2006+ Honda Civic Forum banner
22,741 - 22,760 of 22,768 Posts
εχω 225000χλμ, ακομα δεν μου ειπαν τιμη γιατι πρεπει να το ψαξουν.
Εγω ανησυχω μην ειναι λαθος διαγνωση, αλλα που αλλου να παω αν δεν ξερουν στον Σ?
Η αλήθεια είναι όπως είπε και ο kostashcivic, τέτοια θέματα δεν εχουν τα Civic. Πάνε σε κάποιον που ασχολείται μόνο με σασμάν για να δεις τι θα σου πει.
Κάποιος από δω μέσα μπορει να γνωρίζει κάποιον στην Αθήνα, εγώ στο ίντερνετ βρήκα αυτόν, δεν τον ξέρω
Επισκευή Σασμαν Τιμή, Σερβις Κιβωτίου Ταχυτήτων | gearbox.gr

Η αλήθεια είναι όπως είπε και ο kostashcivic, τέτοια θέματα δεν εχουν τα Civic. Πάνε σε κάποιον που ασχολείται μόνο με σασμάν για να δεις τι θα σου πει.
Κάποιος από δω μέσα μπορει να γνωρίζει κάποιον στην Αθήνα, εγώ στο ίντερνετ βρήκα αυτόν, δεν τον ξέρω
Ευχαριστω φιλε μου εχω ειναι η αληθεια ασχημη εμπειρια με διαγνωση βλαβης απο εξουσιοδοτημενα. Π.χ πριν χρονια μου ειχαν πει ενας θορυβος σαν κροταλισμα που παλι ακουγοταν οταν παταγα τον συμπλεκτη οτι ειναι απο το δισκο-πλατω και οτι θελει αντικατασταση. Αγορασα το σετ δισκο πλατω και ρουλεμαν και καποιος απο εδω μεσα να ειναι καλα μου ειπε το εξης απλο "φιλε πες τους να σου γρασωσουν το διχαλο". Παω που λες στο Σαρακακη (σε αλλο συνεργειο εξουσιοδοτημενο ειχε γινει η λαθος διαγνωση εχει κλεισει τωρα πια) τους το δειχνω μου λενε πρεπει να το ψαξουμε δεν ειμαστε σιγουροι. Μου γρασωνεται σας παρακαλω το διχαλο τους λεω? Μου το κανουν και φευγω. Απο εκεινη την ημερα ο θορυβος δεν ξανακουστηκε.

Ευχαριστω φιλε μου εχω ειναι η αληθεια ασχημη εμπειρια με διαγνωση βλαβης απο εξουσιοδοτημενα. Π.χ πριν χρονια μου ειχαν πει ενας θορυβος σαν κροταλισμα που παλι ακουγοταν οταν παταγα τον συμπλεκτη οτι ειναι απο το δισκο-πλατω και οτι θελει αντικατασταση. Αγορασα το σετ δισκο πλατω και ρουλεμαν και καποιος απο εδω μεσα να ειναι καλα μου ειπε το εξης απλο "φιλε πες τους να σου γρασωσουν το διχαλο". Παω που λες στο Σαρακακη (σε αλλο συνεργειο εξουσιοδοτημενο ειχε γινει η λαθος διαγνωση εχει κλεισει τωρα πια) τους το δειχνω μου λενε πρεπει να το ψαξουμε δεν ειμαστε σιγουροι. Μου γρασωνεται σας παρακαλω το διχαλο τους λεω? Μου το κανουν και φευγω. Απο εκεινη την ημερα ο θορυβος δεν ξανακουστηκε.
Πάνε δείξτο σε αυτους και αποφασίζεις

Καλημερα στην παρεα.

Εδω και λιγο καιρο παρατηρησα ενα θορυβο οταν κινουμε με ταχυτητα (ενα τακ-τακ-τακ που επιταχυνεται οσο ανεβαινουν και οι στροφες) με νεκρα δεν ακουγεται. Πηγα σημερα στο Σαρακακη και μου λενε ειναι απο το κιβωτιο ταχυτητων απο καποιο απο τα ρουλεμαν. Δεν ξερουν ποιο απο ολα αν δεν ανοιχτει και θα ελεγξουν αν υπαρχουν κατ'αρχας αυτα τα ρουλεμαν στην αγορα ακομα και ποσο ειναι το κοστος και μηπως συμφερει να αλλαχτει ολο το κιβωτιο με μεταχειρισμενο.

Θα μου πουν για πιθανο κοστος μολις τα ελεγξουν ολα αυτα. Γενικα δεν μου αρεσουν οι αλλαγες με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα. Τι γνωμη εχετε, εχει συμβει σε αλλον?
Η γνώμη μου είναι να το δεί - ακούσει και άλλο συνεργείο και ας μην είναι εξουσιοδοτημένο γιατί αυτή η βλάβη όπως την περιγράφεις είναι λίγο δύσκολο να συμβεί ειδικά εαν βάζεις τα MTF ΙΙΙ της χόντα για λίπανση, οχι οτι αποκλείεται αλλά ξανα λέω οτι είναι λίγο δύσκολο ο θόρυβος των ρουλεμάν όταν αστοχήσουν είναι βουητό συνεχόμενο και οχι τακ τακ όπως ανέφερες, αυτό το τακ τακ που αναφέρεις παραπέμπει σε μπιλιοφόρο βέβαια πρέπει να ακούγεται απο μια πλευρά εγω θα βεβαιωνόμουν οτι δεν είναι μπιλιοφόρος και μετά θα προχωρούσα παρακάτω εστω και μια υποψία να υπάρχει εγω θα τον άλλαζα το κόστος είναι 50-60 ευρώ + εργασία.

• Like
Reactions: kostashcivic
Η γνώμη μου είναι να το δεί - ακούσει και άλλο συνεργείο και ας μην είναι εξουσιοδοτημένο γιατί αυτή η βλάβη όπως την περιγράφεις είναι λίγο δύσκολο να συμβεί ειδικά εαν βάζεις τα MTF ΙΙΙ της χόντα για λίπανση, οχι οτι αποκλείεται αλλά ξανα λέω οτι είναι λίγο δύσκολο ο θόρυβος των ρουλεμάν όταν αστοχήσουν είναι βουητό συνεχόμενο και οχι τακ τακ όπως ανέφερες, αυτό το τακ τακ που αναφέρεις παραπέμπει σε μπιλιοφόρο βέβαια πρέπει να ακούγεται απο μια πλευρά εγω θα βεβαιωνόμουν οτι δεν είναι μπιλιοφόρος και μετά θα προχωρούσα παρακάτω εστω και μια υποψία να υπάρχει εγω θα τον άλλαζα το κόστος είναι 50-60 ευρώ + εργασία.
μακαρι να εχεις δικιο φιλε μου, δεν μπορω να καταλαβω α το κανει απο μια πλευρα ακουγεται μονο εν κινησει αλλα θα δοκιμασω και με παραθυρα ανοικτα. Κανω ολα τα σερβις στη Χοντα μου βαζουν το σωστο λαδι θελω να πιστευω. Ειχα αλλαξει πριν 10-20000 χλμ λαδια σασμαν.

Το εχω συνεργειο για επισκευη κρεμαγιερας και μου ειπε οτι ενας θορυβος που ακουγεται οταν τρεχω και εχω ταχυτητα μεσα, ειναι απο το ρουλεμαν του σασμαν και πρεπει να κατεβασει το σασμαν για να το φτιαξει και ειναι ιστορια. Οταν παταω συμπλεκτη σταματαει ο θορυβος. Τα εχει συναντησει κανεις σας;
Μηπως εχουμε το ιδιο θεμα? Πως θα περιεγραφες τον θορυβο που ακους? Ποιο ρουλεμαν σου ειπε οτι θελει αντικατασταση αυτο που παει πακετο με τον συμπλεκτη?

Μου ειπε οτι ειναι ρουλεμαν σασμαν. Εμενα ακουγεται ενα τσιρ τσιρ οσο τρεχω με ταχυτητα. Μολις βαλω νεκρά σταματαει ή οταν παταω μισο συμπλεκτη παλι σταματαει. Εσενα;

Μου ειπε οτι ειναι ρουλεμαν σασμαν. Εμενα ακουγεται ενα τσιρ τσιρ οσο τρεχω με ταχυτητα. Μολις βαλω νεκρά σταματαει ή οταν παταω μισο συμπλεκτη παλι σταματαει. Εσενα;
Πρεπει να ειναι διαφορετικος ηχος εμενα θυμιζει σαν να εχεις βαλει ενα τραπουλοχαρτο να βρισκει στις ακτινες του ποδηλατου αλλα δεν μπορω να το περιγράψω καλυτερα.

Πηρα τηλεφωνο στο λινκ που βρηκες. Αυτος μου ειπε δεν κανει διαγνωσεις του πας το σασμαν στον παγκο του και στο φτιαχνει...

Πηρα τηλεφωνο στο λινκ που βρηκες. Αυτος μου ειπε δεν κανει διαγνωσεις του πας το σασμαν στον παγκο του και στο φτιαχνει...
Άκυρο τότε, πάνε δείξτο και σε ένα ακόμα συνεργείο εμπιστοσύνης να πάρεις 2η γνώμη

Άκυρο τότε, πάνε δείξτο και σε ένα ακόμα συνεργείο εμπιστοσύνης να πάρεις 2η γνώμη
Εμπιστοσυνης δεν εχω κανενα. Εχω ασχημες εμπειριες απο λαθος διαγνωσεις απο αλλα 2 συνεργεια εξουσιοδοτημενα της Χοντα. Ειμαι Νοτια προαστια αν εχετε να προτεινετε κατι...

Λοπον εμαθα τιμη... Αν μου επιρδιορθωσουν το δικο μου ειναι 800 ευρω αν παμε σε μεταχειρισμενο ειναι 450 εργασια συν οσο κανει το μεταχειρισμενο. Δεν νομιζω να κανει λιγοτερο απο 200 ευρω οποτε δεν θα το προτιμουσα...
Το "καλο" ειναι οτι σε αυτη την τιμη δεχονται να μου αλλαξουν και δισκο-πλατω-ρουλεμαν σετ που τα εχω ηδη (απο παλαιοτερη λαθος διαγνωση που σας ελεγα σε προηγουμενο ποστ). Αν το επισκευασουν οι ιδιοι δινουν εγγυηση αλλα μονο στα ανταλλακτικα που θα αλλαξουν.

Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι δεν εχω εμπιστοσυνη οτι εχουν κανει σωστη διαγνωση. Οταν τους ρωτησα τι γινεται αν κανουμε ολα αυτα και ο θορυβος ειναι εκει δεν πηρα σαφη απαντηση.

Ξέρει κανείς τιμή για πίσω δισκόπλακες; Πήγαμε τελικά σε φρενά και ήταν από τα τακάκια ο θόρυβος που έκανε στο φρενάρισμα κατά την όπισθεν.

Όλα καλά πλέον απλά μας είπε ότι στο επόμενο σέρβις που θα αλλάξω τα τακάκια να αλλάξω και τις δισκόπλακες.

Η προσφορα που πηρα ειναι απο τον Σαρακακη.
Θες να κάνεις μια δοκιμή και στο Nasty Garage στο Χαϊδάρι που ασχολείται κυρίως με Honda μήπως βγάλεις άκρη;

Σχετικά με τη λάθος διάγνωση θα,σου πω τι συνεβη σε μενα:
Εγώ το δικό μου το κανω συντήρηση στο Σαρακάκη Θεσσαλονίκη, πριν μερικά χρόνια ζήτησα ρύθμιση χειρόφρενου, μου ειπαν ότι έχει θεμα η δεξιά δαγκάνα, θελει αντικατάσταση, μιλάμε για αυτοκίνητο 5-6 χρόνων, λέω εντάξει, πόσο έχει ρωτάω; 400 μου ειπαν αν θυμάμαι καλά, πέρασαν και χρόνια, τα έδωσα και αλλάχτηκε, στον επομενο χρόνο μου λένε έχει πρόβλημα η αριστερή δαγκάνα, λέω πόσο; 500€ μου λένε, πάω σε ένα φρένα, του εξήγησα το και το το σηκώνει και μου λέει έχει φύγει η ντιζα απο την δαγκάνα για αυτο δεν ρυθμίζει το χειρόφρενο. Παίρνω τηλ στο Σαρακακη εδώ στη Θεσσαλονίκη, στελνω mail στην Αθήνα, παίρνω τηλ ξανά στην Αθήνα, με τα πολλά ανέλαβαν την λαθος διάγνωση, πιστώθηκε το πόσο ολόκληρο στην καρτελα μου το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα επομενα service.
Αυτά σχετικά με την λάθος διάγνωση

Σχετικά με τη λάθος διάγνωση θα,σου πω τι συνεβη σε μενα:
Εγώ το δικό μου το κανω συντήρηση στο Σαρακάκη Θεσσαλονίκη, πριν μερικά χρόνια ζήτησα ρύθμιση χειρόφρενου, μου ειπαν ότι έχει θεμα η δεξιά δαγκάνα, θελει αντικατάσταση, μιλάμε για αυτοκίνητο 5-6 χρόνων, λέω εντάξει, πόσο έχει ρωτάω; 400 μου ειπαν αν θυμάμαι καλά, πέρασαν και χρόνια, τα έδωσα και αλλάχτηκε, στον επομενο χρόνο μου λένε έχει πρόβλημα η αριστερή δαγκάνα, λέω πόσο; 500€ μου λένε, πάω σε ένα φρένα, του εξήγησα το και το το σηκώνει και μου λέει έχει φύγει η ντιζα απο την δαγκάνα για αυτο δεν ρυθμίζει το χειρόφρενο. Παίρνω τηλ στο Σαρακακη εδώ στη Θεσσαλονίκη, στελνω mail στην Αθήνα, παίρνω τηλ ξανά στην Αθήνα, με τα πολλά ανέλαβαν την λαθος διάγνωση, πιστώθηκε το πόσο ολόκληρο στην καρτελα μου το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα επομενα service.
Αυτά σχετικά με την λάθος διάγνωση
Παλι καλα που ανελαβαν την ευθυνη τους για λαθος διαγνωση, θελω να πιστευω οτι το ιδιο θα κανουν και σε μενα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Δεν μου ειπαν κατι ξεκαθαρο.

Θες να κάνεις μια δοκιμή και στο Nasty Garage στο Χαϊδάρι που ασχολείται κυρίως με Honda μήπως βγάλεις άκρη;
Αν γνωριζεις οτι ειναι καλοι να δοκιμασω αν και δεν ειμαι κοντα τους θα προτιμουσα κατι σε νοτια προαστια αν καποιος φιλος ξερει κατι.

Παλι καλα που ανελαβαν την ευθυνη τους για λαθος διαγνωση, θελω να πιστευω οτι το ιδιο θα κανουν και σε μενα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Δεν μου ειπαν κατι ξεκαθαρο.
Η επόμενη κίνηση που πιστεύω που πρέπει να κανεις ειναι μια 2η γνώμη και μετά ξεκινάς επισκευή

• Like
Reactions: stratos08
22,741 - 22,760 of 22,768 Posts