Και όμως όχι. Το Silverline το ονομάζουν 2.0, ακόμα και στο site τους. Για V1 μίλαγε το οποίο μάλιστα μου είπε ότι ήταν το μοναδικό κιτ της Prins μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος. Το V1 το διαφημίζουν μάλιστα στο site τους με την επιγραφή "To αθάνατο VSI 1.0 με hana μπεκ" δίνοντας τιμή!!!! Είναι παλιό το site??? Μπορεί να είναι και αυτό...
To Silverline δεν κάνει για εμάς? Πως και δεν πήγες σε αυτό?
Το Silverline είναι για μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα. Ενώ το VSI v2.0 φοράει Keihin μπεκ, τα οποία είναι πολύ πολύ καλύτερα αλλά ανεβάζουν το κόστος.
Εδώ στην Ελλάδα τα έχουν δοκιμάσει και λένε ότι δεν θα δεις διαφορά στο δικό μας είτε βάλεις Silverline είτε βάλεις VSI2.0. Η QGAS βάζει το 2.0 με τα keihin από SLK και πάνω.
Στην Ολλανδία όμως από το δικό μας και πάνω (140+) και turbo κινητήρες βάζουν το VSI2.0.
Επίσης σιγά-σιγά δοκιμάζουν και το υγρού ψεκασμού. Ενημερώνουν τον κατάλογό τους μάρκα-μάρκα όταν είναι έτοιμοι... Προς το παρόν, εγώ δεν έχω δει ούτε ένα μοντέλο της honda στο σύστημα υγρού ψεκασμού τους.
Κοίτα, όλα εξαρτώνται τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις εργοστασιακή εγγύηση 3 χρόνια από την prins, τότε πρέπει να βάλεις το VSI2.0, να παίρνεις και τα upgrade σου γιατί αυτό φοράει η Ευρώπη και αυτό δοκιμάζεται και υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή.
Όλες οι υπόλοιπες λύσεις υποστηρίζονται από τον κατασκευαστή με εγγύηση μόνο ως ανταλλακτικά (1 χρόνο δηλαδή) και όχι ως σύστημα. Και δικαίως γιατί ο κατασκευαστής δεν μπορεί να παίρνει feedback από κάθε διαφορετική σύνθεση συστημάτων και να σου εγγυάται ότι είσαι οκ.
Μην με παρεξηγήσεις, όλα δουλεύουν μία χαρά, και μπορεί και το VSI2.0 να είναι overkill για το αμάξι (που εγώ δεν το νομίζω, ίσως για το 1.4 να είναι). Απλά στη μία περίπτωση παίζεις εργοστασιακά και στην άλλη "μαστορικά"
Όλα αυτά είναι διάφορα configurations που είδαν ότι παίζουν και μειώνουν το κόστος.. Δηλαδή:
VSI1.0 εγκέφαλος και hana μπεκ = μικρότερο κόστος, καλά μπεκ, πρόγραμμα από τον εγκαταστάτη και όχι από την Prins (ή πιθανά υπάρχει παλαιότερο πρόγραμμα το οποίο όμως δεν ανανεώνεται από τον
κατασκευαστή).
VSI2.0 εγκέφαλος και prins μπεκ = Silverline = μικρότερο κόστος, μπεκ τα οποία δεν ξέρω πόσο καλά είναι αλλά σίγουρα είναι φθηνότερα από τα Keihin = παίρνει ανανεώσεις προγράμματος από τη Prins καθώς ο εγκέφαλος είναι VSI2.0
VSI2.0 εγκέφαλος και Keihin μπεκ = η πιο ακριβή λύση = by the book = full υποστήριξη συστήματος από την Prins και 3 χρόνια εγγύηση.
Ελπίζω να σε διαφώτισα...