2006+ Honda Civic Forum banner
681 - 700 of 1,880 Posts
Και τα 2 έχουν θετικά και αρνητικά. Το σίγουρο είναι ότι και οι 2 είναι οι καλύτερες εταιρίες στον χώρο.

Της prins παίρνεις έτοιμη λύση μιας και είναι όλα έτοιμα απο την μαμά εταιρία χωρίς να εξαρτάσαι τόσο απο τον εγκαταστάτη. Απαιτεί βέβαια παραπάνω επεμβάσεις στο αμάξι.

Το σύστημα της vialle είναι πιο σύγχρονο και ψεκάζει σε υγρή μορφή με καλύτερη αξιοπιστία για τον κινητήρα. Το σύστημα αυτό απαιτεί λιγότερες επεμβάσεις στο αμάξι. Της vialle επίσης είναι το σύστημα που προτείνει και η toyota με εγγύηση 6 χρόνια ή 180000 χλμ.
Ευχαριστώ Αντρέα.

Και όμως όχι. Το Silverline το ονομάζουν 2.0, ακόμα και στο site τους. Για V1 μίλαγε το οποίο μάλιστα μου είπε ότι ήταν το μοναδικό κιτ της Prins μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος. Το V1 το διαφημίζουν μάλιστα στο site τους με την επιγραφή "To αθάνατο VSI 1.0 με hana μπεκ" δίνοντας τιμή!!!! Είναι παλιό το site??? Μπορεί να είναι και αυτό...

To Silverline δεν κάνει για εμάς? Πως και δεν πήγες σε αυτό?
Το Silverline είναι για μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα. Ενώ το VSI v2.0 φοράει Keihin μπεκ, τα οποία είναι πολύ πολύ καλύτερα αλλά ανεβάζουν το κόστος.

Εδώ στην Ελλάδα τα έχουν δοκιμάσει και λένε ότι δεν θα δεις διαφορά στο δικό μας είτε βάλεις Silverline είτε βάλεις VSI2.0. Η QGAS βάζει το 2.0 με τα keihin από SLK και πάνω.

Στην Ολλανδία όμως από το δικό μας και πάνω (140+) και turbo κινητήρες βάζουν το VSI2.0.

Επίσης σιγά-σιγά δοκιμάζουν και το υγρού ψεκασμού. Ενημερώνουν τον κατάλογό τους μάρκα-μάρκα όταν είναι έτοιμοι... Προς το παρόν, εγώ δεν έχω δει ούτε ένα μοντέλο της honda στο σύστημα υγρού ψεκασμού τους.

Κοίτα, όλα εξαρτώνται τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις εργοστασιακή εγγύηση 3 χρόνια από την prins, τότε πρέπει να βάλεις το VSI2.0, να παίρνεις και τα upgrade σου γιατί αυτό φοράει η Ευρώπη και αυτό δοκιμάζεται και υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή.

Όλες οι υπόλοιπες λύσεις υποστηρίζονται από τον κατασκευαστή με εγγύηση μόνο ως ανταλλακτικά (1 χρόνο δηλαδή) και όχι ως σύστημα. Και δικαίως γιατί ο κατασκευαστής δεν μπορεί να παίρνει feedback από κάθε διαφορετική σύνθεση συστημάτων και να σου εγγυάται ότι είσαι οκ.

Μην με παρεξηγήσεις, όλα δουλεύουν μία χαρά, και μπορεί και το VSI2.0 να είναι overkill για το αμάξι (που εγώ δεν το νομίζω, ίσως για το 1.4 να είναι). Απλά στη μία περίπτωση παίζεις εργοστασιακά και στην άλλη "μαστορικά"

Όλα αυτά είναι διάφορα configurations που είδαν ότι παίζουν και μειώνουν το κόστος.. Δηλαδή:

VSI1.0 εγκέφαλος και hana μπεκ = μικρότερο κόστος, καλά μπεκ, πρόγραμμα από τον εγκαταστάτη και όχι από την Prins (ή πιθανά υπάρχει παλαιότερο πρόγραμμα το οποίο όμως δεν ανανεώνεται από τον
κατασκευαστή).

VSI2.0 εγκέφαλος και prins μπεκ = Silverline = μικρότερο κόστος, μπεκ τα οποία δεν ξέρω πόσο καλά είναι αλλά σίγουρα είναι φθηνότερα από τα Keihin = παίρνει ανανεώσεις προγράμματος από τη Prins καθώς ο εγκέφαλος είναι VSI2.0

VSI2.0 εγκέφαλος και Keihin μπεκ = η πιο ακριβή λύση = by the book = full υποστήριξη συστήματος από την Prins και 3 χρόνια εγγύηση.

Ελπίζω να σε διαφώτισα...

drizo72, δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει, σε ποιόν έκανες τοποθέτηση????

Τηλέφωνο σήμερα το πρωί στην Geartech οι οποίοι ασχολούνται με Honda. Οι άνθρωποι σαν εξυπηρέτηση - αλήθειες είναι αλλού. Διαβάστε στο site τους τι λένε για το υγραέριο στις συχνές ερωτήσεις για να πάρετε ιδέα.

Στην ουσία τώρα. Έχουν βάλει σε πολλά R18 (και στου ιδιοκτήτη μάλιστα) χωρίς να έχει προκύψει θέμα για πολλά χιλιόμετρα. Μου είπε ότι σε όλα τα αμάξια υπάρχει κίνδυνος προβλήματος απο το υγραέριο ΑΛΛΑ αυτοί ψεκάζουν 20 λίτρα βενζίνη κάθε 1000 χλμ ώστε να γίνεται σωστά λίπανση των βαλβίδων ΚΑΙ έλεγχο βαλβίδων και service συστήματος κάθε 10000 χλμ ώστε να προλάβουμε τυχών προβλήματα πριν αυτά προκύψουν. Κόστος αρκετά χαμηλότερο (1100 ευρώ με όλα μέσα) ενδεχομένως καλύτερη τιμή για το forum σε περίπτωση που μαζευτούμε άτομα.

Τηλέφωνο σήμερα το πρωί στην geartech οι οποίοι ασχολούνται με honda. Οι άνθρωποι σαν εξυπηρέτηση - αλήθειες είναι αλλού. Διαβάστε στο site τους τι λένε για το υγραέριο στις συχνές ερωτήσεις για να πάρετε ιδέα.

Στην ουσία τώρα. Έχουν βάλει σε πολλά r18 (και στου ιδιοκτήτη μάλιστα) χωρίς να έχει προκύψει θέμα για πολλά χιλιόμετρα. Μου είπε ότι σε όλα τα αμάξια υπάρχει κίνδυνος προβλήματος απο το υγραέριο ΑΛΛΑ αυτοί ψεκάζουν 20 λίτρα βενζίνη κάθε 1000 χλμ ώστε να γίνεται σωστά λίπανση των βαλβίδων ΚΑΙ έλεγχο βαλβίδων και service συστήματος κάθε 10000 χλμ ώστε να προλάβουμε τυχών προβλήματα πριν αυτά προκύψουν. Κόστος αρκετά χαμηλότερο (1100 ευρώ με όλα μέσα) ενδεχομένως καλύτερη τιμή για το forum σε περίπτωση που μαζευτούμε άτομα.
Ποια σύστημα βάζουν αυτοί;;

Ποια σύστημα βάζουν αυτοί;;
BIGAS. Δες το link παρακάτω το τελευταίο post που έχει κάνει αυτή την εγκατάσταση. Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος στο autogasforum ας του στείλει ένα pm να μας πει την άποψη του και αν όντως το έβαλε στην geartech. Πάντως με 1000 ευρώ στην geartech το ψήνω. Η τιμή βάση φόρου μετά το 2018 σύμφωνα με την Ευρωπαική Ένωση θα πάει στην χειρότερη στα 1.10. Μέχρι τότε θα έχεις κάνει απόσβεση και θα έχεις κερδίζεις και θα συνεχίζεις να κερδίζεις.

"χιλιόμετρα με υγραέριο 78,000. πρόσφατα έγινε έλεγχος στα διάκενα των βαλβίδων. τα διάκενα βρέθηκαν κλειστά κατά 0.05mm από το εύρος το οποιο δίνει ο κατασκευαστής.έγινε ρύθμιση και συνεχίζουμε."

AutoGas Forum • Î*Ï�οβολή θÎ*ματος - Civic 1.8 FK2

... Μην ξεχνάμε ότι οδηγούμε και honda, με ότι συνεπάγεται αυτό (μοτερούκλες με μέταλλα @ρχιδ@τ@!!!!)... δεν σπάνε με τίποτα, κάτι υγραέρια τα μασάνε... :)

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Οι επιλογές που μου έδωσε χθες η qgas ήταν μεταξύ άλλων και το prins vsi v1. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον επίσημο αντιπρόσωπο της prins μου ανέφερε ότι κανείς δεν "επιτρέπεται" να βάλει το v1 γιατί πλέον έχει καταργηθεί και η prins δεν δίνει εγγύηση!!!!!!!! Η qgas υποστήριζε ότι θα το βάλει με εγγύηση της prins!!!!! Σε ερώτηση στην prins μου αν κάποιος μπορεί να έχει απόθεμα μου είπε κατηγορηματικά όχι γιατί γίνεται παραγγελία με βάση το αμάξι!!!!!!

Τα σχόλια - συμπεράσματα δικά σας. Εγώ έχω αρχίσει να χάνομαι όσο περισσότερο ψάχνω το θέμα υγραέριο...
Άκυρο αυτό. Μίλησα με τον άνθρωπο και είχα καταλάβει λάθος κάποια πράγματα.

Ψάξε ψάξε ανακάλυψα και ότι η AEB υποστηρίζει το civic στους καταλόγους της.

AEB ON LINE

http://seewebstorage.it/aeb/aebdrawing/en/1152.pdf
http://seewebstorage.it/aeb/aebdrawing/en/1236.pdf

Το AEB το βάζει η QGas με Hana μπεκ τα οποία είναι πολύ καλά (δεν είναι σαν του Prins αλλά είναι καλά). Αν δεν κάνω λάθος η τιμή είναι στα 900 ευρώ. Θα τον ρωτήσω αύριο.

Για την geartech ενώ θεωρώ ότι κάνει καλή δουλειά, τα 20 lt / 1000 km ναι μεν προστατεύουν τον κινητήρα αλλά σε μόλις 15000 km φέρνουν το κόστος στην τιμή του Prins που προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο στο σύνολο του ως σύστημα.

Σημερα κουβεντιαζα με το ξαδερφο περι γκαζιου.....
Τον θυμασαι τον Δημητρη;;;;; ναι του λεω.....
Εχει ενα σουμπαρου, φορεστερ, εχει βαλει γκαζι.....ευχαριστημενος του λεω;;;;;
Ναι ,μου απανταει, μονο 2 φορες μπιελα του εχει χτυπησει.....κοκαλο εγω....

Δεν ξερω τι φοραει και πως....παντως την δευτερη φορα εβαλε αλλο συστημα και καλα καλυτερο....προς γνωση.....μαλλον μας λενε μονο τα καλα....

• Like
Reactions: mitsosgn
3 περιπτώσεις που ξέρω Κώστα έχουν κάνει άπειρα χιλιόμετρα με μηδενικά προβλήματα. 1 Volvo S40 και 2 Ηyundai.

Καλό είναι να λέμε τα προβλήματα αλλά να ξέρουμε και πως δημιουργήθηκαν. Δυστυχώς απο τα λεγόμενα σου δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω πληροφορίες σωστά (εγκαταστάτη, σύστημα, κλπ)?

Ψάχνοντας πάντως όλες αυτές τις μέρες διαπίστωσα πολύ παραπληροφόρηση και απόκρυψη της αλήθειας σε πάρα πολλούς της αγοράς.

Ετσι ειναι....δεν εχω και γω κανεναν να με ενημερωσει σωστα.....παντως οσοι ειχα θεμα ηταν ασχετοι και δεν το ειχαν ψαξει....ουτε οι ιδιοι δεν ηξεραν τι εβαλαν.....

Σημερα κουβεντιαζα με το ξαδερφο περι γκαζιου.....
Τον θυμασαι τον Δημητρη;;;;; ναι του λεω.....
Εχει ενα σουμπαρου, φορεστερ, εχει βαλει γκαζι.....ευχαριστημενος του λεω;;;;;
Ναι ,μου απανταει, μονο 2 φορες μπιελα του εχει χτυπησει.....κοκαλο εγω....

Δεν ξερω τι φοραει και πως....παντως την δευτερη φορα εβαλε αλλο συστημα και καλα καλυτερο....προς γνωση.....μαλλον μας λενε μονο τα καλα....

Καλά subaru μπορεί να σου βαρέσει μπιέλα και μαμά το μοτερ!!! Τα έχουν αυτά οι boxer κινητήρες...

Ότι σύστημα και να βάλετε, αν δεν είναι υγρού ψεκασμού, να προσέξετε να βάλετε ηλεκτρονική λαδιέρα ψεκασμού. Το valvecare της Prins ψεκάζει πιο πολύ ή πιο λίγο με βάση τον εγκέφαλο και πόσο πατήσατε το γκάζι.

Κάτι άλλες βλακείες που βάζουν κάτι λαδιέρες που δουλεύουν με υποπίεση κλπ είναι μπαρούφες και δεν έχουν κανένα όφελος. Ο ψεκασμός της λαδιέρας πρέπει να ακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το πόδι σου στο γκάζι.

Και οι άλλες λύσεις που ψεκάζουν και βενζίνα μέσα καλές είναι αλλά ρε παιδιά, για οικονομία το βάζεις το LPG, άμα είναι να καις και βενζίνα, τι να το κάνεις; Θα σου ρυθμίσει ο μάστορας να καίει όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη, να έχει αυτός το κεφάλι του ήσυχο, και εσύ στο τέλος θα δεις ένα οικονομικό όφελος της τάξης του 10-15%... Αξίζει όλη η ταλαιπωρία για τόσο λίγο;

Τέλος πάντων, θα δω και γω με το δικό μου πως θα πάει και θα σας ενημερώσω. Προς το παρόν έχω κάνει 11000χλμ, όλα καλά.

Μίλησα πάλι σήμερα με την QGas και το κόστος του VS2 είναι στα 1500 + valvacare + AEB. Για το Silverline μου έλεγε προχθές στα 1500 όλα μέσα.

Μιας και απο ότι φαίνεται το έχεις ψάξει πολύ έχει άποψη για το πότε θα ανεβεί η τιμή του υγραερίου? Απο όσα έχω διαβάσει μέχρι το 2018 στην χειρότερη να πάει στο 1.10. Έχεις ακούσει κάτι άλλο?

Ενώ με βενζίνη και αντίστοιχες διαδρομές είχες?
-2lt/100χλμ

Δηλαδή 8,5λτ εντός, 6,5λτ εκτός. Αυτό βέβαια είναι με βάση το μετρητή. Στο LPG τα νούμερα που σου δίνω είναι πιο ακριβή γιατί είναι με βάση το γέμισμα με εντελώς άδειο ντεπόζιτο.

Α και μιας και με ρωτήσατε για την κατανάλωση που έχω με το υγραέριο:
Εντός πόλης: 10-10,5lt/100χλμ
Εκτός πόλης: 8,5lt/100χλμ
Εσυ πιο συστημα εβαλες φιλε;;

681 - 700 of 1,880 Posts