2006+ Honda Civic Forum banner

New Members (Please visit "Introduce yourself" topic too)

366K views 3.8K replies 329 participants last post by  panosm  
#1 ·
γεια σας παιδιά τι γίνετε; εγώ έχω πάρει το 1.8 το σπορτ.πολύ καλό αυτοκίνητο το μόνο που με ενοχλεί είναι τα σκληρά αμορτισέρ και το τιμόνι που δεν μπορώ να βολευτώ λόγο ύψους κατά τα άλλα νομίζω ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή και ας περίμενα επτά μήνες. κάτι λέγατε τις προηγούμενες μέρες για τα αμορτισέρ και για το χειρόφρενο.τι συμβαίνει; υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

#3 ·
παιδιά ακούστε και το καλύτερο που μου είπε ο τύπος που αγόρασα το αυτοκίνητο,να αλλάξω λάδια στα 3000 χιλιόμετρα και αν δηλαδή τα κάνω σε τρεις μήνες να πάω ξανά και στους έξι που λέει η εγγύηση αλλά εγω δεν θα πάω

#4 ·
γεια σου ρε χρίστε!
καλως ήρθες και καλή διαμονή!
με γειά το καινούριο όχημα και καλορίζικο,καλοτάξιδο...
εγώ με τη σειρά μου,ετοιμάζομαι τη δευτερα να πάω στην αντιπροσωπεία και να συζητήσω τη παραγγελία του τρίθυρου!Μου είπανε ότι είναι και ετοιμοπαράδωτο ...5 μέρες και τζουπ...το έχεις!

#5 · (Edited)
Καλώς όρισες Χρήστο στην ελληνική παρέα του civinfo. Αν θέλεις κάνε και ένα θρετ στο αγγλικό κομμάτι να σε γνωρίσουν και οι υπόλοιποι. Για το χειρόφρενο υπάρχει και μπουλετιν αλλά προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει κάτι μεμπτό. Για τις αναρτήσεις όλοι γκρινιάζουμε...ξέρεις ημιάκαμπτος...225...μέτρια αμορτισέρ...κακή απόσβεση και άνεση. Για τα λάδια σου είπε βλακείες... να τ' αλλάξεις στο εξάμηνο εκτός και αν έκανες πάρα πολλά χιλιόμετρα και θέλεις να βγάλεις τα αρχικά λάδια.

Παιδιά εδώ θα υποδεχόμαστε τα νέα μέλη.

#6 ·
Καλοριζικο Χρηστο το αμαξι και καλα απροβληματιστα χιλιομετρα... Εγω αυτο που γνωριζω για τα πρωτα λαδια ειναι οτι πρεπει να τα αφησεις οπωσδηποτε για 10.000 χλμ. Αυτα ειναι λαδια ρονταρισματος και βοηθα να στρωθει ο κινητηρας πιο καλα. Ειναι ψιλα ομως λαδια και τα καιει ευκολα. Γι'αυτο πρεπει να τα ελενχεις. Στα πρωτα αυτοκινητα ειχαν βαλει ελατωματικα αμορτισερ,το δικο σου δε θα εχει προβλημα. Κοιτα λιγο και τον αερα στα λαστιχα σου,μηπως εχουν ξεχασει να βαλουν τη σωστη πιεση. Για το χειροφρενο , απλως θα πρεπει να το τραβας χωρις να παντας το κουμπι του. Να ακους το κρα-κρα τις καστανιας καθως το τραβας. Υπαρχει περιπτωσει να ξεσκαλωσει η καστανια του και να απελευθερωθει αν το τραβας παντωτας το κουμπι.

#7 ·
γεια σας παιδιά σήμερα κοίταξα τα λάδια μου και είδα ότι έχει χάσει δυό γραμμούλες.μήπως έχετε ιδέα τι λάδια έχουν βάλει για να συμπληρώσω; έχω κάνει μόνο 2700 χιλιόμετρα.

#8 ·
ρε παιδιά μήπως ξέρετε κανένα site που να έχει αξεσουάρ για το αμάξι μας ; μου αρέσει πολύ ο προφυλακτήρας του type s o μπροστινός εννοώ.
άν ξέρει κάποιος να μου πει thanks

#9 ·
Για τα λαδια φιλε υπαρχει περιπτωση τοσα να σου βαλαν απο την αρχη. Στο δικο μου απο την αρχη ελειπαν λιγα λαδια. Νομιζω και απο εκει κανουν οικονομια!!! Αν κατεβει πολυ κατω τοτε θα χρειαστει να συμπληρωσεις με λαδι απο τη χοντα. Για να βαλεις το εμπρος σποιλερ πρεπει να παρεις και τα υπολοιπα κοματια. Γιατι καθε κομματι σποιλερ συνεχιζει με διαφορετικες καμπυλες στα ακρα του απο αυτα που εχει το πενταθυρο. Μπες στις σελιδες μου στο Gallery να δεις φωτο. Εχω βαλει τα σποιλερ του type s στο πενταθυρο.

#10 ·
Χαιρετώ και γω ως νέο μελος!
Πρόσφατα (πριν 2 εβδοάδες) παρέλαβα to CIVIC μου, 1.8 5d, μαύρο με μπεζ εσωτερικο και ηλιοροφή. Απίστευτο αμαξι...
Ωραίο forum. Το ελληνικό κομματι απ'οσο κατάλαβα ειναι σχετικά καινούριο. Θα γραψω και στο post για τα service.

Χαιρετώ και πάλι
Μιχάλης

#12 ·
Γεια σας κ από εμένα.
Παράγγειλα πριν λίγες μέρες ένα κόκκινο type s plus με ηλιοροφή, με look type r. Δώρα αισθητήρες παρκαρίσματος, την γυάλινη μάσκα μπροστά μήπως θέλω να την αλλάξω την μαύρη κάποια στιγμή κ ένα προστατευτικό κάλυμμα του χώρου αποσκευών πλαστικό/βινύλιο για να το καλύπτει όλο κ να βγαίνει κ να πλένεται.
Το περιμένω την 1η εβδομάδα του επόμενου μήνα. Είναι στο τελωνείο...
Καλώς σας βρήκα!

#13 ·
Καλος ορισες φιλε στο club !!! Με το καλο να το παρεις. Την Ελληνικη αεροτομη τωρα δε τη δινουν ???

#23 ·
τελικα τοσα λεφτα που δινουμε για να κανουμε το αμαξι μας πιο αγριο σαν το typeR (βαψιματα, αεροτομες, σποιλερ, μαρσπιεδες, φιλτροχοανες, εξατμισεις), καλυτερα να διναμε αλλα τοσα και να αγοραζαμε το typeR :)

ας το βγαζανε 5θυρο και κανεις δεν θα αγοραζε το 1800 !

#24 ·
New member

Hi!
I'm Lambros from Greece and I don't know good English, so excuse my mistakes. I'm glad to be a member of the international Civic family (for first time). I 'm a proud owner of a alabaster silver 5d Civic 1.8 i-vtec, which I bought on July 2007. I'm in love with this car !!!
Και στα ελληνικά που είμαι λίγο καλύτερος, είμαι ερωτευμένος με αυτό το αμάξι παρόλο που περίμενα περισσότερα! Θα σας ζαλίσω λίαν συντόμως!!! Υπομονή. Καλώς σας βρήκα.

#25 ·
Hi!
I'm Lambros from Greece and I don't know good English, so excuse my mistakes. I'm glad to be a member of the international Civic family (for first time). I 'm a proud owner of a alabaster silver 5d Civic 1.8 i-vtec, which I bought on July 2007. I'm in love with this car !!!
Και στα ελληνικά που είμαι λίγο καλύτερος, είμαι ερωτευμένος με αυτό το αμάξι παρόλο που περίμενα περισσότερα! Θα σας ζαλίσω λίαν συντόμως!!! Υπομονή. Καλώς σας βρήκα.
Καλώς όρισες Λάμπρο!

#26 ·
Καλως ηρθες στο club Λαμπρο!!!!!

#27 ·
Γειά σας και από εμένα

με λένε Θανάση και είμαι από την Αθήνα - Γαλάτσι. Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και αρκετό καιρό (όπως και άλλα) και προσπαθώ να ενημερωθώ για το civic 1.8 5Θ, το οποίο σκέφτομαι να αγοράσω. Η αλήθεια είναι ότι ο αρχικός μου ενθουσιασμός για την αγορά του έχει ψιλοπαγώσει μετά από την "μελέτη" των προβλημάτων που αναφέρετε για το αυτοκίνητο. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην άνεση από τις λακούβες (τόσα χρόνια το έχω συνηθήσει με τα παλιά αυτοκίνητα που είχα) όσο στην ποιότητα της καμπίνας, τα τριξίματα και τους εσωτερικούς θορύβους, τα "κρόνκ" των αναρτήσεων, την τάπα κ.λπ. Βέβαια είναι σαφώς δευτερεύοντα σε σχέση με την ασφάλεια, τον κινητήρα κ.λπ., αλλά όταν δίνεις τόσα χρήματα (που δεν σου περισσεύουν) έχεις και κάποιες απαιτήσεις και προσδοκίες. Δεν είμαι τύπος "ράλλυ" και extreme, ούτε όμως και θέλω κάτι συντηρητικό, και για αυτό δεν μου πάει να στραφώ στο Octavia 5 TSI 1.8 (160 ίπποι) που είναι πολύ ανταγωνιστικό σε ποιότητα, τιμή, χρηματοδοτικό πρόγραμμα κ.λπ. Δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να προσφέρω κάτι στην συζήτηση (δεν έχω προσωπικές εμπειρίες και ούτε σοβαρές μηχανικές γνώσεις).
Αυτά προς το παρών. Ελπίζω σύντομα να είμαι και "πραγματικό" μέλος της παρέας και όχι απλός ωτακουστής.

#28 ·
Γεια σου Θαναση... Το προβλημα με τις αναρτησεις εχει λυθει. Η ταπα ηταν γελειο το προβλημα. Ενα λαμακι εβαλαν σε μολις 1 λεπτο. Τελεια ειναι η ποιοτητα της καμπινας,εγω παντως δεν εχω τριξιμο. Μεμονομενα περιστατικα ειναι τα οποια εξαλοιφονται. Γιατι τα σκοντα δε βγαζουν προβληματα??? Ποσο καιει εμαθες? Ποσο εχει η σουπερ αμολυβδη που θελει να καψει φανταζομαι γνωριζεις. Και απο μεταπωλητικη αξια,,χανει αρκετα..

#29 ·
Θανάση καλώς όρισες στην παρέα μας. Με το καλό να γίνεις και ιδιοκτήτης σιβικ. Πράγματι τα προβλήματα είναι δευτερεύουσας σημασίας και απλά οι τελειομανείς φίλοι μας εστιάζουν σε αυτά. Υπάρχουν πολλαπλάσιοι κάτοχοι με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη. Αν μπεις σε αντίστοιχο φόρουμ για vag θα καταλάβεις γιατί το σιβικ είναι μονόδρομος ως επιλογή. Ότι και να διαλέξεις πάντως να είναι καλοτάξιδο!:)

#31 ·
Γειά σας , με λένε Γιάννη και μένω στην Αθήνα.

Μετά απο αρκετό διάβασμα αυτού του forum , παράγγειλα ενα civic 1.8 sport, το οποίο και θα παραλάβω αυτή την εβδομάδα.

Ενα απο τα πρώτα πράγματα που θέλω να βάλω στο αυτοκίνητο είναι ηχεία και ενισχυτή. Ψάχνω λοιπόν να βρώ μαγαζί (στην Αθήνα), το οποίο να έχει "εμπειρία" στο civic.Δηλαδή να έχει ξανακάνει τοποθέτηση ηχείων-ενισχυτή στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο (να ξέρει πως να "κουμπώσει-ξεκουμπώσει" τα πλαστικά του ταμπλό).

Εχετε να προτείνετε κάποιον?

#32 ·
Γεια σου Γιάννη.
Χθες έβαλα ενισχυτή/ηχεία στο type s μου.
Τώρα ετοιμάζω φωτογραφικό υλικό για να βάλω στην gallery. Αν σε ενδιαφέρει να σου πω λεπτομέριες μου λες. Είναι στον Πειραιά όμως.

#37 ·
Οups ξεχάστηκα να συστηθώ στο κατάλληλο threat.:hello:
Είμαι ο Γιώργος απο νίκαια αττικής και απο τις 3/1/2008 είμαι κάτοχος ενός Civic type s Nighthawk Black Pearl.:VTECSMILEY:
Και σαφώς χαίρομαι που έχουμε δημιουργήσει μια ωραία παρέα!!!:cheers:

#38 ·
Γεια σας και απο εμενα! (Επιτέλους το θυμήθηκα)

Τοσο καιρο μιλαμε και δεν σας εχω συστηθει...

Με λένε Αριστείδη και είμαι καλά.... :)

33 ετών κωλόγερος αλλά το αίμα βράζει για γρήγορα αυτοκίνητα και γρήγορες ... (δεν το λέω γιατί είμαι παντρεμένος) ... βόλτες ήθελα να πώ! :)

Σύντομα θα πάρω το πορτοκαλάκι μου... και θα οδηγώ σε warp speed [smilie=cheeky-grin:

#39 · (Edited)
Αριστείδη...ο επίσης 33χρονος (στις 21/06) Σπύρος δηλώνει ευθαρσώς μη κωλόγερος και σε καταδικάζει σε 10 ήμερη καθυστέρηση παράδοσης του vita-c σιβικ ως παραδειγματική τιμωρία για την δήλωση σου. Μη ξεχνάς ότι μετά τα 30 γινόμαστε πιο γοητευτικοί ;)
Για το θέμα του γάμου τι να σου πω...δεν ξέρω από αυτά...ακόμα. Δηλώσεις δεν κάνω βέβαια διότι αργά η γρήγορα θα μπω στο λούκι...:oops:

#40 ·
Καλημεριζω ολο τον καλο κοσμο του forum!
Παλαιος χρηστης και του συγκεκριμενου και αλλων αντιστοιχων σχετικα με το διαστημοπλοιο κυβερνοχωρων(4t,redliners) και κατοχος ενος 5θυρου μαυρου civic (κατοχος εποχης παρομοιας με skam! :))

Σας εχει ερθει ενημερωτικος φακελος σχετικα με πιθανο προβλημα στο χειροφρενο?Πηγε κανεις σε συνεργειο και αν ναι τι αλλαγες εγιναν?

#41 ·
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ Forum ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Civic ΜΑΣ.ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 1.8 Sport Mb ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΄07.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Civic