2006+ Honda Civic Forum banner
61 - 80 of 263 Posts
Potrzebujesz bezpiecznika tylko wtedy, gdy używasz stałego źródła (tylko 8. generacja), reszta nie potrzebuje bezpiecznika, ponieważ są one zabezpieczone w innych obwodach.

Nie produkują bezpieczników micro blade 1Amp ATS.

Możesz dostać bezpieczniki ostrzowe 1Amp Standard ATS.

Doskonale - dzięki

Rozumiem, co mówi Grayfox. Wbudowana nawigacja automatycznie przełącza się z zasilaniem z kamery.

Ale te Pioneera są inne. Mają oddzielny przewód do wykrywania sygnału cofania. Dla mnie brzmi to tak, jakby to gniazdo opcji byłoby idealne, ponieważ można by zasilać kamerę cały czas, co oznacza, że można by ją włączyć ręcznie, jeśli by się chciało. Ale przełączałaby się również automatycznie po włączeniu biegu wstecznego.
Jeśli chcesz mieć zasilanie ciągłe i zasilanie z biegu wstecznego, możesz dodać przełącznik po stronie zasilania ciągłego, aby móc go w ten sposób wyłączyć i włączyć, aby nie rozładować akumulatora.
Mógłbyś użyć zapłonu +12 V jako źródła zasilania, działa, gdy samochód jest włączony, ale nie działa, gdy samochód jest wyłączony. najlepsze z obu światów.

Nie wiedziałem, czy to prawda, ponieważ nigdy nie sprawdzałem tego bez bezpiecznika.

Discussion starter · #66 ·
Sprytny pomysł...! Będę musiał o tym pamiętać w przyszłości
Jeśli spojrzysz na zdjęcie mojej skrzynki bezpieczników w poście 49, możesz zobaczyć dwa z nich, których użyłem do zasilania odtwarzacza DVD w zagłówku i mojej skrzynki wideo iMID.

Jeśli spojrzysz na zdjęcie mojej skrzynki bezpieczników w poście 49, możesz zobaczyć dwa z nich, których użyłem do zasilania DVD w zagłówku i mojego iMID video box.
:facepalm:
Nawet ich nie zauważyłem! Jak to możliwe, że dowiaduję się o tym dopiero teraz?!

Myślę, że Grayfox jest trochę zdezorientowany, kiedy mówisz "stałe 12 V". Górny lewy róg w 8G to +12 V tylko wtedy, gdy włączony jest bieg wsteczny, więc jest to idealne miejsce do podłączenia przewodu wykrywającego bieg wsteczny w radiu 2 DIN.
Nawiasem mówiąc, to działa świetnie.

Jedynym problemem, jaki miałem, było to, że przegapiłem fragment w wątku, w którym było napisane, że nie potrzebujesz bezpiecznika w 27 dla prawego dolnego rogu (12 V z zapłonem). Więc włożyłem bezpiecznik, a potem udało mi się spowodować zwarcie (musiałem odciąć dolny lewy pin).

Wybuchł bezpiecznik w masce, który odciął zasilanie radia, zegara i centralnego zamka. Jeśli komuś innemu uda się zrobić to samo, to bezpiecznik 15A w pozycji 16 w masce. Ale w zasadzie, jeśli nie chcesz używać 12 V bez zapłonu, po prostu zrób okablowanie z wyjętymi kluczykami i zostaw 27 wolne i powinno być dobrze.

Trochę zdezorientowany. Jeśli używasz przełącznika z pinem zapłonu w 9G Civic. Czy potrzebuje bezpiecznika w 27 czy nie?

Wysłane z mojego Nexus 5 używając Tapatalk

podgrzewane siedzenia
Cześć
wygląda na to, że jesteście wystarczająco sprytni, aby dowiedzieć się, jak podłączyć moje podgrzewane siedzenia.
Mam oryginalne podgrzewane siedzenia z modelu ex i przełączniki, ale bez okablowania w moim es
No dalej, sprytni ludzie, pomóżcie mi je podłączyć.
Rozweselcie mnie po porażce Anglii:(

Kiedy znajdę czas, zamierzam przenieść mojego Garmina (przewód trzymany bezpiecznikiem) do odpowiedniego połączenia w bloku opcji. Wygląda o wiele schludniej.

Discussion starter · #77 ·
Pozytywny w prawym dolnym rogu, negatywny w lewym górnym rogu. Zainstaluj bezpiecznik w pozycji 27, który pasuje do wartości znamionowej użytej w specyfikacji EX.

Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
Ujemny w lewym górnym rogu? Czy to poprawne?

Pozytywny w prawym dolnym rogu, negatywny w lewym górnym rogu. Zainstaluj bezpiecznik w pozycji 27, który pasuje do wartości znamionowej użytej w specyfikacji EX.

Ujemny w lewym górnym rogu? Czy to prawda?
Nie, to nieprawda. Lewy górny róg to odwrotne +12V.

Ok, więc właśnie przetestowałem:
Lewy dolny to +12V stałe
Prawy dolny to +12V przełączane zapłonem
Prawy górny to +12V przełączane światłami

Nie jestem jeszcze pewien, czy lewy górny to masa.

Edycja: Lewy górny to połączenie z masą (0 rezystancji do ramy)
Może warto edytować post nr 4 w takim przypadku.

Wysłane z mojego GT-I9505 używając Tapatalk 2

Może warto edytować post nr 4 w takim przypadku.

Wszystkie piny zostały wyjaśnione w poście nr 11, ponieważ nie mogłem edytować nr 4.

Chciałbym złożyć ostateczne oświadczenie w tej sprawie po testach.

W złączu znajduje się 6 pinów, 4 u góry i dwa na dole. Użyłem konwencji nazewnictwa, patrząc na piny w otwartej przestrzeni złącza.

Górny lewy skrajny: +12V po włączeniu biegu wstecznego, w przeciwnym razie 0V.

Górny lewy: Zmienne napięcie w zakresie +0,3 < V < +0,8 po włączeniu zapłonu, w przeciwnym razie 0V. Nie mam pojęcia, do czego to służy.

Górny prawy: +1,3V ze światłami postojowymi, w przeciwnym razie 0V. Ponownie, nie jestem pewien, do czego to służy.

Górny prawy skrajny: +12V ze światłami postojowymi, w przeciwnym razie 0V.

Dolny lewy: +12V stałe z akumulatora.

Dolny prawy: +12V przełączane zapłonem, w przeciwnym razie 0V.

Aby znaleźć źródło masy, są śruby, które trzymają dźwignie do otwierania wlewu paliwa i maski za plastikową osłoną, do których można łatwo poprowadzić przewód.

61 - 80 of 263 Posts