικά το σύστημά σου (με Valvecare και AEM) πάει για 1500 πλέον. Το συγκεκριμένο μπορεί να γυρίσει και σε φυσικό αέριο αργότερα έτσι?
Όχι, όλα μια χαρά. Το μόνο που έχω να σας πω είναι προσοχή τι καύσιμο βάζετε μέσα. Έχετε αμάξι 140 ίππων, όχι γκαζάκι για καφέ...

Βρείτε έναν καλό βενζίνα and stick with him... Στο αέριο αμέσως φαίνεται αν βάλατε μάπα καύσιμο η όχι...

Ναι το σύστημα της Prins γυρίζει και σε φυσικό αέριο. Ελάχιστα πράγματα αλλάζουν πλην της δεξαμενής... Ίσως χρειαστείτε και σκληρότερα ελατήρια πίσω μιας και θα το βαρύνετε πολύ το αμάξι...

Σε ότι αφορά το Vialle και τα συστήματα που δεν είναι by the book, έχετε υπόψη σας και το άλλο. Στο prins vsi2.0 περνάνε εργοστασιακό πρόγραμμα για το αμάξι μας, δεν κάθονται να το προγραμματίσουν στο δρόμο. Εγώ το θεωρώ αυτό σαφώς πιο ακριβές και πιο σίγουρο από ότι δοκιμές στο δρόμο...

Όποτε πάω στην QGAS, μου περνάνε και νέο firmware, εφόσον υπάρχει, με τις τελευταίες βελτιώσεις του λογισμικού.

Τέτοιες ενημερώσεις προγράμματος εγκεφάλου υγραερίου για το civic δεν θα βρείτε σε άλλο σύστημα.

Όχι, όλα μια χαρά. Το μόνο που έχω να σας πω είναι προσοχή τι καύσιμο βάζετε μέσα. Έχετε αμάξι 140 ίππων, όχι γκαζάκι για καφέ...

Βρείτε έναν καλό βενζίνα and stick with him... Στο αέριο αμέσως φαίνεται αν βάλατε μάπα καύσιμο η όχι...

Ναι το σύστημα της prins γυρίζει και σε φυσικό αέριο. Ελάχιστα πράγματα αλλάζουν πλην της δεξαμενής... Ίσως χρειαστείτε και σκληρότερα ελατήρια πίσω μιας και θα το βαρύνετε πολύ το αμάξι...

Σε ότι αφορά το vialle και τα συστήματα που δεν είναι by the book, έχετε υπόψη σας και το άλλο. Στο prins vsi2.0 περνάνε εργοστασιακό πρόγραμμα για το αμάξι μας, δεν κάθονται να το προγραμματίσουν στο δρόμο. Εγώ το θεωρώ αυτό σαφώς πιο ακριβές και πιο σίγουρο από ότι δοκιμές στο δρόμο...

Όποτε πάω στην qgas, μου περνάνε και νέο firmware, εφόσον υπάρχει, με τις τελευταίες βελτιώσεις του λογισμικού.

Τέτοιες ενημερώσεις προγράμματος εγκεφάλου υγραερίου για το civic δεν θα βρείτε σε άλλο σύστημα.
Πολύ σημαντικό αυτό. Δεν το ήξερα.

Στα πόσα χιλιόμετρα είσαι τώρα και τι μέση κατανάλωση έχεις με το υγραέριο?

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Οι επιλογές που μου έδωσε χθες η QGas ήταν μεταξύ άλλων και το Prins VSI V1. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Prins μου ανέφερε ότι κανείς δεν "επιτρέπεται" να βάλει το V1 γιατί πλέον έχει καταργηθεί και η Prins δεν δίνει εγγύηση!!!!!!!! Η QGas υποστήριζε ότι θα το βάλει με εγγύηση της Prins!!!!! Σε ερώτηση στην Prins μου αν κάποιος μπορεί να έχει απόθεμα μου είπε κατηγορηματικά όχι γιατί γίνεται παραγγελία με βάση το αμάξι!!!!!!

Τα σχόλια - συμπεράσματα δικά σας. Εγώ έχω αρχίσει να χάνομαι όσο περισσότερο ψάχνω το θέμα υγραέριο...

Μην μπερδεύεσαι με το Silverline... Αυτό εννοούν όταν λένε v1.
Και όμως όχι. Το Silverline το ονομάζουν 2.0, ακόμα και στο site τους. Για V1 μίλαγε το οποίο μάλιστα μου είπε ότι ήταν το μοναδικό κιτ της Prins μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος. Το V1 το διαφημίζουν μάλιστα στο site τους με την επιγραφή "To αθάνατο VSI 1.0 με hana μπεκ" δίνοντας τιμή!!!! Είναι παλιό το site??? Μπορεί να είναι και αυτό...

To Silverline δεν κάνει για εμάς? Πως και δεν πήγες σε αυτό?

Και από κόστη;
Της Prins το V2 στα 1500 και της Vialle υγρού ψεκασμού στα 1400. Στην τιμή είναι μέσα και το ValveCare (στην περίπτωση του Prins), ο emulator της AEM για τον δείκτη βενζίνης και το ΚΤΕΟ. Το κόστος ίσως να πέσει αν μαζευτούμε κάποιοι (1450 και 1350 αντίστοιχα).

Της Prins το V2 στα 1500 και της Vialle υγρού ψεκασμού στα 1400. Στην τιμή είναι μέσα και το ValveCare (στην περίπτωση του Prins), ο emulator της AEM για τον δείκτη βενζίνης και το ΚΤΕΟ. Το κόστος ίσως να πέσει αν μαζευτούμε κάποιοι (1450 και 1350 αντίστοιχα).
Και από ότι κατάλαβα, της Prins είναι καλύτερο.

Και από ότι κατάλαβα, της Prins είναι καλύτερο.
Και τα 2 έχουν θετικά και αρνητικά. Το σίγουρο είναι ότι και οι 2 είναι οι καλύτερες εταιρίες στον χώρο.

Της Prins παίρνεις έτοιμη λύση μιας και είναι όλα έτοιμα απο την μαμά εταιρία χωρίς να εξαρτάσαι τόσο απο τον εγκαταστάτη. Απαιτεί βέβαια παραπάνω επεμβάσεις στο αμάξι.

Το σύστημα της Vialle είναι πιο σύγχρονο και ψεκάζει σε υγρή μορφή με καλύτερη αξιοπιστία για τον κινητήρα. Το σύστημα αυτό απαιτεί λιγότερες επεμβάσεις στο αμάξι. Της Vialle επίσης είναι το σύστημα που προτείνει και η Toyota με εγγύηση 6 χρόνια ή 180000 χλμ.

661 - 680 of 1,880 Posts