2006+ Honda Civic Forum banner
701 - 720 of 1,880 Posts
-2lt/100χλμ

Δηλαδή 8,5λτ εντός, 6,5λτ εκτός. Αυτό βέβαια είναι με βάση το μετρητή. Στο lpg τα νούμερα που σου δίνω είναι πιο ακριβή γιατί είναι με βάση το γέμισμα με εντελώς άδειο ντεπόζιτο.
Περίπου 0,5 πάνω στην πραγματική κατανάλωση την βενζίνης υπολόγισε. Άρα έχεις μια αύξηση 1,5 λίτρα / 100 χλμ.

Εσυ πιο συστημα εβαλες φιλε;;
Αδιάβαστο σε βρίσκω φιλαράκι. :worms::worms:
Το Prins V2 έχει βάλει το παιδί απο την QGas. Έχει γράψει αναλυτικά τις εντυπώσεις του μερικές σελίδες πίσω.

Μεγάλη παραπλάνηση το... "η βενζινη λιπαινει τις βαλβίδες"
Οταν το μεγαλο θέμα με το αέριο είναι οι θερμοκρασίες.....
Σαν να ρίχνεις νερό απ'τα πιτσιλιστήρια για να σβησεις το αμαξι που έχει πάρει φωτιά..

Δεν είναι παραπλάνηση, ισχύει οτι η βενζίνη λιπαίνει, όπως και οτι κατεβάζει τη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης. Για αυτό και όσο πιο φτωχό είναι το μείγμα μας τόσο μεγαλύτερη είναι η επικίνδυνοτητα να λιώσουμε τα πιστόνια.

Η διαφορά είναι ότι η βενζίνη δεν έχει τόσο ξηρή, πλήρη καύση όπως το υγραέριο.

Το πρόβλημα με το υγραέριο είναι ότι η ξηρή του καύση λειτουργεί ως καθαριστικό κάθε μορφής λίπανσης. Το αποτέλεσμα είναι να στεγνώνουν γρηγορότερα οι βαλβίδες.

Στο θάλαμο καύσης δεν υπάρχει καμία διαφορά, μην σου πω ότι είναι και καλύτερο το υγραέριο.

Γι' αυτό και χρειάζεται ένα σύστημα που να προλαβαίνει να ξαναλιπαίνει τις βαλβίδες.
Αυτό επιτυγχάνεται είτε με συστήματα τύπου valvecare που πρακτικά ψεκάζουν τις βαλβίδες με πρόσθετα αντίστοιχα μα αυτά της βενζίνης, είτε με το να πέφτει βενζίνη κάθε τόσο ώστε να μην προλαβαίνουν οι βαλβίδες να στεγνώσουν τελείως.

Αδιάβαστο σε βρίσκω φιλαράκι. :worms::worms:
Το prins v2 έχει βάλει το παιδί απο την qgas. Έχει γράψει αναλυτικά τις εντυπώσεις του μερικές σελίδες πίσω.
Βαριομουν να ψαξω που το εγραψε ρε συ....

Πολυ παραπανω καιει ομως απο τηβενζινη...
Σχεδον δυο λιτρα υγραεριου επιπλεον;;;
Που ειναι η οικονομια μετα..;;;;
Φιλος μου στο σιβικ,,,που εβαλε το ζαβολι,,,δε καιει παραπανω απο μισο λιτρο /100 χλμ υγραεριου.Σχεδον το ιδιο καιω μου λεει.

Φιλος μου στο σιβικ,,,που εβαλε το ζαβολι,,,δε καιει παραπανω απο μισο λιτρο /100 χλμ υγραεριου.Σχεδον το ιδιο καιω μου λεει.
Ψεύτης μεγάλος...... Σε τα μας.....ζαβολιες;;;;

Do the math:
1.58eur/lt x 8.5lt /100 Km = 13,43 eur / 100km
0.75eur/lt x 10lt / 100 Km = 7,5 eur / 100km
= 44% οικονομία
Άντε, βγάλε και το κόστος του valvecare (40eur ανά 11000χλμ) = 0,36 eur / 100km
= 41% οικονομία Δεν σου φτάνει;

Αν με το ζάβολι καίει το ίδιο, τότε μάλλον τη διαφορά την καίει βενζίνη για λίπανση...
Άρα το 17% του κύκλου καύσης καίει βενζίνη και το 83% αέριο.
δηλαδή από τα 100χλμ τα 17 τα κάνει με βενζίνη και τα 83 με αέριο. άρα:
6,225 ευρώ από αέριο και 2,283 ευρώ από βενζίνη = 8,5 ευρώ τα 100χλμ το Zavoli, 7,86 ευρώ τα 100χλμ το Prins.
Άρα το prins είναι 7,5% οικονομικότερο από το zavoli.
Για να μην σου πω ότι σε πολλά συστήματα επειδή στις απότομες υψηλές στροφές δεν προφταίνει η λαδιέρα, προγραμματίζουν τον εγκέφαλο και ρίχνει full βενζίνη...
πωπω σκρουτζ μακ ντακ με καταντήσατε εδώ μέσα! ;)

Δεν βαζεις μεσα ομως την βενζινη που καιει μεχρι να γυρισει σε υγραεριο και το κοστος εγκαταστασης και εξτρα συντηρησης..
Εννοειται οτι παλι οικονομικοτερο ειναι αλλα οχι 41% που αναφερεις..

Δεν βαζεις μεσα ομως την βενζινη που καιει μεχρι να γυρισει σε υγραεριο και το κοστος εγκαταστασης και εξτρα συντηρησης..
Εννοειται οτι παλι οικονομικοτερο ειναι αλλα οχι 41% που αναφερεις..
εσυ είσαι χειρότερος απο τον Σκρούτζ :p

do the math:
1.58eur/lt x 8.5lt /100 km = 13,43 eur / 100km
0.75eur/lt x 10lt / 100 km = 7,5 eur / 100km
= 44% οικονομία
Άντε, βγάλε και το κόστος του valvecare (40eur ανά 11000χλμ) = 0,36 eur / 100km
= 41% οικονομία Δεν σου φτάνει;

Αν με το ζάβολι καίει το ίδιο, τότε μάλλον τη διαφορά την καίει βενζίνη για λίπανση...
Άρα το 17% του κύκλου καύσης καίει βενζίνη και το 83% αέριο.
δηλαδή από τα 100χλμ τα 17 τα κάνει με βενζίνη και τα 83 με αέριο. άρα:
6,225 ευρώ από αέριο και 2,283 ευρώ από βενζίνη = 8,5 ευρώ τα 100χλμ το zavoli, 7,86 ευρώ τα 100χλμ το prins.
Άρα το prins είναι 7,5% οικονομικότερο από το zavoli.
Για να μην σου πω ότι σε πολλά συστήματα επειδή στις απότομες υψηλές στροφές δεν προφταίνει η λαδιέρα, προγραμματίζουν τον εγκέφαλο και ρίχνει full βενζίνη...
πωπω σκρουτζ μακ ντακ με καταντήσατε εδώ μέσα! ;)
Πρωτον,, 1,499 ειδα τη βενζινη σημερα στο πρατηριο που βαζω και καπου στα 0,78 το υγραεριο εδω στη Λαρισα
Δευτερον βενζινη ψεκαζει το ζαβολι μονο οταν το στροφαρεις ψηλα η πιεζεις το γκαζι βαθεια.
Λαδιερα δεν εχει το ζαβολι.

Πρωτον,, 1,499 ειδα τη βενζινη σημερα στο πρατηριο που βαζω και καπου στα 0,78 το υγραεριο εδω στη Λαρισα
Δευτερον βενζινη ψεκαζει το ζαβολι μονο οταν το στροφαρεις ψηλα η πιεζεις το γκαζι βαθεια.
Ναι έχεις δίκιο... Αλλά 0,71 πήρε το μάτι μου το γκάζι σήμερα στην Αθήνα. Να ξέρεις πάντως ότι λόγω κόστους παραγωγής, το αέριο θα έχει πάντα τη μισή τιμή από τη βενζίνη. Αν υπάρχει διαφοροποίηση σε αυτό, κάποιος κερδοσκοπεί...

Αξιόπιστο είναι και το ζάβολι πάντως, το έχουν ο πατέρας μου και ο αδελφός μου, αλλά νομίζω ότι του ρυθμίζουν μία αναλογία βενζίνης-γκαζιού. Δεν μπορεί ούτε να λιπαίνει, ούτε να καίει βενζίνα... Εκτός και γι αυτό το λόγο το ζάβολι κάνει τόση ώρα για να γυρίσει σε γκάζι το πρωί που το βάζεις μπροστά... (εμένα θα έχει γυρίσει σε γκάζι σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, το ζάβολι κάνει πάνω από λεπτό για να γυρίσει...)

Αν παίζει έτσι στον δικό μας κινητήρα Δημήτρη θα σκάσει κάποια στιγμή σίγουρα.

Ναι έχεις δίκιο... Αλλά 0,71 πήρε το μάτι μου το γκάζι σήμερα στην Αθήνα. Να ξέρεις πάντως ότι λόγω κόστους παραγωγής, το αέριο θα έχει πάντα τη μισή τιμή από τη βενζίνη. Αν υπάρχει διαφοροποίηση σε αυτό, κάποιος κερδοσκοπεί...

Αξιόπιστο είναι και το ζάβολι πάντως, το έχουν ο πατέρας μου και ο αδελφός μου, αλλά νομίζω ότι του ρυθμίζουν μία αναλογία βενζίνης-γκαζιού. Δεν μπορεί ούτε να λιπαίνει, ούτε να καίει βενζίνα... Εκτός και γι αυτό το λόγο το ζάβολι κάνει τόση ώρα για να γυρίσει σε γκάζι το πρωί που το βάζεις μπροστά... (εμένα θα έχει γυρίσει σε γκάζι σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, το ζάβολι κάνει πάνω από λεπτό για να γυρίσει...)
Δε ξερω φιλε μου παραπανω για αυτα που μου γραφεις..
Για το ποτε θα γυρισει ,,μου ειχε πει ειναι θεμα ρυθμισης,,,το βαζει αναλογα με τη θερμοκρασια του κινητηρα.
Μηπως το χοντα ζεστενεται πιο γρηγορα απο τα αλλα αυτοκινητα ?

Αν παίζει έτσι στον δικό μας κινητήρα Δημήτρη θα σκάσει κάποια στιγμή σίγουρα.
Δε σκαει μη φοβασαι,,,στα 30000χλμ ειναι τωρα ο φιλος μου με το αεριο.

Για να σας λυθεί η απορία για το πώς και πότε γυρίζει στο υγραέριο το όχημα το πρωί όταν παίρνει εμπρός, θα σας πω ότι όλα τα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με πνεύμονα, η δουλειά του οποίου είναι να μετατρέπει το υγραέριο από υγρή σε αέρια μορφή και αυτό το κάνει με την βοήθεια του ψυκτικού υγρού του κινητήρα. Η ελάχιστη θερμοκρασία γι αυτήν την δουλεία είναι 45 βαθμοί Κελσίου. Όταν λοιπόν το ψυκτικό του κινητήρα φτάσει στους 45 βαθμούς τότε αμέσως το όχημα γυρίζει σε υγραέριο.....

701 - 720 of 1,880 Posts