2006+ Honda Civic Forum banner

Projekt 2023: Konwersja 5-drzwiowa Type R Mugen

17K views 124 replies 17 participants last post by  djurisicn9  
#1 · (Edited)
Cześć! Właśnie skończyłem zamawiać części do mojego nowego projektu... Będę aktualizował ten post dla wszystkich zainteresowanych.

Właśnie otrzymałem:
Nadkola typu S
Progi boczne typu S
Przedni grill typu R
Środkowy klaster tylnych świateł typu R
Czarne nakładki na lusterka

Do zrobienia:
Spoiler Mugen
Tylny zderzak/dyfuzor Mugen
Niestandardowy przedni splitter typu R + przednia warga

Wszystko zostanie pokolorowane tak, aby pasowało do mojego srebrnego metalicznego FK2 Silver Champagne.

Kiedy prace blacharskie zostaną zakończone, następne w kolejności będą felgi, wydech i zawieszenie!

#7 ·
Opierając się na innych próbach tej konwersji, możesz zauważyć niewielką szczelinę między progiem bocznym a tylnym nadkolem.
Wynika to z nieco innego kształtu ze względu na tylne drzwi w porównaniu z gładkim panelem.
Dzięki za informację. Z tego co rozumiem, szczelina jest widoczna tylko wtedy, gdy tylne drzwi są otwarte?

#10 ·
Dotarło więcej części. Tylne światła LED z dynamicznymi kierunkowskazami z Japonii 😁🇯🇵

Nadal czekam na tylny zderzak, przedni zderzak i tylne skrzydło, które mają dotrzeć w przyszłym tygodniu, abym mógł rozpocząć testowanie części.

Attachments

#11 ·
#13 ·
Cześć! Właśnie skończyłem zamawiać części do mojego nowego projektu... Będę aktualizował ten post dla wszystkich zainteresowanych.

Właśnie otrzymałem:
Nadkola typu S
Progi boczne typu S
Przedni grill typu R
Tylny klaster świateł typu R
Czarne nakładki na lusterka

Do zrobienia:
Spoiler Mugen
Tylny zderzak/dyfuzor Mugen
Niestandardowy przedni splitter typu R + przednia warga

Wszystko zostanie pomalowane w kolorze pasującym do mojego srebrnego metalicznego FK2.

Kiedy prace nad karoserią zostaną zakończone, następne w kolejności będą felgi, wydech i zawieszenie!

View attachment 329912
View attachment 329911
Uświadomiłem sobie właśnie - czy wszystko jest oryginalne? Nadkola i inne elementy wyglądają, jakby były w nowych workach - skąd bierzesz nowe części do tego?

Szukam tego samego co ty, ale wydaje się, że jest coraz mniej dostępne i droższe!

#14 ·
Właśnie zdałem sobie sprawę - czy wszystko, co masz, jest OEM? Nadkola i tak dalej wyglądają, jakby były w nowych workach - skąd bierzesz nowe części do tego?

Szukam tego samego, co ty, ale wydaje się, że jest coraz mniej dostępne i droższe!
Tak, wszystko jest OEM i fabrycznie nowe. Kupiłem wszystko od coxmotorparts - i było to niezwykle drogie :LOL: :LOL: zwłaszcza z kosztami wysyłki + podatkami importowymi do Europy... ten projekt kosztuje więcej niż sam samochód :LOL:

#18 ·
Myślę, że srebrny będzie wyglądał fantastycznie na Twoim z zestawem Type R!

Zaledwie kilka godzin temu kupiłem te sprężyny Tein (przyjdą jutro) i odebrałem felgi. Nie mam pojęcia, czy będą pasować, ale mam nadzieję, że ładnie wypełnią nadkola. To całkiem ładne felgi.

Niestety, nie zaoszczędzę dużo pieniędzy, ponieważ wszystkie 4 te opony są stare i będą wymagały wymiany bardzo szybko, chociaż były bardzo mało używane, więc może spróbuję je rozciągnąć przynajmniej kilka miesięcy.

Matowy, ciemny dymny winyl wkrótce pojawi się na środkowym zestawie świateł (przód i tył z wycięciem na światło przeciwmgielne i przednie światła przeciwmgielne, ponieważ moje są mocno odbarwione)...

Nie jestem pewien, co jeszcze mam w planach w tej chwili.

Naprawdę powinienem założyć własny wątek modyfikacji [emoji1783]

Nawiasem mówiąc - kup jeden z tych tanich zestawów krótkiej zmiany biegów i zamontuj go. Zmiany biegów są teraz niesamowite!
Z niecierpliwością czekam na zobaczenie Twojego samochodu z zamontowanymi felgami i sprężynami! 🤩

Mam tak naprawdę jeden z tych adapterów krótkiej zmiany biegów FN2 z AliExpress. Ale nie mam pojęcia, jak go zainstalować. 🤣👍

#23 ·
Cholera jasna, właśnie znalazłem link. £531 niedostępne lol. Z Japonii. Myślę, że spróbuję zrobić własne zewnętrzne jednostki oświetleniowe
Tak, to one. Rzadko są w magazynie, ponieważ ten Japończyk modyfikuje światła OEM.

Twoje światła wyglądają niesamowicie!! Niestety nie mam umiejętności, żeby zrobić własne, więc kupiłem te. Ale myślę, że bardziej podobają mi się Twoje, ponieważ są wciąż nieco czerwone, a nie całkowicie czarne/szare po wyłączeniu. I bardziej w stylu OEM z nowoczesnym akcentem.

#28 ·
Światła LED w przestrzeni na nogi są niesamowite. Moje są tylko USB, ale schowałem całe okablowanie pod konsolą środkową i do 3-kierunkowego adaptera 12 V z 2 portami USB, który znajduje się w małej wnęce za dźwignią zmiany biegów. Mały czujnik podczerwieni wystaje obok siedzenia pasażera, więc wciąż mogę zmieniać kolory i tak dalej.

Są tanie i łatwe, czego tu nie lubić?

Ponadto - pasek holowniczy Mugen to miły dodatek!

#31 ·
Zdecydowanie potrzebuje tego zderzaka, żeby połączyć tył. Świetny postęp, zazdroszczę

Zamierzasz dopasować kolor wykończenia czy będzie czarny?
Zgadzam się! I dzięki 👍😃

Myślę, że dolną część tylnego zderzaka zrobię na czarno, a ostrze spoilera na czarno. A reszta będzie dopasowana kolorystycznie do samochodu.

Mam nadzieję, że wkrótce to wszystko przymierzę. Zrobię kilka zdjęć i wypróbuję kolory w Photoshopie... zanim zaniosę to do lakierni.

#34 ·
To może pomóc...

How to- 5 door type r conversion

Powodzenia z projektem, miło widzieć, że niektórzy ludzie wciąż modyfikują 8. generacje!
Dzięki za udostępnienie. Ten post zainspirował mnie do przeprowadzenia tej konwersji w pierwszej kolejności. 👍😅

I tak. Kupiłem ten 8. gen jako tani codzienny dojazd. Ale w końcu naprawdę polubiłem ten samochód. FN2 type r był jednym z moich ulubionych samochodów, kiedy miałem 18 lat. Więc teraz spełnię to stare marzenie (nawet jeśli to tylko 1.8) 😁

#36 ·
To pokazuje, jak bardzo wszyscy się różnimy, co jest dobrą rzeczą. O wiele bardziej wolałbym standardowy samochód na zewnątrz, który w środku byłby typu R, niż na odwrót. Frustrowałoby mnie do szaleństwa patrzenie na zewnątrz, a potem brak możliwości ruszenia z miejsca, gdybym go uruchomił lub został wyprzedzony przez samochody z silnikami Diesla z chipem! Ale to tylko ja i cokolwiek sprawia, że jesteś szczęśliwy, jest ważne.
Tak, te denerwujące silniki na olej napędowy z chipem są trochę szybkie i nadal osiągają ponad 50 mil na galon! Lol...:giggle:

#37 ·
Tak, te denerwujące, chipowane palniki oleju są trochę szybkie i wciąż osiągają ponad 50 mpg! Lol...:giggle:
Lol tak, są trochę szybkie... Jako entuzjaści samochodów, nasze samochody są reprezentacją tego, kim jesteśmy. Unikalne i żadne inne nie jest takie samo, nie lubimy być standardowe lol.

Plus tańsze ubezpieczenie samochodu, tańszy podatek drogowy, lepsze MPG.

Gdybym się tym wszystkim nie przejmował i miał mnóstwo pieniędzy do wydania, to od razu miałbym Turbo'd FN2 z ponad 400 KM.
Albo szalenie wyglądający FK8.

#58 ·
Szalony projekt! Uwielbiam to. Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć wynik. Byłem w zeszłym roku w Danii i byłem zaskoczony, jak niewiele było tam civików mk8. Myślę, że w Norwegii są bardziej powszechne.
Dzięki!
Zamierzam dziś przymierzyć części nadwozia 🤞

To właśnie lubię w tym projekcie. Stał się w jakiś sposób rzadkim samochodem w Danii. I nigdy nie widziałem mk8 w stylu mugen w Danii. Nie pamiętam nawet, żebym widział Type R.

Więc mój samochód będzie w pewnym sensie wyjątkowy w okolicy 😃

#60 ·
Aktualizacja po przymierzeniu:

Montaż przedniego splittera był okropny. Duże szczeliny i za słabe/cienkie zaczepy. Próbuję odzyskać pieniądze za ten i wybiorę przedni splitter typu R lub GP.

Skrzydło Mugen i tylny zderzak mają całkiem dobre dopasowanie! Wprowadzam drobne modyfikacje, ponieważ mam hak holowniczy w samochodzie. Ale myślę, że wszystko będzie idealnie pasować.