Odebrałem samochód w sobotę, przejechałem około 180 mil, a spalanie wynosi w tej chwili około 59 mpg, więc jestem z tego zadowolony. Zrobiłem bardzo krótką podróż około 4 mil i spalił 95 mpg, było to głównie na zjeździe, ale pomyślałem, że to niemożliwe i był zepsuty lol.
Samochód prowadzi się niesamowicie, bardzo pewnie, a widok sprawia, że czujesz się jednością z samochodem, kokpitem i drogą. Niska linia dachu sprawia również wrażenie, że jesteś nisko nad drogą i przytulnie w środku, ale jest też mnóstwo miejsca do rozprostowania nóg. Ruszanie ze skrzyżowań, wyprzedzanie, ronda i tym podobne są bardzo płynne i responsywne, jest świetnie.
Można poczuć kontakt i przyczepność z drogą, jeszcze tak naprawdę nie próbowałem trybu sportowego. Samochód jest bardzo cichy dla moich uszu, a samochód po prostu pochłania drogę i nierówności. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak typ R czułby się na torze.
Wnętrze wygląda i czuje się dobrze, ale jest kilka tańszych wyglądających elementów na niektórych panelach, myślę też, że prosty design deski rozdzielczej może również sprawiać wrażenie uproszczonego, ale podoba mi się ten wygląd. Kilka elementów z siedzeniami z boku wygląda tak, jakby zostały po prostu odcięte w pobliżu konsoli środkowej i przyklejono tam filc, bardzo dziwnie wyglądający. Nie jestem też pewien, jak pleather będzie się trzymał na kierownicy, a zwłaszcza na siedzeniach.
Zamontowałem przednią i tylną kamerę samochodową, było to trochę uciążliwe, ale nie tak źle.
Skonfigurowałem bezprzewodowe android auto, wszystko działa dobrze, zawsze łączy się za pierwszym razem. Android auto ma lekkie opóźnienie, ale nie ma się czym przejmować. Trochę szkoda, że regeneracja pozostaje włączona tylko w trybie sportowym, ale w normalnym trybie miałoby to sens, aby osiągnąć lepszą efektywność paliwową i mniejsze zużycie części.
Zauważyłem, że automatyczne światła drogowe pokazują niebieskie światło, gdy się aktywują, ale kiedy stają się jaśniejsze, nie zmieniają się na inną ikonę, miło byłoby mieć więcej wskazówek, co się dzieje, wiem, że widzę, jak światła stają się jaśniejsze, ale ciągle myślałem, czy nie oślepiam innych.
Wszystkie systemy wspomagania działały do tej pory znakomicie, prawie nic nie musiałem robić w drodze do domu od dealerów, asystent utrzymania pasa ruchu z adaptacyjnym tempomatem i podążaniem działa tak dobrze i w zasadzie jedzie sam.
To wszystko, co do tej pory zauważyłem, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Myślę, że w przedziale cenowym około 35 000 funtów jest w porządku, ale zbliżanie się do 41 000 funtów to być może lekkie naciąganie, czas pokaże, jak dobrze będzie w nadchodzących latach.
Och, i myślę, że wszystkie drzwi powinny mieć standardowe oświetlenie ambientowe na błyszczących czarnych elementach, przegapiona okazja na lepszy wygląd i jestem pewien, że nie kosztowałoby ich to tak dużo.