2006+ Honda Civic Forum banner

Faults

2.4M views 23K replies 393 participants last post by  stratos08  
Παιδια καλησπερα. Νεος στο φορουμ. Αγορασα ενα μεταχειρισμενο civic 2010 hatchback special edition 100 χιλ χλμ. Παρατηρω εναν στιγμιαιο ηχο στην μιζα οταν βαζω μπρος το πρωι οταν κανει κρυο καθως και ο καθρεπτης του οδηγου σταματαει στα μισα στην ανακληση και θελει λιγο σπρωξιμο για να συνεχισει την κινηση. Που να τα παω να κανουν επισκευη; Επισης, δεν ανεβαινει μονο του το πορτ μπαγκαζ, λογικα τα αμορτισερ θελουν αλλαγη; Σε ηλεκτρολογο ή σε συνεργειο εξουσιοδοτημενο; Δεν πιανουν τα χερια μου εμενα. Κατα τα αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αμαξι…

υγ. Τι λαδια να του βαζω, τι τυπος;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Οσον αφορα το λαδι τι πρεπει να του βαζω; Και επισης κατι αλλο. Εχει πολλες γρατζουνιες απο τον προηγουμενο το διαφανο πλαστικο πισω απο το τιμονι που εχει το στροφομετρο κλπ. Υπαρχει καποιο υλικο για να μην φαινονται; Υπο γωνια τις βλεπεις στο φως, οταν κοιτας απο ευθεια δεν φαινονται.

Καλησπερα. Για το civic μου 2010 hatchback special edition κανουν αυτα τα αμορτισερ;

Παιδια μου καηκε η λαμπα απο τα μικρα φωτα θεσης. Μπορω να την αλλαξω μονος μου ή θελει συνεργειο; civic 2010 hatchback 5θυρο

Την αλλάζεις και μόνος σου. Η μεριά του συνοδηγού είναι πιο εύκολη. Του οδηγού εμποδίζει λίγο η μπαταρία, ίσως χρειαστείς ένα μυτοτσιμπιδο.
Δηλαδη βγαινει και μπαινει η λαμπα χωρις να βγαλω τιποτα απο μπροστα;

Παιδια καλησπερα. Πηρα την resetable fuse την μικρουλα για να αλλαξω στο module του καθρεφτη στο 2010 μοντελο αλλα το υλικο εχει πλεον σκληρηνει παρα πολυ. Εσκαψα και εβγαλα την παλια αλλα τωρα πως θα κολλησω πανω την νεα; Τωρα δεν δουλευει καθολου ο καθρεφτης. Τι πατεντα πρεπει να κανω; Το σκαβω μεχρι κατω και βαζω την ασφαλεια; Κουμπωνει καπου; Εφαγα πακετο; Πρεπει να αλλαξω ολο το module; Που το βρισκω;

Ευχαριστω για την απαντηση. Απλα εγω βιαστηκα και εβγαλα ολη την ασφαλεια. Το θεμα ειναι τωρα πως μπορω να βαλω την καινουργια ασφαλεια και πως την κολλαω εκει μεσα; Πως θα κανει επαφη; Γινεται; Ή πρεπει να αγορασω sod module νεο;

Τι εννοείς ότι έβγαλες όλη την ασφάλεια;
Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία τι έχεις κάνει;
Εσκαψα με κατσαβιδι το σημειο της ασφαλειας και εβγαλα την μικρη ασφαλειουλα εντελως μεχρι κατω. Δεν την εκοψα για να αφησω την μιση ετσι ωστε να κολλησω την νεα. Μπορω να βαλω την νεα ασφαλεια μεσα και να ριξω καποιο υλικο απο πανω για να κολλησει μεσα; Θα δουλεψει μετά; Ή εχει αχρηστευτει; Θα παρω μια φωτο αυριο μολις μπορεσω

Πρέπει να σκάψεις το υλικό και να βρείς τα δυο ποδαράκια της ασφάλειας που έβγαλες σε αυτά τα δυο ποδαράκια θα κολλήσεις με κολλητήρι την καινούργια, δεν πειράζει να προεξέχει απο το υλικό αρκεί τα ποδαράκια να κάνουν επαφή, κοίτα την φώτο.
mirror folding module.jpg
Αυτο ειναι το προβλημα. Δεν ηξερα οτι επρεπε να κανω κολληση στο παλιο και εσκαψα και εβγαλα ολη την ασφαλεια και τα ποδαρακια της. Παει αχρηστο τωρα; Ή μπορω να βαλω μεσα χαμηλα τη νεα ασφαλεια και να ριξω καποιο υλικο να κανει επαφη;

Μου κανει εναν θορυβο δεξια κατω οταν στριβω το τιμονι ειτε ειναι ακινητο το αμαξι ειτε με χαμηλη ταχυτητα. Διαβαζω στα αγγλικα οτι μαλλον ειναι το top mount. Ενας λεει εβαλε σπρέυ gt86. Ποιο ειναι αυτο ρε παιδια; Υπαρχει κατι παρομοιο σπρέυ εδω να βρω;

Παιδια εγω στο μεταχειρισμενο που πηρα ακουω θορυβους απο κατω μπροστα στις λακουβες. Και οταν γυριζω το τιμονι ενω ειμαι σταματημενος τριζει λιγο δεξια μπροστα. Τι λετε να ειναι αυτα; Ειμαι λιγο ασχετος γιαυτο ρωταω

ναι βρε για πλάκα το έγραψα...
καλά το θυμόμουν ότι κάποιος είχε αλλάξει μόνο το μέσα κομμάτι...δεν θυμόμουν ότι ήσουν εσύ Νικόλα... λεπτομέρειες...χαχαχα
οπότε μόνο σόρουμαν...και 250...κλαψ...

φίλτατε πολάκη (πστ με τον γνωστό καμιά σχέση?) ότι σου έγραψε ο Νίκος, ξεκινάς με τοπ μάουντ, πολλοί βάζουν wd40 και σταματάει, επίσης σε γενικές γραμμές το αμάξι μας είναι θορυβώδες ειδικά σε λακούβες, δεν βλάπτει και ένας έλεγχος σε ψαλίδια ακρόμπαρα κλπ...
Το πηγα για ελεγχο σε συνεργειο χοντα:

Μου ειπε οτι για να ειναι τελειο το αμαξι θελει:
2 ακρομπαρα ζαμφορ
2 ψαλιδια
2 ακρομπαρα τιμονιου
2 top mount

Συνολο για ολα αυτα 1000€!!!! Ειναι δυνατον τοσα πολλα χρηματα;

Ψαλίδια και ,top mount είναι ένα 500ρικο πάνω κάτω από μόνα τους πάντως. Τα εργατικά μάλλον είναι ταξινομημένα, μιλάμε για επίσημο συνεργείο?
Ειναι συνεργειο honda στον αγιο δημητριο

Παρατηρω κατι ραγισματα γραμμες στο κατω τζαμι του πορτ μπαγκαζ στο παρμπριζ. Τα ειδα και σε αλλα civic τυχαια παρκαρισμενα. Απο τι γινεται αραγε; Αλλαζει το τζαμι αυτο;

Πηγα στον Μαστορα στο Ελληνικο για τον θορυβο στις λακουβες και μου ειπαν οτι ειναι η κρεμαγιερα και θελει επισκευη στα 300€ περιπου. Το εχει κανει καποιος; Γινεται επισκευη στην κρεμαγιερα;

Επισης και κατι αλλο. Μου κανει εναν θορυβο σαν τσιριγμα οταν κινουμαι εχοντας μεσα ταχυτητες, και οταν βαζω νεκρά σταματαει κυλωντας το αμαξι. Οταν ειμαι μονος το κανει σπανια ενω οταν μπαινουν και αλλοι και εχω μεγαλυτερο φορτιο το κανει. Τι μπορει να ειναι; Κανει ενα τσιρ τσιρ τσιρ ρυθμικο ας το πουμε ελαφρυ.

αυτά τα ψάχναμε όταν ήταν καινούργιο το αμάξι...
τι να σου πούμε...
μήπως έχεις πουθενά ψιλά παρατημένα σε καμιά τρύπα;
βάλε το χέρι στο κοντέρ εκεί που ενώνεται το τζάμι με το τόξο το πλαστικό,,,, έχω βάλει αφρολεξάκι πριν 15 χρόνια, ακόμα εκεί είναι...
βάλε το χέρι πίσω από τον καθρέφτη τον μεσαίο στην οροφή...
δες την εταζιέρα, βγάλτην και δοκίμασε...
δες στο ψυγείο , έχει κάτι λάστιχα που πιάνει το ψυγείο αυτά πιάνουν τζόγο...αφρολεξάκι και εκεί...
έλεγξε το αλουμινιένο πλαίσιο που όταν αλλάζεις λάδια βγαίνει...μπορέι να λείπει καμιά βίδα ή να έχει στραβώσει και να μην πιάνει καλά...
Απο μπροστα ακουγεται ο θορυβος οχι μεσα στο σαλονι. Κατι μηχανικο δειχνει

Παιδια ζεστενεται το αμαξι στο πλαι στο πλαστικο κατω απο το τιμονι δεξια και αριστερα απο τον συνοδηγο στο πλαι των ποδιων. Το κανει και σε εσας;